Τι γράφτηκε στον τυπο για το Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών ...


    Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, κι αυτό είναι κάτι που όχι μόνο μας παραδόθηκε ως ρήση από τις προηγούμενες γενιές, αλλά έχει την κακιά συνήθεια να επιβεβαιώνεται κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.


    Γράφτηκε σε δημοσίευμα της 19 Ιουνίου 2012, στη σελίδα http://www.megatv.com στο άρθρο  "Τα μέτρα θα κριθούν από τη διαπραγμάτευση", αλλά ακούσθηκε και σε video του τηλεοπτικού σταθμού ότι σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα καθημερινή, μια από τις προτάσεις που εξετάζεται είναι και η κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης των ένστολων με δημοσιονομικό όφελος 250 εκατ. ευρώ "Το προσχέδιο των περικοπών, που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα είναι βασισμένο κυρίως στη μελέτη του ΚΕΠΕ, που είχε αναλάβει από τη κυβέρνηση Παπαδήμου τη καταγραφή των δημόσιων δαπανών και την επεξεργασία προτάσεων για τη μείωση τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, μεταξύ άλλων προτείνεται πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων με προσδοκώμενο όφελος 1 δισ. ευρώ, η οριζόντια μείωση 10% των κύριων συντάξεων άνω των 1.500 ευρώ με όφελος 600 εκατ. ευρώ, η κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης των ένστολων με δημοσιονομικό όφελος 250 εκατ. ευρώ, η κατάργηση των αμοιβών συμβούλων των αιρετών με όφελος 130 εκατ. ευρώ...."

      Όπως ισχύει μέχρι τώρα και μετά από τις περικοπές κατά 12 και 8% , το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών δίνεται σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν.3205/2003 και το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία είναι:

  1. Για τους άγαμους  111,72€
  2. Για τους εγγάμους 169,21€
  3. Για τους έγγαμους με τέκνα 225,88€
         Ας μην ξεχνάμε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια, με εφαρμογή από 1 Ιουλίου 2012. 

   Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών λαμβάνεται υπόψη και στον υπολογισμό ( δείτε εδώ τον τρόπο υπολογισμού ΕΦΑΠΑΞ ) για την χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. Δείτε εδώ το πρόγραμμα των Κομμάτων για το προσωπικό των ΕΔ.