Η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει επιτέλους τέρμα στις προκλήσεις των τραπεζών, που δεν έχουν τέλοςΗ νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει επιτέλους τέρμα στις προκλήσεις των τραπεζών, που δεν έχουν τέλοςΜετά την Εθνική Τράπεζα, η οποία επέλεξε τη διαπόμπευση των πελατών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, σειρά παίρνουν και άλλες τράπεζες στο μεταξύ τους αγώνα αντικοινωνικών πρακτικών.
  1. Η ALPHA BANK έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τιμοκατάλογο χρεώσεων «εξόδων ειδοποίησης και παρακολούθησης καθυστέρησης καταβολής» από 4 έως 8 €, πλέον του τόκου υπερημερίας! Κατά πλήρη παράβαση του νόμου, της νομολογίας και των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η εν λόγω τράπεζα χρεώνει τους οφειλέτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση με τις τηλεφωνικές οχλήσεις ή τις έγγραφες ειδοποιήσεις. Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας την εξέταση του θέματος και την επιβολή κυρώσεων.
  2. Η MARFIN ειδοποίησε τους κατόχους πιστωτικών καρτών ότι προβαίνει από μόνη της σε αύξηση του επιτοκίου κατά μία μονάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και σε περίπτωση που δε συμφωνούν, θα προβούν σε ακύρωση της κάρτας!
  3. Αλλά και οι παράνομες παρακρατήσεις μισθών και συντάξεων συνεχίζουν. Ενδεικτικά, σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγελία παραπληγικής οφειλέτριας , της οποίας η αναπηρική σύνταξη παρακρατήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη νέα κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βάλει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες των τραπεζών.

Τέλος, η καταγγελία τέτοιων περιπτώσεων από την ΕΚΠΟΙΖΩ δεν αποτελεί παρά την αρχή των κινητοποιήσεων για την ανακούφιση των Ελλήνων καταναλωτών, η οποία θα κλιμακωθεί με κάθε νόμιμο μέσο στο αμέσως επόμενο διάστημα…
www.ekpizo.gr