Επιδίωξη των μελών της Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας είναι η αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας με αύξηση των αποδοχών μας και όχι για το που θα κυμανθεί η μείωση.


Εμείς ως  μέλη της Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο να συνεχίζουμε να παραμένουμε σε ειδικό μισθολόγιο και να μην αναστέλλεται  το «πάγωμα»  του ΕΧΥ και των μισθολογικών προαγωγών που παρατάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄)  ενώ προβλέπονταν να καταργηθεί αυτό το «πάγωμα» με την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη όμως είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, αν η ένταξη μας σε οποιοδήποτε μισθολόγιο, είτε νέο ειδικό μισθολόγιο δεν επιφέρει αύξηση στις αποδοχές μας σε σχέση με αυτές που λαμβάνουμε σήμερα. Μην βιαστείτε να πείτε «και μετά ξυπνήσατε».

Εμείς δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι  είτε είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε είναι δηλώσεις προσώπων  για  -12% ή -20% ή εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων ή περικοπής στο εξομάλυνσης ή των οδοιπορικών. Δεν θα μας κοιμήσουν.

Εμείς θα πολεμήσουμε για να μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε, δηλαδή αύξηση. Για να μην ξεχνιόμαστε, το ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ θεσπίσθηκε για να αρθούν οι μισθολογικές αδικίες στο δημόσιο. Δεν ξεχνάμε όταν βλέπαμε, αλλά και ακόμη γίνεται αυτό καθώς οι μειώσεις θα απέλθουν σε βάθος τριετίας, υπαλλήλους αποφοίτους λυκείου του Υπουργείου Οικονομικών να αμείβονται με 5 χρόνια υπηρεσίας με αποδοχές άνω των 2.000€. Δεν  ξεχνάμε τη μελέτη που βγήκε τότε στη δημοσιότητα από το ίδιο το Υπουργείο.

Με τη θέσπιση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΊΟΥ σε βάθος τριετίας οι υψηλόμισθοι υπάλληλοι οποιουδήποτε υπουργείου βλέπουν τις αποδοχές να μειώνονται μέχρι να απέλθει η ισορροπία και όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τα ίδια προσόντα να αμείβονται το ίδιο, ανεξαρτήτως Υπουργείου που εργάζονται.

Αντίθετα οι ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ είδαν αυξήσεις γιατί αποκαταστάθηκε η αδικία σε βάρος τους σε σχέση με τους άλλους Δημόσιους Υπαλλήλους. Αυτό έγινε με το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ που είδαν αυξήσεις στις αποδοχές.

Η μελέτη που ετοιμάζουμε για το Ενιαίο και το ειδικό μισθολόγιο και θα σας την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη εντός των επομένων ημερών έχει αυτό τον σκοπό, να αναδείξει  δηλαδή το πόσο χαμηλόμισθοι είμαστε με πραγματικά στοιχεία.

Δεν πρέπει να διαφεύγει από την μνήμη του καθενός ότι είμαστε χαμηλόμισθοι, έχει αναγνωρισθεί τόσο από την Στρατιωτική όσο και την πολιτική ηγεσία.

Δείτε εδώ και τις 2 κοινοβουλευτικές απαντήσεις. 

 1. διαβάστε εδώ " ...Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι από τους καλά αμειβόμενους και το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι από τα υψηλά μισθολόγια του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον, το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ είναι το παράδειγμα του κακά αμειβόμενου προσωπικού σε σχέση με άλλα Υπουργεία. Με αυτό λοιπόν το επιχείρημα θα μετέχουμε και στη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουν τα στελέχη των Ε.Δ. και το βάρος του κινδύνου που αναλαμβάνουν κατά την άσκηση της αποστολής τους."
 2. διαβάστε εδώ " Από πλευράς ΥΠΕΘΑ, βούληση και στόχος είναι η δίκαιη ρύθμιση των μισθολογικών αιτημάτων των στελεχών εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εκδηλωθεί πρωτοβουλία προκειμένου να εξαιρεθούν οι μισθολογικές προαγωγές των Ν.2838/2000 και 3016/2002 του Στρατιωτικού Προσωπικού, από τις ρυθμίσεις της παρ. 5 του άρθρου 38 του Ν.3986/2011, με τις οποίες έχουν ανασταλεί από 01-07-11."
Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Σαν Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας θα τα υπενθυμίζουμε, γιατί όσο περνά ο χρόνος σβήνονται από την μνήμη μας.

Στον αγώνα αυτό που θα δώσουμε σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Σας καλούμε να ενισχύσετε όλες τις ενώσεις σε όλη τη χωρά και να εγγραφείτε ως μέλη τους. Σ όλες τις ενώσεις υπάρχουν πολλά έμπειρα, εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένα θέματα, με αρκετές γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν με επιχειρήματα να αντίκρουσαν ότι συκοφαντεί ή διαστρεβλώνει την αλήθεια ή ακόμη σκόπιμα οδηγεί προς τα εκεί, για να παρουσιαστεί μετά ως επιτυχία. Όπως χαρακτηριστικά σήμερα, λόγω της περιόδου που διανύουμε και είναι επίκαιρο θέμα το μισθολόγιο των ένστολων, να περαστεί ως επιτυχία η περικοπή πχ,. 4% στις αποδοχές, ή αν κόπηκαν μόνο τα οδοιπορικά ή το εξομάλυνσης κ.λ.π. 

Αργότερα θα ασχοληθούμε και με άλλα θέματα όπως: 


 1. τα δικαιολογητικά που ζητούνται για τα έξοδα μετάθεσης σε άδειες κυήσεως, μακράς αναρρωτικής
 2. την αποζημίωση των ασκήσεων και των αυθημερόν μεταβάσεων εκτέλεσης υπηρεσίας, 
 3. την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ
 4. την στέγαση σε ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ και ΚΑΑΥ
 5. το ΒΟΕΑ, τα μερίσματα 
 6. το εφάπαξ των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ
 7. τα μόρια των μεταθέσεων
 8. τον τρόπο προαγωγής και ιεραρχίας των στελεχών
 9. την διαμονή του προσωπικού σε ξενώνες
 10. το ασφαλιστικό με την αύξηση των ετών σε 40 ετη υπηρεσίας
 11. την αποζημίωση των υπηρεσιών (Υπερωριακή αποζημίωση)
 12. διάφορα θέματα μέριμνας προσωπικού κ.λ.π
Συνάδελφοι σας καλούμε να εγγραφείτε στις ενώσεις γιατί όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε πολλά. Απ τον καναπέ ή συμμετέχοντας με την σκέψη σας δεν λύνονται τα προβλήματα. Συμμετέχετε ενεργά. Στον αγώνα αυτό συμμετοχής δηλαδή στις ενώσεις και επίτευξης των σκοπών του άρθρου 2 των καταστατικών μας δεν περισσεύει κανείς σας, από τον τελευταίο ΕΠΟΠ έως και τον αρχαιότερο. Δραστηριοποιηθείτε, συμμετέχετε, εκφέρετε απόψεις-προτασεις γιατί μόνο έτσι θα επιλύσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα. Αν τα προβλήματα μας δεν αναδειχθούν, δεν έρθουν στο φως, δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να επιλυθούν. Βγάλτε από το μυαλό σας σκέψεις αν μας χαρακτηρίσουν, αν μας… κ.λ.π.. Οι ενώσεις δημιουργούνται κατόπιν της Υπ αριθμ 3/2012 οριστικής απόφασης του Αρείου Πάγου.

Για την Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας τα στελέχη που υπηρετούν στα γεωγραφικά όρια των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων, μέχρι να αναρτηθεί στη σελίδα μας, espeth.blogspot.gr, η αίτηση εγγραφής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπολοχαγό (Ο) Ηλία Νατσιούλα, στο τηλ 6936773450 ή *715451 ή στο email. natsioulas.ilias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.