Ποιοι δεν είναι μάχιμοι;


Εκ του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕΠΕΛ
Ιωάννης Τσιώλης, Λγος (ΕΜ)

Μια ανάρτηση στον ιστότοπο onalert διατείνεται ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει μείωση αποδοχών στους στρατιωτικούς με εξαίρεση κάποιους τους οποίους οι οικονομικοί κύκλοι τους χαρακτηρίζουν μάχιμους.
 Συγκεκριμένα, ονομάζουν μάχιμους, όσους υπηρετούν σε θέσεις και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, όσους είναι ιπτάμενοι σε επιχειρησιακές Μοίρες της Πολεμικής αεροπορίας και όσους υπηρετούν σε υποβρύχια του ΠΝ. Τι γίνεται όμως με όλους τους υπόλοιπους;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια τεράστια μηχανή από γρανάζια που το κάθε ένα δίδει κίνηση στο επόμενο. Αν ένα από τα γρανάζια χαλάσει ή φύγει από την θέση του, η μηχανή παύει να λειτουργεί. Φυσικά το κάθε γρανάζι για να γυρίσει απαιτεί το γράσο του. Με το να κάνουμε όμως οικονομία στον γράσο έχουμε αρνητικό πρόσημο στην παραγωγή της μηχανής.

Φυσικά στην περίπτωση της παραγωγής των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό που μπερδεύει είναι η εκάστοτε χρησιμοποιούμενη μονάδα μέτρησης  της "παραγωγής". Είναι σαν να παίζεις με τα μέτρα και τα σταθμά. Αλλιώς ακούγεται 1 κιλό και αλλιώς 1000 γραμμάρια. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Αν ονομάσουμε την "παραγωγή" των Ενόπλων Δυνάμεων ως Δύναμη Αποτροπής, δίνουμε την εντύπωση ότι επαρκεί να έχουμε μια μικρή, ισχυρή ταχυκίνητη δύναμη, που θα αποτελεί το "σκιάχτρο" για απρόθυμους εισβολείς. Αν όμως ονομάσουμε την "παραγωγή" των Ενόπλων Δυνάμεων ως Προστασία του Χερσαίου, Υδάτινου και Εναέριου Χώρου,  τότε γίνεται αντιληπτό ότι για την άμυνα 1100 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων και τριών χιλιάδων νήσων και βραχονησίδων, του υπέρ αυτών εναερίου χώρου και των περιβαλλόντων αυτών υδάτων, μια μικρή δύναμη κρίνεται ανεπαρκής.
Και επιστρέφουμε στην βασική μας ερώτηση. Ποιοι δεν είναι μάχιμοι;Διαβάστε εδώ περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.