Ηλεκτρονική Εφαρμογή Χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υ.Ο.


Ο χειμωνας πλησιάζει, λεφτά για πετρέλαιο δεν υπάρχουν ή τα κρατάμε για τις δόσεις λόγω αναδρομικών περικοπών που ερχονται, υψηλόμισθοι δεν είμαστε (κάτω απο το τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης ή περιουσίας) και για αυτό σας ενημερωνουμε για την διαδικασια της χορήγησης του επιδοματος μεσω εφαρμογής της ΓΓΠΣ. Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως Δικαιούχος / Υποψήφιος Δικαιούχος του Επιδόματος ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστής-Εκπρόσωπος των ενοίκων της. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγιες  για:

*Να χορηγείται αποζημίωση μετά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. 
Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.

 επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο...................................................................................
ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

*Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ( πατήστε εδώ για να μεταβείτε ) και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρισης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

Υπάρχει μέριμνα για τους φορολογουμένους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης όπως γ
ια την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρησή σας σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης  μπορείτε να καλέστε στο τηλέφωνο: 210-480.3131

*Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
*Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
Οι ζώνες

Για τον προσδιορισμό του ποσού χωρίστηκε η χώρα σε τέσσερις ζώνες, στις οποίες ορίστηκαν ανώτατα όρια κατανάλωσης σε λίτρα:

Α’ Ζώνη: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία. Η μέγιστη κατανάλωση ορίστηκε στα 3.000 λίτρα.

Β’ Ζώνη: Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρος. Η μέγιστη κατανάλωση είναι τα 1.800 λίτρα.

Γ’ Ζώνη: Αττική (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα. Το ανώτατο όριο κατανάλωσης είναι τα 960 λίτρα.

Δ’ Ζώνη: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά & Ιθάκη, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού. Η μέγιστη κατανάλωση είναι τα 600 λίτρα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες εξετάζεται η διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων βάσει των οποίων χορηγείται το επίδομα θέρμανσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.