Σύντομα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελούμενη από εν ενεργεία στελέχη, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, σε συνεργασία με κινητή Μονάδα αιμοδοσίας, σύντομα και μόλις ξεπεραστούν κάποια εμπόδια-λεπτομέρειες και μας παραχωρηθεί ο χώρος, θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία.

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αξία την κοινωνική προσφορά, η ΕΣΠΕΘ, παρά τα εμπόδια που τίθενται στην ενημέρωση του Στρατιωτικού προσωπικού, της υπάρξεως μας, θα επιδιώξει την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενημέρωση των συναδέλφων μας που υπηρετούν στην περιοχή της Θεσσαλίας, για συμμετοχή σε εθελοντική αιμοδοσία, σε ημερομηνία και τόπο που με νεότερη ανακοίνωση θα σας γνωστοποιηθεί.

Αντιστεκόμενοι στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που απειλούν να κατακλείσουν την καθημερινότητά μας τη δύσκολη αυτή περίοδο, αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη από την εθελοντική, κοινωνική προσφορά. Κι αν πολλές αξίες τίθενται σήμερα υπό αμφισβήτηση, ορισμένες παραμένουν σταθερές και αξιόπιστες. Αξίες για μια ζωή. Η πίστη στα ιδανικά μας και η αδιάκοπη προσπάθεια για τη διατήρηση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας, είναι και το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς της Ενώσεως μας 

Χρήσιμες ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσο αίμα δίνει ο εθελοντής αιμοδότης;

Το αίμα που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml, μόλις το 1/12 του ολικού όγκου αίματος του οργανισμού του. Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης αναπληρώνεται σε 24 ώρες με λήψη υγρών. Από μία μονάδα αίματος παρασκευάζονται προϊόντα που μεταγγίζονται επιλεκτικά σε ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη ολικού αίματος, αλλά κάποιων συστατικών. Κάθε αιμοληψία ολικού  αίματος διαχωρίζεται στα 4 κύρια συστατικά: Ερυθρά αιμοσφαίρια, Αιμοπετάλια, Λευκά αιμοσφαίρια, Πλάσμα.


Κάθε πότε μπορεί κάποιος να δίνει αίμα;

Η συχνότητα έχει κανονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι 3-4 φορές το χρόνο για τους άνδρες και 2-3 φορές για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ωστόσο το διάστημα μεταξύ δυο αιμοληψιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.