Ο Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κ. Χρηστίδης ΠΝ, σπάει τη σιωπή των ΕΔ και μιλά για όλα

Επιτέλους ένας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου κάνει το αυτονόητο. Αυτό που όχι μόνο του επιτρέπει αλλά του επιβάλλει η θέση του: να μιλήσει δημόσια για τα θέματα που απασχολούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του κράτους. Τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο A/ΓΕΝ Aντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, σπάει τη σιωπή που σ΄ όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης ουσιαστικά είχε επιβληθεί στους στρατιωτικούς, χωρίς καμία λογική.


Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια που οι Ένοπλες Δυνάμεις δέχονται σαρωτικές επιθέσεις και το προσωπικό τους απαξιώνεται από ένα πολιτικό σύστημα υπό κατάρρευση ήταν σχεδόν καθολική η απαίτηση και καθημερινή η αναμονή μιας δημόσιας τοποθέτησης ενός στρατιωτικού ηγέτη για όλα αυτά που συμβαίνουν και απασχολούν τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ.

Θα ακουστούν πολλά και θα γραφτούν άλλα τόσα για την απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ να μιλήσει στη Real News. Η θέση μας είναι ότι απόφαση του αντιναύαρχου Χρηστίδη δείχνει πλέον το δρόμο για το πως πρέπει οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΕΔ να κινούνται και να δρουν σήμερα. Οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να μένουν σιωπηλοί για τα ζητήματα που αφορούν στη σωστή λειτουργία των ΕΔ . Όπως σωστά επισημαίνει και ο Αρχηγός εκτελούν τις πολιτικές αποφάσεις αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι οι στρατιωτικοί ,πολύ περισσότερο οι Αρχηγοί δεν έχουν δικαίωμα έκφρασης γνώμης και άποψης για τα θέματα που χειρίζονται....Πατήστε εδώ για να διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.