ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ''ΟΧΥΡΟ'' ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΄΄ΠΟΛΕΜΟ΄΄ ΣΤΙΣ ΕΔ ή ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Διαβάσαμε  ένα άρθρο του Δημοσιογράφου κ. Πάρι Καρβουνόπουλου στη REALNEWS. (δείτε το εδώ αλλά και ολόκληρο εδώ). Μας προσέλκυσε το ενδιαφέρον το παρακάτω απόσπασμα του άρθρου με τα Παγια Οδοιπορικά, καθως θεωρούμε είναι ένα ''οχυρό'' που δεν πρέπει και αυτό να χαθεί στον οικονομικό και μισθολογικό ''πόλεμο'' της εποχής μας. Πρέπει να δωθεί μάχη απ όλους μας για να καθιερωθεί αμοιβή για την υπερωριακη εργασία ή κατ ελαχιστο να διατηρηθούν και να δίνονται την ίδια χρονική περίοδο τα ''Πάγια Οδοιπορικά'' σε όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ανεξαρτητώς αν εργάζεται είτε στο Στρατό, είτε στην Αεροπορία, είτε στο Πολεμικό Ναυτικό (Το Υπουργείο είναι το ίδιο). Παρακατω θα δείτε και σε βίντεο την θέση μας επ αυτού. 

Απόσπασμα απο το άρθρο:

Γιατί όταν κάποιοι μιλάνε για “οδοιπορικά μαϊμού”, έχει σημασία μεγάλη ένας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου να λέει τι είναι αυτά τα οδοιπορικά:

“Όλα ανεξαιρέτως τα Υπουργεία έχουν θεσμοθετήσει και κατοχυρώσει πληρωμές των υπερωριών και εργασίας πέραν του πενθημέρου. Σε ότι αφορά στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό είχε την μορφή επιδόματος ως πάγια οδοιπορικά. Τυχόν κατάργηση των παγίων οδοιπορικών θεωρώ ότι δεν είναι ηθικά δίκαιο, ενώ είναι ηθικά νόμιμη και δίκαιη η θεσμοθέτησή τους, στην ίδια ακριβώς λογική που είναι θεσμοθετημένα για τα Σώματα Ασφαλείας. Θεωρώ ότι η διατήρηση των παγίων οδοιπορικών είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Να σας τονίσω ότι πολλά στελέχη εργάζονται πολύ πέραν του ωραρίου, χωρίς να έχουν ποτέ εισπράξει ένα ευρώ παραπάνω, η παλαιότερα μία δραχμή”, είπε ο Αρχηγός βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους..........................δεν αρκει μόνο να  λέμε ότι πρωτη προτεραιότητα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και διοικούμε μέσω ανθρωποκεντρικής διοίκησης. Πρέπει να το κανουμε και πράξη.''

Σας παραθετουμε παρακατω 2 βίντεο με την ομιλια του Προεδρου της ΕΣΠΕ Θεσσαλιας Υπλγου (Ο) Ηλία Νατσιούλα, στην ανοικτή εκδηλωση γνωριμίας προς στο στρατιωτικό προσωπικο της Θεσσαλίας,που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την 19 Σεπ 2012. 

Το πρώτο βίντεο αφορά τα πάγια οδοιπορικά


και το άλλο βιντεο την διαφορετική αντιμετωπιση του στρατιωτικου προσωπικού ως προς την αποζημίωση των αυθημερόν μετακινησεων στο  Στρατο, Αεροπορια και Ναυτικό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.