Συζήτηση για ''Δυνατότητα μετάταξης ή απόσπασης προσωπικού των Ε.Δ.σε κενές θέσεις Φορέων του Δημοσίου, μετά από ορισμένα ή μη χρόνια υπηρεσίας και αφου εχουν εκπληρωθεί τα υποχρεωτικά χρόνια παραμονής στο στράτευμα

Διαβάζουμε στη σελιδα του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανοικτή Διακυβέρνηση ότι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, προκειμένου να στελεχώσει τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 123/2012 (ΦΕΚ 216/Α/05.11.2012) «Οργανισμός Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)», προτίθεται να προβεί σε απόσπαση υπαλλήλων από το προσωπικό της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. κατά προτεραιότητα, όπως ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 4013/2011 (ΦΕΚ 204/Α΄), καθώς και από τους φορείς του δημοσίου τομέα, όπως ορίζονται στις περιπτώσεις α και β της παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 1256/1982, και για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση απόσπασής τους στη Γραμματεία τηςΗ διάρκεια της απόσπασης ορίζεται τριετής (3) με δυνατότητα ανανέωσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4013/2011.
Οι προς πλήρωση θέσεις κατανέμονται κατά κλάδο και ειδικότητα ως εξής:
Έξι (6) θέσεις του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.
Δεκαεπτά (17) θέσεις Νομικών με γνώσεις στο δημόσιο ή/και στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
Εννιά (9) θέσεις Οικονομολόγων με γνώσεις στις δημόσιες συμβάσεις, χρηματοοικονομικά ή/και τη λογιστική (άριστη γνώση του γενικού λογιστικού σχεδίου και του δημόσιου λογιστικού σχεδίου, κατάρτιση ισολογισμού, τουλάχιστον τριετή εμπειρία σε μηχανογραφημένο λογιστήριο ή/και οικονομική υπηρεσία).
Τέσσερις (4) θέσεις Επιστημόνων Πληροφορικής με γνώσεις σε software, hardware, δίκτυα, γνώσεις τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, καθώς και γνώσεις στις δημόσιες συμβάσεις.
Μία (1) θέση Χημικού με γνώσεις στις δημόσιες συμβάσεις.
Δύο (2) θέσεις Στατιστικολόγων με γνώση στις δημόσιες συμβάσεις.
Δύο (2) θέσεις Βιολόγων – Βιοχημικών με γνώση στις δημόσιες συμβάσεις.
Δύο (2) θέσεις Φαρμακοποιών με γνώση στις δημόσιες συμβάσεις.
Τέσσερις (4) θέσεις ΤΕ Πληροφορικής με γνώσεις σε software, hardware, δίκτυα, δημιουργία ιστοσελίδας, γνώσεις τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων.
Πέντε (5) θέσεις ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού με γνώση στο γενικό λογιστικό σχέδιο ή/και στο δημόσιο λογιστικό.
Δύο (2) θέσεις ΔΕ Διοικητικών – Γραμματέων.
Δύο (2) θέσεις ΥΕ Επιμελητών.

Έχουμε ακούσει κατα καιρους απαξιωτικους χαρακτηρισμους για την εργασία μας. Επίσης τα τελευταια δυομιση χρονια δεχτηκαμε καταιγισμο μειωσεων στο μισθολογιο μας και επιπλέον δεν ενταχθηκαμε στο ενιαιο μισθολογιο. Η αποζημιωση της υπερωριακης εργασιας με θεσμοθετημενη αμοιβη δεν γινόταν ποτε ως σημερα (ενδεχεται αυτο να αλλαξει και αυτο λογω της μεγαλης προσπαθειας που γινεται μεσα απο τις ενωσεις). 



Ισως εφτασε και η ωρα να προβληματιστούμε και να δουμε τι στρατο θέλουμε, τι ηλικιας (υποχρεωτικη παραμονη 40 ετων με τις οποιες δυσκολιες, λογω ηλικιας, για συμμετοχη σε ασκησεις κ.λ.π). Αρκετό προσωπικό μεγαλύτερης ηλικίας απο 25 χρονια υπηρεσίας και ανω σκέπτεται την αποστρατεία είτε λόγω μεταθέσεως σε μια οικονομικά ασύμφορη περιοχή, είτε λόγω του ότι έχουν παιδιά σε ηλικία φοίτησης, καθως δυσκολα μπορει να ανταποκριθει στην καθημερινοτητα του.

                                                             ΠΡΟΤΑΣΗ

Η ΕΣΠΕΘ θετει σε διαβουλευση-συζήτηση το  θέμα΄ ''Παροχή δυνατοτητας μεταταξης ή αποσπασης του στρατιωτικού προσωπικού σε κενές θεσείς Φορέων του Δημοσίου, μετα απο ορισμένα ή μη χρονια υπηρεσιας και αφου εχουν εκπληρωθει τα υποχρεωτικά χρονια παραμονης στο στρατευμα (για αποφοιτους στρατιωτικων σχολών 4 ετους φοιτησης ειναι 8 ετη) και ζητάει απο μέλη και μη της ενώσεως μας για  υποβολή αποψεων-προτασεων σας στο natsioulas.ilias@gmail.com. 

Στη δεξια στηλη της σελίδας espeth.blogspot.gr μπορείτε να μας πείτε την άποψη σας με το αν ''Επιθυμείτε να υπάρχει η δυνατότητα και στο προσωπικό των Ε.Δ να καλύπτει κενές θέσεις Φορεών του Δημοσίου που προκηρύσσονται, με μετάταξη ή απόσπαση;''

Επιπρόσθετα ως πρόταση θα ήταν να ερωτηθούν για το ανωτέρω θεμα, μέσω της υπηρεσίας,  τα στελεχη των ΕΔ και να απαντήσουν για επιθυμία ή μη.

Ενδεικτικα ως ενα προσχεδιο (ορισμενοι αξονες που μπορεί να κινηθεί η πρόταση) αυτης της προτασης που σας θετει η ΕΣΠΕ Θεσσαλιας σε διαβουλευση ειναι πχ,  

  • Το ΥΠΕΘΑ να ζητήσει από φορείς που ενδιαφέρονται για προσωπικό ποιες θέσεις και τι κριτήρια χρειάζονται ωστε να δημιουργήθει μια φόρμα με βαση δεδομένων, στην οποία θα μπαίνει το στέλεχος και θα μπορεί να επιλέγει την θεση που θελει να καλυψει. Ορισμένα κριτηρια για την παραπάνω προταση πχ ειναι:
  • Δυνατοτητα μεταταξης ή απόσπασης μετα τα 25 χρονια υπηρεσιας η πάνω από ένα όριο ηλικίας 45-50 ετών  
  • Καλυψη κενης θεσης, εαν ειναι σε τοπο συμφεροντων, (βαση των φρουρων δηλωσης)
  • Παραμονη στη θεση μεχρι τη συνταξιοδοτηση
  • Θεσεις με εδικοτητες που μπορουν να καλυφθουν ειναι πχ οδηγων, τεχνιτων, μηχανικων, οικονομικών, ελεγκτικων, πληροφορικης, ειδικοτητες διοικητικου, Διοικητικών – Γραμματέων κ.λ.π.
  • Μεταταξη με εξειδικευμενη εμπειρια για καλυτερη αξιοποιηση και επιτευξη αμεσων αποτελεσματων-στοχων στο νεο φορεα.( πχ Γενικος Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων)
  • Μισθος , ο αντιστοιχος που θα λάμβανε ο υπαλληλος δημοσίου που θα καλυπτε την ιδια θεση.
  • Καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού του Δημοσίου με την κινητικότητα υπάλληλων με εμπειρία για την κάλυψη κενών θέσεων και την μείωση του ΜΟ ηλικίας του στρατού.
  • Κ.Λ.Π
Ευχαριστουμε εκ των προτέρων για τις αποψεις-προτασεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.