Η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει επιτέλους τέρμα στις προκλήσεις των τραπεζών, που δεν έχουν τέλος



Η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει επιτέλους τέρμα στις προκλήσεις των τραπεζών, που δεν έχουν τέλοςΜετά την Εθνική Τράπεζα, η οποία επέλεξε τη διαπόμπευση των πελατών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, σειρά παίρνουν και άλλες τράπεζες στο μεταξύ τους αγώνα αντικοινωνικών πρακτικών.
  1. Η ALPHA BANK έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τιμοκατάλογο χρεώσεων «εξόδων ειδοποίησης και παρακολούθησης καθυστέρησης καταβολής» από 4 έως 8 €, πλέον του τόκου υπερημερίας! Κατά πλήρη παράβαση του νόμου, της νομολογίας και των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η εν λόγω τράπεζα χρεώνει τους οφειλέτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση με τις τηλεφωνικές οχλήσεις ή τις έγγραφες ειδοποιήσεις. Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας την εξέταση του θέματος και την επιβολή κυρώσεων.
  2. Η MARFIN ειδοποίησε τους κατόχους πιστωτικών καρτών ότι προβαίνει από μόνη της σε αύξηση του επιτοκίου κατά μία μονάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και σε περίπτωση που δε συμφωνούν, θα προβούν σε ακύρωση της κάρτας!
  3. Αλλά και οι παράνομες παρακρατήσεις μισθών και συντάξεων συνεχίζουν. Ενδεικτικά, σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγελία παραπληγικής οφειλέτριας , της οποίας η αναπηρική σύνταξη παρακρατήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα.

Εκπέμπουν SOS για μισθούς και συντάξεις οι στρατιωτικοί

kranos-27-6-2012


Κύκλο συναντήσεων με διάφορους φορείς και ενώσεις που εκπροσωπούν τόσο τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη πρόκειται να έχει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ιδιαίτερα, πάντως, σε ό,τι αφορά τα στελέχη του Στρατεύματος, εκείνο που περισσότερο τα απασχολεί είναι το ζήτημα των δραματικών περικοπών που εδώ και δύο χρόνια υφίστανται στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος τους να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός πως ένας από τους πρώτους φορείς που ζήτησε να δει τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ήταν ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, που εκπροσωπεί τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ΣΥΣΜΕΔ ζητεί από τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας να

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Αναδημοσίευση άρθρου του  Ανθλγου (ΑΠΖ) Γκαβαρδίνα Βασιλείου της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠΕΙΡΟΥ


1. Εφαρμογή άμεσα της οχτάωρης καθημερινής  ή σαραντάωρης εβδομαδιαίας εργασίας . Υπενθυμίζω  οτι μόνο οι Ελληνες στρατιωτικοί απο όλους τους εργαζόμενους όλου του πολιτισμένου κόσμου συνεχίζουν να εργάζονται, κατα μέσο όρο  12 , 13  ή και 14 ώρες την ημέρα (δηλαδή 60 και πλέον  ώρες  την εβδομάδα χωρις αμοιβή).

 2. Καθιέρωση της τοποθέτησης σε φρουρά επιλογής μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως αριθμου  μεταθέσεων και παραμονή στη συγκεκριμένη φρουρά μεχρι την συνταξιοδώτηση. Προτείνεται και εφαρμογή της μετάταξης σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την επιτευξη αυτης της πρότασης. Μέχρι την εφαρμογή των παραπάνω  προτείνεται η επαναφορά της δυνατότητας του στρατιωτικού για αποστρατία μετά την συμπλήρωση των 25 χρόνων υπηρεσίας.

Τι γράφτηκε στον τυπο για το Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών ...


    Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, κι αυτό είναι κάτι που όχι μόνο μας παραδόθηκε ως ρήση από τις προηγούμενες γενιές, αλλά έχει την κακιά συνήθεια να επιβεβαιώνεται κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.


    Γράφτηκε σε δημοσίευμα της 19 Ιουνίου 2012, στη σελίδα http://www.megatv.com στο άρθρο  "Τα μέτρα θα κριθούν από τη διαπραγμάτευση", αλλά ακούσθηκε και σε video του τηλεοπτικού σταθμού ότι σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα καθημερινή, μια από τις προτάσεις που εξετάζεται είναι και η κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης των ένστολων με δημοσιονομικό όφελος 250 εκατ. ευρώ "Το προσχέδιο των περικοπών, που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα είναι βασισμένο κυρίως στη μελέτη του ΚΕΠΕ, που είχε αναλάβει από τη κυβέρνηση Παπαδήμου τη καταγραφή των δημόσιων δαπανών και την επεξεργασία προτάσεων για τη μείωση τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, μεταξύ άλλων προτείνεται πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων με προσδοκώμενο όφελος 1 δισ. ευρώ, η οριζόντια μείωση 10% των κύριων συντάξεων άνω των 1.500 ευρώ με όφελος 600 εκατ. ευρώ, η κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης των ένστολων με δημοσιονομικό όφελος 250 εκατ. ευρώ, η κατάργηση των αμοιβών συμβούλων των αιρετών με όφελος 130 εκατ. ευρώ...."

ΣΥΣΜΕΔ: Υποχρεωτικότητα των κρατήσεων για το ΒΟΕΑ

ΣΥΣΜΕΔ.Ρύθμιση για τις εγγραφές μαθητών τέκνων των προς μετάθεση στελεχών

epop

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 797/16-6-2012 έγγραφό  του ΣΥΣΜΕΔ, το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο ο ΣΥΣΜΕΔ ευχαριστει ιδιαίτερα για την ανταπόκριση, εξέδωσε άμεσα εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία .διαβάστε εδω

ΟΛΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ 2012

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.) εδώ όπως σας είπε σας παρουσιάζει όλη την μελέτη της για τη νέα φορολογική κλίμακα που ψηφίστηκε τον Νοε του 2011 με το Ν.4024  και ισχύει αναδρομικά από 1-1-2011. Οι  δυο συγκεντρωτικοί πίνακες  ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4Η.


ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΑΝΑΛΥΣΗΣ

1.      ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΓΕΝΙΚΑ
2.      ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΤΟΥΣ 2010
3.      ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΤΟΥΣ 2011-2012
4.      ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
α.         ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
β.         ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΥ,  ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ
γ.         ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΤΕΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΕΝΟΣ ΑΓΑΜΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΓΓΑΜΟ ΜΕ ΤΡΙΑ (3) ΤΕΚΝΑ ΜΙΣΘΩΤΟ
δ.         ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΤΕΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΕΝΟΣ ΑΓΑΜΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΓΓΑΜΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΤΕΚΝΑ ΜΙΣΘΩΤΟ
ε.         ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟ 2011-2012 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΕ Η ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ
στ.       ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 4 ΤΕΚΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΑΜΟ ΜΙΣΘΩΤΟ ΤΟ 2011-2012, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2010
ζ.         ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ
η.  ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ-ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 2012 ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
5.      ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1-1-2012.
α.         ΠΡΟΤΑΣΗ 1η
β.         ΠΡΟΤΑΣΗ 2η
γ.         ΠΡΟΤΑΣΗ 3η
6.     ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
           

1.   ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΓΕΝΙΚΑ

Ενημερωτικά ως προς τις έννοιες: Καθαρό εισόδημα είναι το εισόδημα που προκύπτει αν από τις μεικτές αποδοχές (ακαθάριστες αποδοχές ή καταλογιστέο ποσό) αφαιρεθούν οι κρατήσεις Π Λ Η Ν του Φόρου εισοδήματος. Το καθαρό εισόδημα φαίνεται στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών και είναι αυτό που δηλώνεται στο Ε1. Πάνω σ αυτό το καθαρό εισόδημα με βάση την ισχύουσα φορολογική κλίμακα υπολογίζεται ο φόρος που αναλογεί. Στη συνέχεια αν αφαιρεθεί  αυτός ο φόρος προκύπτει και το ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, δηλαδή το εισόδημα που πραγματικά εισέπραξε μέσα σε ένα έτος, κυρίως μέσω τραπέζης, ο κάθε μισθωτός.

Δηλαδή ως «Τύπος»:

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΟ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ= ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ= ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ

Στο τέλος της μελέτης παρουσιάζονται και οι προτάσεις της ΕΣΠΕΘ για μια πιο ορθολογική κατανομή του φόρου στα κοινωνικά στρώματα.


2.     Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΤΟΥΣ 2010

Αρχικά παρουσιάζεται η φορολογική κλίμακα που ίσχυε για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2010.

Κλιμάκιο εισοδήματος (€)
Φορολογικός συντελεστής %
Φόρος κλιμακίου (€)
Σύνολο εισοδήματος (€)
Σύνολο φόρου (€)
12.000
0
0
12.000
0
4.000
18
720
16.000
720
6.000
24
1.440
22.000
2.160
4.000
26
1.040
26.000
3.200
6.000
32
1.920
32.000
5.120
8.000
36
2.880
40.000
8.000
20.000
38
7.600
60.000
15.600
40.000
40
16.000
100.000
31.600
Υπερβάλλον
45




                                                                                                               Πίνακας 1

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ 2 ΠΙΝΑΚΕΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 2012 Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ι Κ Η ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ


Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α, κάτι μου θυμίζει αυτή η λέξη ενόψει της πιθανής αναθεώρησης των  ειδικών μισθολογίων, που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και προβλέπει  μείωση 12% κατά μέσο όρο, με εφαρμογή από 1 Ιουλίου 2012. Ήδη «τρέχει» η μισθοδοσία του Ιουλίου και θα «τρέξουν» αρκετές αν μελλοντικά θεσπισθεί κάτι τέτοιο, τι μας περιμένει;

Παρακάτω παρουσιάζεται 2 συγκεντρωτικοί πίνακες με την ήδη αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων μας και φαίνεται:

   α.         Το ποσό που υποχρεούται να πληρώσει η κάθε κατηγορία  μισθωτού (άγαμος, έγγαμος, έγγαμος με 1 τέκνο, έγγαμος με 2 τέκνα,  έγγαμος με 3 τέκνα και έγγαμος με 4 τέκνα)  ή θα τους παρακρατηθεί το 2012 από το καθαρό εισόδημα τους.

β.         Το εισόδημα που πραγματικά θα απομείνει στο χέρι –τράπεζα, συνολικά το 2012, μετά την αφαίρεση του παραπάνω ποσού, στην κάθε κατηγορία μισθωτού.

Επισημαίνεται ότι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 η παρακράτηση φόρου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης γίνεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης αυτήν την περίοδο. Η παρακράτηση φόρου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης (ΕΝΑΝΤΙ) για τα εισοδήματα που αποκτώνται το 2012, γίνεται κάθε μήνα με την μισθοδοσία μας. Γενικά τα παραπάνω ποσά θα αποδοθούν - παρακρατηθούν μέσα στο έτος 2012.

Εντός των επομένων ωρών θα παρουσιασθεί και όλη η μελέτη-ανάλυση της  φορολογικής κλίμακας που ψηφίστηκε τον Νοε του 2011 με το Ν.4024  και ισχύει αναδρομικά από 1-1-2011 για να αναδειχθεί ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ η μεγάλη επιβάρυνση που υπέστησαν τα εισοδήματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και πολύ δε περισσότερο, των οικογενειών με τρία τέκνα και των πολύτεκνων οικογενειών.  Δείτε εδώ τους 2 συγκεντρωτικούς πίνακες....

Όχι άλλες μειώσεις στα εισοδήματά μας. Υπάρχει, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως αναρτήθηκε από την Ε.Σ.ΠΕ.Στερεάς Ελλάδος

και προσθέτουμε ως α/α 11, την κατάργησηαπό 1/11/2011 του επίδοματος της οικογενειακής παροχής 35,00€ που δινόταν στους έγγαμους στρατιωτικούς.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων υπενθυμίζει τις μειώσεις που επήλθαν στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ και όλες τις κρατήσεις που αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα οι Έλληνες στρατιωτικοί, πλέον, να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Αναλυτικά δε και συγκεντρωτικά έχουν αναρτηθεί στη σελίδας μας(http://www.sysmed.gr/index.php/anakoinoseis/1018-protash-sysmed-gia-misuologio-2011) και έχουν ως εξής:

1. Από 1/1/2010 μειώθηκαν 12% όλα τα επιδόματα, πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής.
2. Από 1-6-2010 μειώθηκαν περαιτέρω κατά ποσοστό 8%, τα πάσης φύσεως επιδόματα, πλην επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής.
3. Από 1/1/2010 μειώθηκαν κατά ποσοστό 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας και από 1-6-2010 καθορίσθηκε το ύψος τους στα 500,00 € για το δώρο Χριστουγέννων και στα 250,00 € για το δώρο Πάσχα και επιδόματος αδείας, ενώ δεν καταβάλλονται εφόσον οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων δώρων, υπερβαίνουν τα 3.000,00 € το μήνα υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση.
4. Από 1/7/2011 μειώθηκε περαιτέρω, κατά 10% το επίδομα ειδικής απασχόλησης.
5. Από 1-7-2011 ανεστάλη η χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (4% κάθε 2 έτη) και οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
6. Αυξήθηκε από 1/2/2011, η μηνιαία κράτηση υπέρ ΜΤΣ από 4% σε 5%.
7. Απο 27-10-2011 παρακρατείται επιπλέον 1% μηνιαία εισφορά αλληλεγγύης επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων και η οποία αποδίδεται υπέρ Μ.Τ.Σ.
8. Επιβλήθηκε αναδρομικά από 1/1/2011, ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων.
9. Επιβλήθηκε, πλέον των υπολοίπων μέτρων, ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000,00 € που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 – 2012. Αυτή υπολογίζεται για εισόδημα από 12.001,00 € έως 20.000,00 € σε ποσοστό 1% επί ολόκληρου του ποσού, για εισόδημα από 20.001,00 € έως 50.000,00 € σε ποσοστό 2%, για εισόδημα από 50.001,00 € έως 100.000,00 € σε ποσοστό 3% και για εισόδημα από 100.001,00 € ευρώ και άνω σε ποσοστό 5%.
10. Μειώθηκε από 1-1-2011 από τα 12.000,00 € στα 5.000,00 € το αφορολόγητο ποσό, επιπλέον αυξήθηκαν οι συντελεστές των κλιμακίων εκτοξεύοντας στα ύψη την αναλογούσα φορολογία εισοδήματος, και με μεγάλη επιβάρυνση στους τρίτεκνους και πολυτέκνους, από την μείωση του αφορολογήτου για κάθε τέκνο.
11. Καταργήθηκε από 1/11/2011 το επίδομα της οικογενειακής παροχής 35,00€ που δινόταν στους έγγαμους στρατιωτικούς.

Γιατί παραιτείται ένας στρατιωτικός;

Από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.

Παραθέτω τους λόγους που οδηγούν ενα στέλεχος του Στρατου Ξηράς σε παραίτηση με την συμπλήρωση των υποχρεωτικών χρόνων παραμονής στο στράτευμα.

1. Ωράριο εργασίας.......
2 Μεταθέσεις.........
3 Εργασία συζύγου.......

Μισθός 765,00€ για εξερχόμενο από Στρατιωτική Σχολή


Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία ΄΄Στροφή λόγω της οικονομικής ανασφάλειας στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές  (http://www.sysmed.gr/images/15-6-2012-dhmokratia.pdf)'' και καθως παρουσιαζονται οι στρατιωτικές σχολές "ως ένας επίγειος παράδεισος και μιας ζωής καλοπέρασης μετά την αποφοίτηση" καλό είναι οι υποψήφιοι μαθητές Λυκείου  να ενημερωθούν απο γνωστους τους  για :

         α.     Τις οικονομικές απολαβές των νεοεξερχομένων από τις Στρατιωτικές Σχολές μετά  και το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος.

     β.      Τις συχνές μεταθέσεις των στρατιωτικών και στην αρχή στην ηλικία των 20 με 22 ετών που είναι, θα υπηρετήσουν σε παραμεθόριο περιοχή.

    γ.      Τις επιπλεον ημερες που θα εργαζονται για εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών (μέχρι 5 ημέρες το μήνα), χωρίς καμιά επιπλέον αποζημίωση.

       δ.        Τις νυκτερινές εκπαιδεύσεις και τις κάθε είδους ασκήσεις που θα συμμετέχουν κάθε μήνα.

        ε.        Τη λήψη σύνταξης μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας κ.λ.π.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ

Σύμφωνα με οργανισμό που εξειδικεύεται στην εξεύρεση διεξόδων εκπαίδευσης για τους νέους στον επαγγελματικό προσανατολισμό και λοιπά εκπαιδευτικά θέματα (www.onlinecollege.org), η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατετάγη 10η καλύτερη ανάμεσα στις στρατιωτικές Ακαδημίες όλου του κόσμου με το υψηλότερο γόητρο. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα, πατήστε εδώ



Στροφή λόγω της οικονομικής ανασφάλειας στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές


Στροφή λόγω της οικονομικής ανασφάλειας
στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές

Δημοκρατία της 15-6-2012
58144485    58144494

Διαβάστε περισσότερα

Βόμβα στις εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές Απόφαση του Εφετείου ακυρώνει τις υφιστάμενες ψυχοτεχνικές δοκιμασίες


Aπόφαση - βόμβα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών φέρνει τα πάνω κάτω στις εξετάσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές (και Αστυνομικές) Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ακυρώνει την υφιστάμενη διαδικασία των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών που υφίστανται οι υποψήφιοι σπουδαστές!
Οπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Αθηνών Πέτρος Αγγελάκης, ο οποίος ασχολείται με θέματα κατάταξης υποψηφίων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, «το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με πρωτοποριακή απόφαση που μόλις εκδόθηκε, δικαίωσε υποψήφιο Στρατιωτικής Σχολής, ο οποίος είχε αποκλειστεί ως ακατάλληλος στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες»...Διαβάστε περισσότερα

Στον αέρα σύνταξη και ΕΦΑΠΑΞ των στρατιωτικών

Εφημερίδα ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ'' της 15-6-2012


Διέγραψαν χρέος 265.000 ευρώ από Λαρισαίο Ανθυποσμηναγό του μηχανικού της αεροπορίας.

«Ανάσα ζωής» έδωσε σε έναν ανθυποσμηναγό του μηχανικού της αεροπορίας, η  υπ' αριθμόν 88 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, η οποία «κούρεψε» τα χρέη του κατά 86%. Ποσοστό-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.



Διέγραψαν χρέος 265.000 ευρώ από Λαρισαίο!
Ο Ι. Ρ., πατέρας δύο παιδιών, όφειλε σε τέσσερις τράπεζες το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 310.000 ευρώ, το οποίο προέρχονταν από ένα στεγαστικό και ένα καταναλωτικό δάνειο και από πιστωτικές κάρτες.........Ανέλπιστη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, το οποίο αφού μελέτησε την υπόθεση αποφάσισε να «ελαφρύνει» την οικογένεια κατά 265.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον Ν. 3869/2010 διεγράφη το 86% της οφειλής διότι αποδείχθηκε ότι ο 40χρονος πράγματι αδυνατούσε να πληρώσει.
Το Ειρηνοδικείο δέχτηκε την αίτησή του και του επέβαλε την καταβολή μηνιαίας δόσης 900 ευρώ για τέσσερα έτη, δηλαδή καταβολή 43.000 ευρώ (στο σύνολο) χωρίς επιτόκιο.

 Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο εδώ

Το Πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του ΚΚΕ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για το προσωπικό των ΕΔ

όπως εστάλη στο ΣYΣΜΕΔ, μετά το υπ΄ αριθμ. 752/28-5-2012 έγγραφό του

nd            syriza       anexarthtoi ellhnes 

    kke       oikologoi

Ο μύθος που ζει παντού!

από  την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου 
 Αγαπητοί Αναγνώστες,
η γνωστή διαφήμιση λέει "παντού υπάρχει ένας μύθος". Αυτό που δεν λέει,είναι ότι οι σύγχρονοι μύθοι, δεν είναι "η επί ταχέω εξιστόρησις", σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξεως (μυώ + θέομαι , δλδ λέω μυστικά, ορμηνεύω + τρέχω), αλλά κατά το μάλλον ή το ήττον μια προσπάθεια, αυθαίρετης εξήγησης ή αυθαίρετης απόδοσης ευθυνών-κατηγοριών-ιδιοτήτων....Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή της ΕΚΠΟΙΖΩ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για άμεση παύση των παρακρατήσεων από μισθούς και συντάξεις


    Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε την με Α.Π. 219/11-6-2012 επιστολή στον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο, αναφορικά με τη στάση του ιδρύματος στο θέμα των δανείων προς δημόσιους υπαλλήλους.

   "Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιμένει να παρακρατεί τις δόσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τις επιστολές ανάκλησης των σχετικών εντολών που αποστέλλουν οι δανειολήπτες. Απειλεί μάλιστα τους οφειλέτες ότι σε περίπτωση που επιμείνουν στην ανάκληση της εντολής, θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα αυξήσουν το επιτόκιο.
      Εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η συμπεριφορά αυτή είναι εκτός από παράνομη και αντικοινωνική. Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητεί από τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την άμεση παύση των πρακτικών αυτών.

TΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ TO ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


Το εφάπαξ βοήθημα ισούται με το άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (το μέγιστο ποσό που έλαβε ως εν ενεργεία ο μέτοχος), του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, και ποσού 176 € για στρατιωτικούς μέχρι και τον διοικητικό βαθμό του Σχη και του επιδόματος θέσης υψηλής ευθύνης για στρατιωτικούς μέχρι από τον διοικητικό βαθμό του Ταξχου και άνω που έλαβε ο μέτοχος την ημέρα εξόδου του πολλαπλασιαζόμενου επί των αριθμό των ετών συμμετοχής του στο Ταμείο.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ


Εξαιρετικά σημαντική είναι απόφαση σχετικά  με υπόθεση υπερχρεωμένου μέλους, την οποία χειρίστηκε δικηγόρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.. Σύμφωνα με αυτήν, εντάσσεται στις ρυθμιζόμενες οφειλές και απαίτηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ).
Η απόφαση με αριθμό 102/Φ436/2012 του Ειρηνοδικείου Αθηνών πολύ σωστά διασαφηνίζει ότι οι απαιτήσεις του Τ.Π.Δ. πρέπει να ρυθμίζονται με βάση τον νόμο 3869/2010 καθώς ελλείπει διάταξη που να το εξαιρεί ρητά. 

Υπερωριακή εργασία Στρατιωτικών


         Η υπό σύσταση Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.), προτείνει στα πλαίσια μέριμνας προσωπικού και μέχρι να προβλεφθεί αμοιβή για την υπερωριακή εργασία των στρατιωτικών πέραν του κανονικού ωραρίου, με το Ειδικό Μισθολόγιο, να εξεταστεί η εξίσωση - μεταξύ ανωτέρων και λοιπών βαθμών - της αποζημίωσης (άρθρο 9, Ν.2685/1999) που καταβάλλεται για εκτέλεση υπηρεσίας διανυκτέρευσης, κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

          Η διαφοροποιημένη μέχρι σήμερα καταβαλλόμενη αποζημίωση με 1 Ημέρα Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) για τους ανώτερους Αξκούς και ½ ΗΕΕ για τους λοιπούς στρατιωτικούς (κατώτεροι Αξκοί – Υπξκοί), που εκτελούν υπηρεσία διανυκτερεύσεως εκτός έδρας κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, καθορίστηκε με γνώμονα τις υποχρεώσεις και ευθύνες των στελεχών που απορρέουν από την ιεράρχηση των βαθμών και καθηκόντων.

Διευκρινίζεται ότι, από το 2007, εξισώθηκε η αποζημίωση που καταβάλλεται στα στελέχη που συμμετέχουν σε ασκήσεις - εκπαιδεύσεις (Εκτός έδρας). Τα στελέχη λαμβάνουν υποχρεωτικά αριθμό ΗΕΕ  ίσο προς τον αριθμό συμμετοχής στη δραστηριότητα και με τα 2/3 της ημερήσιας αποζημίωσης του άρθρου 9 του Ν.2685/1999. Ως μοναδικό κριτήριο καθορίζεται ο αριθμός των ημερών συμμετοχής και όχι η θέση ή ο βαθμός των στελεχών.

Επιπλέον στο άρθρο 9 του Ν.2685/1999 ορίζεται «Ημερήσια αποζημίωση είναι το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στον μετακινούμενο για την κάλυψη των έκτακτων εξόδων, τα οποία προκαλούνται λόγω της μετακίνησης και παραμονής του εκτός έδρας, για εκτέλεση υπηρεσίας. Το ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης ορίζεται σε 29,35€, ανεξάρτητα από τη θέση ή το βαθμό του μετακινουμένου.

Αυθαίρετη παρακράτηση μισθών και συντάξεων από τράπεζες


Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η ΕΚΠΟΙΖΩ από οφειλέτες που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι τράπεζα είχε παρακρατήσει μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία τους ή τη σύνταξή τους για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών......Ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει. 


http://www.ekpizo.gr/sites/default/files/716.dt_.5.6.2012-pera-apo-kathe-elegxo-trepezes-parakratous-misthous-sintakseis.pdf
1. H Ε.Σ.ΠΕ.Θ. υπενθυμίζει στους αναγνώστες της σελίδας μας τις "Oδηγίες για τη φορολόγηση του εισοδήματος των ετών 2011-2012, των σημαντικότερων δαπανών που μειώνουν το φόρο με την υποβολή φορολογικής δήλωσης και επιπλέον πληροφορίες για την υποβοήθηση - συμπλήρωση των βασικών κωδικών του Ε1'' όπως αυτές αναρτήθηκαν στη σελίδα του ΣΥΣΜΕΔ. http://www.sysmed.gr/anakoinoseis/1208-forologikh-dhlvsh-2012 

Ιδρύθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Α.)


Μετά την υπ΄ αριθμ. 3/2012 οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, εξεδόθη η υπ΄ αριθμ. 63/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας), με την οποία έγινε δεκτή η από 1-4-2012 αίτηση που κατατέθηκε από τους νομικούς μας παραστάτες (Αντωνακόπουλο Γεώργιο και Καλαμίδα Δημήτριο, τηλ. 210 3615220, 3615230) και συστάθηκε η "ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ". Το πρώτο βήμα έγινε. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις των λοιπών Περιφερειακών Ενώσεων και εν συνεχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Τα αποτελέσματα θα κριθούν από τη συμμετοχή όλων μας και τη δυναμικότητα, μιας εκάστης. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα γνωσθεί ο τόπος και η ημερομηνία μιας πρώτης συνάντησης των συναδέλφων που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να καθορισθούν οι επόμενες αναγκαίες κινήσεις...

http://www.sysmed.gr/anakoinoseis/1247-idryuhke-h-envsh-strativtikvn-perifereias-attikhs


Σύσταση πρωτοβάθμιων σωματείων


Στοιχεία συναδέλφων, με τους οποίους μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία για την Ένωση Στρατιωτικών.

Περιφέρειας Θεσσαλίας: Νατσιούλας Ηλίας, 6936773450, *715451
Η περιφέρεια Θεσσαλίας περιλαμβάνει τους Νομούς: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η Λάρισα. 

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Δημητρόπουλος Παναγιώτης, 6934462729
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει τους Νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η Πάτρα.
Περιφέρειας Κρήτης: Μηλιαράκης Εμμανουήλ, 6983506303
Η περιφέρεια Κρήτης οποία περιλαμβάνει τους Νομούς: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Έδρα της περιφέρειας Κρήτης είναι το Ηράκλειο.

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Χρηστίδης Γεώργιος, 6977670641
Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνει τους Νομούς: Λέσβου, Σάμου και Χίου. Έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη.

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Χατζηδημητρίου Χρήστος, 6983502060,2311272247
Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τους Νομούς: Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Έδρα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη.

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Πετκίδης Θεόδωρος, 6977614766, *714766 (theopetk@gmail.com) ή Παπαδημητρίου Λάζαρος, 6936504572, *765072
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τους Νομούς: Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η Κοζάνη.

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πονηράκος Κωνσταντίνος (stereasunion@hotmail.gr)
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνει τους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος. Έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η Λαμία.

Περιφέρειας Πελοποννήσου, Τσιώλης Ιωάννης, 6932731711 (http://espepel.blogspot.com/)
Η περιφέρεια Πελοποννήσου 
περιλαμβάνει τους Νομούς: Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η Τρίπολη.

Περιφέρειας Ηπείρου: Γκαβαρδίνας Βασίλειος, 6945378986, *778986
Η περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει τους Νομούς: 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης. Έδρα της περιφέρειας Ηπείρου είναι τα Ιωάννινα.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.