Συνάντηση ΔΣ ΕΣΠΕΘ με τη βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο πρόεδρος  της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Ηλίας Νατσιούλας και μέλη του ΔΣ ( Βλαχοθανάσης Άγγελος, Kαρβούνης Ιωάννης, Κουκουράβας Στέφανος, Παπαιωάννου Ιωάννης, Σαντές Ανδρέας) συνεχίζουν τις επαφές με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Το Σάββατο 12 Ιαν 2013, συναντήθηκαν με τη βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη προκειμένου να της γίνει ενημέρωση με τα κύρια σημεία της δραστηριότητας της Ένωσης, αλλά και να συζητηθούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της στο Βόλο και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα, για τα οποία της παραδόθηκε υπόμνημα και διάφορα έγγραφα-στοιχεία, όπως για:
  •  Το Ειδικό μισθολόγιο των ΕΔ.
  •  Το ωράριο εργασίας με τη μη αποζημίωση υπερωριακής- νυκτερινής εργασίας.
  •  Την μη καταβολή των παγίων οδοιπορικών, που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ως αντιστάθμισμα αντί αμοιβής, της εργασίας των στρατιωτικών για πέραν του 40ωρου και της πενθήμερης εργασίας, από τον Νοε 2012 αλλά και η καταβολή διαφορετικού ποσού τον μήνα Νοε σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ-ΣΞ-ΠΑ-ΠΝ).
  •  Την μη καταβολή εξόδων μετάθεσης συγκεκριμένων κατηγοριών.
  •  Την μη καταβολή αποζημίωσης των αυθημερόν μετακινήσεων του στρατιωτικού προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας εντός και εκτός ωραρίου, στο Στρατό Ξηράς.
  •  Την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος σε στρατιωτικούς θεσμού ΕΜΘ, μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας.
 Η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας ζήτησε την υποστήριξη της βουλευτή κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς την κατεύθυνση επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων,  αλλά και την συμβολή της για τη νομοθέτηση της αποζημίωσης των υπερωριών κλπ., καθώς πιστεύει ότι  πλέον  η  Πολιτεία  θα  πρέπει  να  δει  σοβαρά  την υπερωρία,  τα  νυκτερινά  και  τα  εξαιρέσιμα  των  Ελλήνων  στρατιωτικών  και  να καταβάλλει  τα  ανάλογα  ποσά  προς  αναπλήρωση  των  απολεσθέντων,  κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.