Ερωτήσεις σχετικα με τα "Πάγια" ή μάλλον με τις πραγματικές μετακινήσεις Εκτός Έδρας;


Τις τελευταίες μέρες στο facebook αλλά και στο email της Ενώσεως μας δεχόμαστε ένα καταιγισμό μηνυμάτων, κυρίως από μη μέλη, για το τι θα γίνει με τα Εκτός Έδρας. Ερωτήσεις συνέχεια από πολλούς και άπ όλη την Ελλάδα εάν θα λάβουμε τα εκτος έδρας παραμεθορίου, του Νοε του Δεκ όπως τα πλήρωθηκαν ορισμένοι σε άλλους κλάδους κ.λ.π.
Εμείς όμως αποφασίζουμε για το τι θα γίνει; Καλό θα είναι να ρωτήσετε και να λάβετε απάντηση από εκεί που εγκρίνονταν όλα τα χρόνια. Υποδείγματα αναφορών Πατήστε ΕΔΩ να τα δείτε έχουμε αναρτήσει για να σας βοηθήσουμε αλλά και ερωτήσεις στην Βουλή επί του θέματος έγιναν. Αυτό που σας λέμε είναι «Αναμένετε ο χρόνος θα δείξει….»   (πατήστε ΕΔΩΕΔΩ  και EΔΩ για να τα δείτε)
 Αλλά μιας και μιλάμε για τον χρόνο, ας γυρίσουμε λίγο πίσω το χρόνο να θυμηθούμε τι ρωτούσαμε από το 2009 και μετά οι περισσότεροι από εμάς. Πριν 3 χρόνια περίπου οι ερωτήσεις ήταν εάν θα κοπούν οι μισθοί, εάν θα χάσουμε τα δώρα κ.λ.π. Η απάντηση ήρθε δια Νόμου με μείωση επιδομάτων, καθιέρωση του δώρου ως επίδομα «τσεκουρεμένο» κ.λ.π.
 Αργότερα εκ νέου ερωτήσεις τι θα γίνει με τη σύνταξη κλ.π. Η απάντηση ήρθε με Νόμο και αυτή. Αργότερα τι θα γίνει με το επίδομα ειδικής απασχόλησης, θα κοπεί 50%, 40%,20%. Η απάντηση με Νομοσχέδιο 10%. Αργότερα πάλι τι θα γίνει με το Ενιαίο Μισθολόγιο, θα ενταχθούμε κ.λ.π. Τι θα γίνει με τις μισθολογικές προαγωγές και το χρονοεπίδομα. Απάντηση ή ίδια όπως πριν.
Αργότερα πάλι το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεσοσταθμικά μείωση 12%, τι θα γίνει θα εξαιρεθούμε κ.λ.π. Η απάντηση πάλι ήρθε με Νόμο, που παράλληλα παρέσυρε και τα δώρα με την περικοπή τους.
Ερχόμαστε σήμερα πάλι με ερωτήσεις τι θα γίνει με τις πάγιες Ημέρες Εκτός έδρας ή μάλλον απ ότι μας μεταφέρουν συνάδελφοι ‘’με τις πραγματικές Ημέρες Εκτός Έδρας’’, όπως χαρακτηρίζονται, στις απαντήσεις που λαμβάνουν. Τώρα πως θεωρείτε πραγματική μετακίνηση Εκτός Έδρας πχ η περιπτώση που κάποιος-α μετακινείτε  εκτός έδρας με υπηρεσιακό μέσο και ταυτόχρονα βρίσκεται  σε άδεια κυησεως ή στο νοσοκομείο, ποιος ξέρει στην Ελλάδα του 2013 ίσως όλα να γίνονται και όλα να βαφτίζονται όπως θέλουμε να τα παρουσιάσουμε.
Να μην ξεχάσουμε και τις μελλοντικές ερωτήσεις τι θα γίνει πάλι με τη σύνταξη, με το ΕΦΑΠΑΞ, με τις μισθολογικές προαγωγές, αν θα πληρωνόμαστε με το βαθμό που φέρουμε, αν θα πληρώνεται η υπερωριακή εργασία, αλλά και τι θα γίνει με τις μειώσεις  που προβλέπονται στο 2014 με το νέο μισθολόγιο στις ΕΔ.
Απαντήσεις όμως από πού περιμένετε να σας δοθούν, μέσω facebook ή λοιπών τρόπων μέσων επικοινωνίας ή από τις Ενώσεις που αρκετοί για διαφόρους λόγους δεν συμμετέχετε; Μπορείτε εύκολα τις απορίες-ερωτήσεις να τις απευθύνετε υπερεσιακώς στους αρμόδιους και να λάβετε επίσημη απάντηση, δεν απαγορεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.