Υποβολή πρότασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΓΕΣ, από μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ, με θέμα την υπερωριακή εργασία (μέσω διαδικασίας προτάσεων-ιδεών του ΓΕΣ)



Σύμφωνα με την ΠαΔ 0-25/2007/ΓΕΣ ΔΜΠ, το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (στελέχη και πολιτικό προσωπικό) έχει τη δυνατότητα υποβολής Προτάσεων - Ιδεών, απευθείας στο ΓΕΣ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), για θέματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος(Δείτε το εδώ)
Μια πρόταση που υποβλήθηκε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στο ΓΕΣ από τον Αλχια (ΔΒ) Άγγελο Βλαχοθανάση, μέλος και του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.), αφορά στην υπερωριακή εργασία των στελεχών (υπηρεσίες, νυχτερινές, ασκήσεις, επιφυλακές κ.λ.π). 
Συγκεκριμένα (μέχρι να θεσμοθετηθεί αμοιβή της εργασίας μας πέραν του 40ωρου αλλά και πέραν της πενθήμερης εργασίας) μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα των παγίων ΗΕΕ που δίνονταν μέχρι σήμερα ως αποζημίωση για αντιστάθμισμα της παραπάνω εργασίας, καθώς δεν υπήρχε θεσμικό καθεστώς, προτάθηκε η καθιέρωση 2 απαλλαγών για καθημερινή υπηρεσία και 3 απαλλαγών για αργία (Σάββατο, Κυριακή), έτσι ώστε το ωράριο μας να μην υπερβαίνει την νομοθετημένη 40ωρη εργασία την εβδομάδα.
Η παραπάνω πρόταση, του μέλους μας του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Θ., κοινοποιήθηκε στις Μονάδες του ΓΕΣ και ζητήθηκε από το προσωπικό του Σ.Ξ. σχολιασμός και απόψεις.
Παλαιοτέρα το Μάιο του 2008 και ο Υπλγος (Ο) Ηλίας Νατσιούλας πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ, είχε υποβάλλει με την ίδια διαδικασία πρόταση για αντικατάσταση του ενός αντιγράφου της μηνιαίας μισθοδοσίας, όχι αυτό που λαμβάνουν τα στελέχη κάθε μήνα, αλλά αυτό που τηρείται στο ΚΤΣ,  με ένα ετήσιο συγκεντρωτικό τόσο για εξοικονόμηση χαρτιού όσο και περιορισμό της γραφειοκρατικής παρακολούθησης τους και της επιπλέον εργασίας. H τηρηση ετήσιου συγκεντρωτικού αντιγράφου μισθοδοσίας γίνεται από το 2011. 
Η ΕΣΠΕΘ ζητά από τα μέλη μας, μέσα από την ελευθερία του λόγου τους, να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν μέσω και του γραφείου Μέριμνας προσωπικού, υποβάλλοντας προτάσεις μέριμνας προσωπικού. Αν εμείς οι ίδιοι δεν υποβάλλουμε προτάσεις βελτίωσης στων συνθηκών εργασιών μας και επίλυσης των προβλημάτων που μας απασχολούν, τότε ποιος θα μας τα επιλύσει; Μια πρόταση που θέλουμε να υποβάλλουμε αλλά το σκεφτόμαστε γιατί κρίνουμε ότι είναι απλή ή ‘’χαζή , στείλτε την άμεσα, γιατί από την πιο απλή ιδέα γίνονται μεγάλα και σπουδαία πράματα.
Για την υποβολή Προτάσεων - Ιδεών, να συμπληρώνεται το έντυπο (Microsoft Word.doc,το οποίο να επισυνάπτεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και να αποστέλλεται στη διεύθυνση, str-ges-dmp@army.gr με κοινοποίηση της πρότασης τόσο στο e-mail του εκπρόσωπου τύπου ΓΕΣ, ektyega@army.gr όσο και στο email της Ένωσης μας natsioulas.ilias@gmail.com

Επισημαίνεται ότι οι Προτάσεις - Ιδέες θα πρέπει:
 α) Να είναι επώνυμες.
 β) Μην περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες.
 γ) Μην κινούνται σε στενά ωφελιμιστικά ή ατομικά πλαίσια, αλλά να έχουν γενικότερο ενδιαφέρον.
 δ) Το κείμενο να είναι με Ελληνικούς χαρακτήρες
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.