Eν Ενεργεία και Εν Αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε 2η κοινή συνάντηση στη Λάρισα


"Ισχύς εν τη Ενώσει"


Για 2η φορά, (Δείτε ΕΔΩ την 1η συνάντηση) πλην όμως εμφανώς πιο διευρυμένη συνάντηση Ενώσεων – Συνδέσμων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών ΕΔ και ΣΑ από την περιοχή της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα όπου εκτός από τον προβληματισμό, που εξέφρασαν κυρίως απόστρατοι για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ασφάλεια του πολίτη αλλά και στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, συζητήθηκαν τα παρακάτω που άπτονται της επιβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους: (1) Κατάργηση της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους, που υπέστησαν μείωση στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, 6 έως 10% (ν.3986/2011 & ν.4002/2011). (2) Κατάργηση της μείωσης της μικτής σύνταξη 40% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και μετάπτωση σε μείωση 20% πάνω από 1.200 ευρώ, σε όσους είναι κάτω των 55 ετών, αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους και δεν είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας (ν.4024/2011). (3) Κατάργηση του άρθρου του ν.3865/2010, όπου επί της ουσίας απαγορεύτηκε η εργασία στους αποστράτους. (4) Να μην εφαρμοστούν διπλές περικοπές στη σύνταξη των αποστράτων (ν.4093/2012 και παλαιότερης γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου), παραβιάζοντας έτσι την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας μεταξύ Ελλήνων πολιτών. (5) Να μην υπάρξουν νέες περικοπές το 2014 στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. (6) Να δοθεί το ΒΟΕΑ από το ΜΤΣ, όπως έχει προγραμματισθεί, εντός του α’ εξαμήνου του 2013. (7) Να δίδεται εκτός έδρας αποζημίωση και υπερωρίες στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και αποζημίωση νυχτερινής εργασίας στα στελέχη των ΕΔ με τους ίδιους όρους που ισχύει και για τα ΣΑ. (8) Να μην περικοπεί περαιτέρω το εφάπαξ των συναδέλφων καθόσον ο μελλοντικός συνταξιούχος θα πάρει λιγότερα από όσα έδωσε, οπότε διερωτάται για ποιο λόγο του γίνονται οι κρατήσεις. (9) Να επιλυθεί το θέμα της άδικης ασφαλιστικής αντιμετώπισης των στελεχών των ΕΔ που εισήχθησαν στην υπηρεσία τα έτη 1990 έως και 1992.
Αποφασίσθηκε ομοφώνως όπως μελλοντικές κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες σχετικές με την επιβίωση των οικογενειών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα αποφασισθούν ανάλογα με τις εξελίξεις, σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, να γίνουν από κοινού.
Συμμετοχή όπως παρακάτω: Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού (ΕΑΑΣ) ν. Λάρισας, Απόστολος Παπαπαρίσης (πρόεδρος). ΕΑΑΣ ν. Καρδίτσας Παναγιώτης Καραίσκος (πρόεδρος). ΕΑΑΣ ν. Τρικάλων, Ευάγγελος Στέφος (πρόεδρος) και Παναγιώτης Γιώτης (αντιπρόεδρος). Ένωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) ν. Λάρισας – Καρδίτσας - Τρικάλων, Κων/νος Λιούτας (πρόεδρος) και Κων/νος Τσιτσώνης (αντιπρόεδρος). Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), Χρήστος Γραμμένος (αντιπρόεδρος), Δημήτριος Κούτσικος (γραμματέας).Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ - ΕΛΑΣ (ΣΑΧ-ΕΛΑΣ) Λάρισας, Βασίλειος Διβάνης (πρόεδρος), Νικόλαος Χατζής (αντιπρόεδρος), Απόστολος Χατζηκωτούλας (ταμίας), Γεώργιος Μπροζιούτης (γραμματέας). Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑΣΑ) ν. Μαγνησίας, Γεώργιος Παπανικολάου (πρόεδρος) και Κων/νος Παρλάντζας (μέλος).ΣΑΣΑ ν. Τρικάλων, Παναγιώτης Τριανταφύλλου (πρόεδρος) και Γεώργιος Σκρέκας (γραμματέας). (ΣΑΣΑ) ν. Καρδίτσας, Σωτήριος Κόκκαλης (πρόεδρος). Ένωση Αξκων Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΑΑΠΘ), Γεώργιος Βασιλείου (γραμματέας). Ένωση Αστυνομικών ν. Λάρισας (ΕΑΛ), Αθανάσιος Νταβούρας (πρόεδρος). Ένωση Αποστράτων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΥΠΣ) ν. Λάρισας, Στέφανος Μουρτσούδης (πρόεδρος).Ένωση Αξκων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΑΠΣΘ), Γεώργιος Βαρδάτσικας (εκπρόσωπος).Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΥΠΣΠΘ), Βασίλειος Ρούντος (γραμματέας).

http://eaaslarisas.blogspot.gr/2013/01/2_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.