Τιμήθηκε η μαύρη επέτειος χωρίς τη Φιλαρμονική της 1ης Στρατιάς

πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία της 23-7-2013

Καταγγελτικός ήταν ο λόγος του προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας στην τελετή κατάθεσης στεφάνων, για τους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή, το καλοκαίρι του 1974, που έγινε το Σάββατο στο μνημείο τα πλατείας Αγ. Μπλάνα. Ο κ. Αυγουστή καυτηρίασε την απουσία της φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς, η όποια ενώ κλήθηκε δεν παρέστη σε εφαρμογή προεδρικού διατάγματος που απαγορεύει τη συμμετοχή της σε αυτή την εκδήλωση!

«Η προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας με απόφασή της απαγορεύει τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής σε μια εκδήλωση όπου τιμώνται τα Ελληνόπουλα της μάνας Ελλάδας και της Κύπρου που έπεσαν μαχόμενα στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες. Η προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας που σε τρεις μέρες θα παραθέσει δεξίωση για την επάνοδο της Δημοκρατίας στην μητέρα Ελλάδα, ξεχνά δυστυχώς ότι για να επανέλθει η Δημοκρατία στην κοιτίδα της, διχοτομήθηκε η Κύπρος... και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί ήρθε η τρόικα», είπε εμφαντικά ο κ. Αυγουστή.

Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο: Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Κώστας Ψευδιώτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, εκ μέρους της 1ης Στρατιάς ο ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαβλασόπουλος, εκ μέρους του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) ο ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φουσταλιαράκης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας κ. Χρήστος Τσιώρας, εκ μέρους των βετεράνων πολεμιστών της Κύπρου ο πρώην δήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλειος Κουτσαντάς, εκ μέρους των Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Διβάνης, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας κ.Δημήτριος Δραγανιδάκης, εκ μέρους του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Νομού Λάρισας το μέλος του Δ.Σ. κ.Παναγιώτης Σακογιάννης εκ μέρους του Συλλόγου Ποντίων Νομού Λάρισας το μέλος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Τάξος, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καρύδης και για τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας το μέλος του Δ.Σ. κ.Καλλισθένη Τσιάκαλου. Παρέστησαν ακόμα οι βετεράνοι πολεμιστές Κύπρου κ. Κωνσταντίνος, Ρουμελιώτης, Λάμπρος Πλίτσης, Κωνσταντίνος Σαμαντζής, Ευάγγελος Διβράμης, Χρήστος Κοϊνης, και ο Μανώλης Δαλαμάγκας αδελφός του αείμνηστου πεσόντα καταδρομέα Ηλία Δαλαμάγκα Επίσης παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων
Αξιωματικών Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνος Τσιιτσώνης και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.