Ο χρόνος θα δείξει. Τι έγραφε στην ηλεκτρονική σελίδα της η Ναυτεμπορική το Σεπ 2012 για τις περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια και τι γράφει το Σεπ του 2013.

Του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα
Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ

Ας θυμηθούμε τι έγραφε η ηλεκτρονική σελίδα της Ναυτεμπορικής το Σεπ 2012 για τις μειώσεις στα Ειδικά Μισθολόγια και τι γράφει το Σεπ του 2013 εκ νέου για τις περικοπές στα Ειδικά μισθολόγια.

Το τι έγινε από το Σεπ του 2012 και μετά το είδαμε στις μηνιαίες αποδοχές μας από το Γενάρη του 2013. Τώρα για αυτά που γράφει για νέες περικοπές το 2014 με άρθρο της 30 Σεπ 2013 θεωρώ ότι θα διαψευστεί ο συντάκτης του άρθρου. Ηδη με προγενέστερο άρθρο (7 Σεπ 2013) στην ίδια σελίδα υπήρχε ο τίτλος " έτος ανάκαμψης το 2014, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός...Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα- εφόσον δούμε πόσο είναι - θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, ένστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων....Δείτε το ΕΔΩΗ απάντηση στο άρθρο αυτό θα δοθεί σίγουρα στο επόμενο χρονικό διάστημα...

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της Ναυτεμπορικής με τίτλο "Φορολογικά βάρη και περικοπές 3,7 δισ. προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Προβλέπεται είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ από φόρους και 2,2 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών - Κατατίθεται στις 7 Οκτωβρίου" Δείτε το ΕΔΩ.

<<Βέβαια μέτρα αύξησης εσόδων και μείωσης δαπανών, συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ, ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2014, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα προβλέπονται νέα φορολογικά μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ............, αλλά και δραματικές περικοπές δαπανών ύψους 2,2 δισ. ευρώ στους τομείς των συντάξεων, υγείας, παιδείας και άμυνας.

Πρόκειται για τα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί, αλλά θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά το 2014 και η αγωνία του οικονομικού επιτελείου εστιάζεται στο να μη ζητήσει η τρόικα επιπλέον μέτρα για το επόμενο έτος.

Περικοπές κονδυλίων

Δραστικές είναι οι περικοπές δαπανών και στο επόμενο έτος, που αποτελούν συνέχεια των περικοπών που ήδη έχουν υλοποιηθεί φέτος. Το ανησυχητικό είναι πως το «μαχαίρι» στα κονδύλια μπορεί να φτάσει ακόμη βαθύτερα, εάν η τρόικα διαπιστώσει πως οι στόχοι των εσόδων του 2014 είναι φιλόδοξοι και υπάρχει αβεβαιότητα για την επίτευξη των στόχων.

Οι κατηγορίες δαπανών που θίγονται είναι:

* Το κονδύλι για τις συντάξεις θα μειωθεί περαιτέρω κατά 423 εκατ. ευρώ, με παρεμβάσεις όπως η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, τη μείωση κατά 162 εκατ. ευρώ, των συντάξεων των ένστολων, καθώς επίσης από «ουρές» επιπτώσεων από φετινά μέτρα.
* ......
* Το κονδύλι για την Αμυνα μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ, με το κύριο βάρος να πέφτει στην ακύρωση στρατιωτικών προμηθειών ύψους 69 εκατ. ευρώ, το κλείσιμο στρατοπέδων και τη μείωση των εισακτέων.............>>




05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της Ναυτεμπορικής με τίτλο "
Κύμα αντιδράσεων κατά των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια Διαμαρτυρία ενστόλων στο Μαξίμου" Δείτε το ΕΔΩ

<<Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Το απόγευμα ένστολοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με το με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χ. Φούχτελ.............Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά ανέφεραν ότι ζητούν από τον κ. Σαμαρά να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να μην προχωρήσει σε περικοπές στις αποδοχές τους..........Την εικόνα που επικρατεί στα σώματα ασφαλείας εξέθεσαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση που είχαν μαζί του σήμερα.
Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στη συνάντηση των αρχηγών την εικόνα που του παρουσίασαν οι ομοσπονδίες, προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα αυτά στις τελικές αποφάσεις για την δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία, όπως είπε, «πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.