Συνάντηση μελών ΔΣ της ΕΣΠΕΘ με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Κέλλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) συναντήθηκαν την 15 Νοε 2013, για δεύτερη φορά από την ίδρυση της, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Κέλλα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Λάρισα και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα, για τα οποία του παραδόθηκαν έγγραφα της ΕΣΠΕΘ, όπως: 
  • Η ίδια αντιμετώπιση ανδρικού και γυναικείου προσωπικού των ΕΔ σε τοποθέτηση μετά τη λήξη της 9μηνης άδειας ανατροφής
  • Η δυνατότητα αναγνώρισης του Χρόνου Άδειας Χωρίς Αποδοχές στο εξωτερικό, ως Χρόνου Συντάξιμης Υπηρεσίας, με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τα στελέχη που μετακινήθηκαν πριν τη ψήφιση του άρθρου 5 του Ν.3883/2010. 
  • Η αναγνώριση των Στρατιωτικών αδειών οδήγησης
  • Το ασφαλιστικό των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990 και μετά. 
Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα των μισθών και συντάξεων των στελεχών των ΕΔ και ο κ. Βουλευτής μας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές, άλλωστε και το προσχέδιο του προυπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή δεν προβλέπει άλλες περικοπές. Επιπλέον πρόθεση του κ. Πρωθυπουργού είναι ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει να δοθεί, για την αποκατάσταση αδικιών, στα στελέχη των ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας. 

Η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας ζήτησε την υποστήριξη του βουλευτή κ. Χρήστου Κέλλα προς την κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που συζητήθηκαν, αλλά και την συμβολή του για τη νομοθέτηση αποζημίωσης της εργασίας πέραν του 40ωρου, της νυχτερινής εργασίας αλλά και της εργασίας πέραν του πενθημέρου, καθώς πλέον η Πολιτεία θα πρέπει να δει σοβαρά την υπερωρία, τα νυκτερινά και τα εξαιρέσιμα των Ελλήνων στρατιωτικών και να καταβάλλει τα ανάλογα ποσά προς αναπλήρωση των απολεσθέντων, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. 


Το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέλει να ευχαριστήσει τον κύριο βουλευτή για την δέσμευση του για την προώθηση των προβλημάτων μας στα αρμόδια όργανα, όπως και για την βούληση του για συνέχεια των επαφών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.