ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΣΜΕΔ

προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
 
και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

sysmed
Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2013

Κε Υπουργέ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Τηλεβόας της Άρτας» της 1-12-2013, μεταξύ των άλλων εγνώσθη ότι: «… τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια έρευνα, που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία. Μια έρευνα που αποδεικνύει πως κάποιοι είναι φτηνοί στο λάδι και ακριβοί στο ξύδι ή για να το πω διαφορετικά,καταπίνουν τον παράνομο ναζιστικό χαιρετισμό και διυλίζουν στρατιωτικούς που ανήκουν σε νόμιμο σωματείο. Αφορά τη Διοικητική Εξέταση για τη συμμετοχή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) στον εορτασμό της 21ης Νοεμβρίου (Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων) και την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπό της, αλλά και την εμπλοκή της Περιφέρειας Ηπείρου σε αυτήν. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 1. Η υπάλληλος της Περιφέρειας που ήταν επιφορτισμένη με το τελετουργικό του εορτασμού της 21ης Νοεμβρίου (Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων) προσκάλεσε μεταξύ άλλων και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), όπως όφειλε, μιας και η ΕΣΠΕΗΠ τυγχάνει αναγνωρισμένο, με απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, σωματείο - Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εποπτεύουσα Αρχή την Περιφέρεια Ηπείρου. 2. Η ΕΣΠΕΗΠ ενημερώνει ότι θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι, όπως και έγινε. Και εδώ αρχίζουν τα παράξενα: Λίγες μέρες αργότερα διατάχθηκε Διοικητική Εξέταση από τον Στρατό για τη συμμετοχή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) στην εορτή και για την κατάθεση στεφάνου. Ήρθε Στρατηγός, εκ Μακεδονίας ορμώμενος, να διερευνήσει το ζήτημα. Στην ανάκρισηκατέθεσε και η πολιτικός υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου που έστειλε την πρόσκληση. Και όχι μόνο αυτό. Κατά πληροφορίες, ο Στρατηγός επισκέφθηκε τον ίδιο τον Αλέκο Καχριμάνη, μιας και η πρόσκληση υπογραφόταν από τον ίδιο και - σύμφωνα με πληροφορίες - τού ζητήθηκε να αφαιρεθεί η ΕΣΠΕΗΠ από την λίστα Αποδεκτών για μελλοντικές εκδηλώσεις. Ελπίζω οι πληροφορίες να είναι λανθασμένες, γιατί η ΕΣΠΕΗΠ είναι ένα νόμιμο σωματείο και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι. Όσο για την ίδια τηνανακριτική έρευνα τι να πω; Η ενέργεια αυτή (με αποκορύφωμα την κατάθεση πολιτικού υπαλλήλου σε στρατιωτικό) θυμίζει άλλες εποχές και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Όπως για παράδειγμα: Η πολιτική ηγεσία το γνώριζε; Γιατί αν δεν το γνώριζε, τότε το ερώτημα επανέρχεται:ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;».

Κε Υπουργέ.

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και οι λοιπές Ενώσεις Στρατιωτικών που συστάθηκαν ανά Περιφέρεια, λειτουργεί νόμιμα με απόφαση του οικείου Πρωτοδικείου, το οποίο (Πρωτοδικείο) ως το μόνο θεσμικό όργανο έκρινε περί της συστάσεως και λειτουργίας της και αποφάνθηκε καταφατικά, συνεκτιμώντας κατά την απόφασή του το διακριτό ρόλο της Ένωσης με τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των στρατιωτικών μελών της, όπως αυτές απορρέουν από υφιστάμενες νομικές και σε αυστηρό πλαίσιο διατάξεις. Άλλωστε εκ του καταστατικού τους οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν μπορούν να αναμειχθούν με οποιοδήποτε τρόπο σε θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα η Διοίκηση δεν μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε τρόπο στη λειτουργία των Ενώσεων αυτών, οι οποίες διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το μοναδικό όργανο που μπορεί να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης σε περίπτωση που οι ενέργειες της Ένωσης εκφεύγουν της νομιμότητας, υποκείμενο σε συνέπειες.

Γνωρίζοντας ότι η Χώρα μας διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας και του δικαίου, και εκτιμώντας τη μέχρι τώρα δημοκρατική σας διαδρομή, θεωρούμε δεδομένη τη διάψευσή σας επί του ανωτέρω δημοσιεύματος, καθόσον το γεγονός στο οποίο αναφέρεται ανακτά στη μνήμη μας πράξεις του μαύρου παρελθόντος το οποίο ούτε εσείς αλλά πολύ περισσότερο ούτε και εμείς θέλουμε να θυμόμαστε.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επαναφέροντας για πολλοστή φορά το αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας.

Οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα επιστολή, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.