Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού: ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ




Πανελλαδική συγκέντρωση όλων των κλάδων Ε.Δ και Σ.Α 
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΙ
Συνάδελφοι όλων των κλάδων και των Σ.Α για την αντιμετώπιση της λαίλαπας που μας επιβλήθηκε. Ελάτε όλοι το Σάββατο 09 Μαρτίου 2013 στις 16.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!
Δεν πάει άλλο! έρχονται ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! Μην επαναπαύεσθε!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ
--------------------------------------------------------
Η μη συμμετοχή σας σημαίνει ότι τελικά δεν ενδιαφέρεστε!
Καλούμε τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα να κατακλύσουν την πλατεία Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στις 13.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στις 13.00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Του Ανθλγού (ΑΠΖ) Βασίλειου Γκαβαρδίνα 
 
            Η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου έγινε προ ημερών από τη βουλή των Ελλήνων. Παρά τη τεράστια προσπάθεια των εν’ ενεργεία στελεχών μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, αλλά και των εν’ αποστρατεία συναδέλφων μας μέσω των ενώσεών τους δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Τι κι αν είχαμε συμμάχους μεγάλο μέρος των βουλευτών του κοινοβουλίου, το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και όλο τον ελληνικό λαό. Τελικά δεν έγινε τίποτα. Κάποιοι θα πουν χάσαμε, κάποιοι άλλοι πιο αισιόδοξοι θα πούν ότι χάσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Εγώ θα πω ότι βγήκαμε κερδισμένοι από όλη αυτή τη διαδικασία, και θα αναφέρω τους λόγους…
   
         Πρώτα από όλα μετρήσαμε τους συμμάχους μας και ανακαλύψαμε ότι είναι πάρα πολλοί.
    
         Είδαμε ότι η πολιτική μας ηγεσία αναγνώρισε μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού την τεράστια αδικία που έχουμε υποστεί και υποσχέθηκε να την αποκαταστήσει σε κάποιο άλλο χρόνο. (Αλήθεια πότε ξαναέγινε να δεχθεί ο πρωθυπουργός απόστρατους για να συζητήσει τα οικονομικά τους προβλήματα;)
   
        Έπειτα εμείς οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι καταλάβαμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουμε πιόνια κάποιων που επιθυμούν την μεταξύ μας κόντρα.
    
        Και φυσικά ο ΣΥΣΜΕΔ  μας έδειξε τον δρόμο μέσα στον οποίο θα πρέπει να κινηθούμε. Όλοι γίναμε μάρτυρες κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο όπου οι βουλευτές των κομμάτων επιχειρηματολογούσαν σύμφωνα με τις μελέτες  και τα στοιχεία του συνδέσμου μας, για τα οποία δεν αμφισβητήθηκε τίποτα από κανέναν.
       Ο Έλληνας στρατιωτικός κατάλαβε ότι τίποτε δεν προσφέρεται από κανέναν. Πρέπει να αγωνιστούμε για όλα. Μα θα πει κάποιος πώς να αγωνιστούμε αφού δεν έχουμε δικαίωμα να απεργήσουμε ή να κάνουμε αποχή, κατάληψη ή κάποια αντίστοιχη κίνηση. Υπάρχουν πολλές μορφές αγώνα που να ταιριάζουν στο προφίλ μας και στην ιδιοσυγκρασία μας. Αγώνας είναι να συσπειρωθούμε στις ενώσεις μας που έχουν ιδρυθεί σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας. Αγώνας είναι να βγει κάποιος σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης ή μια εφημερίδα και να μιλήσει για την αδικία που έχουμε όλοι υποστεί. Αγώνας είναι να συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις που θα εξαγγείλουν οι ενώσεις μας. Αγώνας είναι να μιλάς σε όλο τον κόσμο και να τους εξηγείς ότι όλα αυτά που άκουγαν επί χρόνια για τα δήθεν προνόμια του λειτουργήματός μας και τους παχυλούς μισθούς μας ήταν όλα ψέματα. Τέλος αγώνας είναι και ένα like σε μια ανάρτηση ή η ανάγνωση ενός κειμένου που γράφηκε στο διαδίκτυο από συνάδελφο και μιλάει για τα δίκαιά μας.
      Ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί μας για πρώτη φορά άκουσαν ότι οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Έμαθαν ότι έχουμε υποστεί έναν ανεξήγητο διωγμό, που παρόμοιος δεν έχει ξαναγίνει ακόμα και σε ομάδες δημοσίων υπαλλήλων που απολάμβαναν αντικειμενικά πλήθος προνομίων. Κι όμως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού πίστευαν για χρόνια ότι οι στρατιωτικοί σιτίζονται δωρεάν κάθε μεσημέρι στις λέσχες αξιωματικών, διαμένουν όλοι δωρεάν σε Σ.Ο.Α., κάθε καλοκαίρι κάνουν δωρεάν διακοπές στα Κ.Α.Α.Υ., και φυσικά ότι αμείβονται με μισθούς άνω των 2000 ευρώ.
      Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Όλα τα στελέχη των μονάδων αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Ενοίκια παραμένουν απλήρωτα ενώ συνάδελφοι με δάνεια για αγορά αυτοκινήτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις τους (αναφέρομαι στα αυτοκίνητα γιατί ως γνωστό είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που κατά κανόνα διαθέτει ένας στρατιωτικός αφού η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας, λόγω συχνών μεταθέσεων είναι ένα άπιαστο όνειρο). Όλοι γινόμαστε δέκτες πραγματικών ιστοριών συναδέλφων μας που βρίσκονται σε απόγνωση.
    Η κατάσταση των αποστράτων δεν είναι καλύτερη. Μετά από 35 χρόνια εργασίας και άλλα τόσα σε απλήρωτες υπερωρίες είδαν και αυτοί με τη σειρά τους να γίνονται στόχοι τριπλών περικοπών οι συντάξεις τους ενώ όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το 2014 έρχεται και  τέταρτη περικοπή.  Υπάρχει συνετός άνθρωπος που να πιστεύει ότι σε βάθος χρόνου δεκαετίας υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια κίνηση αποκατάστασης της αδικίας;

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πληρώνουν από την τσέπη τους το Έκτακτο Ειδικό Τέλος (ΕΕΤΗΔΕ) της ΔΕΗ για οικήματα που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους έχουν παραχωρηθεί για κατοικία;

Δείτε την ερώτηση στην Βουλή ΕΔΩ.

Δείτε την απάντηση απο το ΥΠΕΘΑ ΕΔΩ 
Διαβάστε την τελευταία παράγραφο για το τι ισχύει σε ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και ΝΑΥΤΙΚΟ.

Απ οτι διαβάζουμε ''Για το Στρατο Ξηράς τα ποσα που χορηγούνται έναντι καταβολής ΕΕΤΗΔΕ  φέρονται απο τις οικειες υπηρεσίες Χρηματικού ως έξοδα σε λογαριασμό 'ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ΄΄ σε βάρος ΤΕΘΑ με σκοπό να μην εμφανίζονται τα στελέχη ως υποχρεοι αποκατάστασης αυτών.

Δεν δημιουργείτε θεμα με την παγια προκαταβολή της Υπηρεσίας Χρηματικου (προσωρινό δάνειο);

Δεν δημιουργείτε ΄΄ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ  ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΕΙ;

Τί ειχαμε διαβασει σε απάντηση στη Βουλή οταν ειχε τεθει το θέμα της μη χορήγησης προκαταβολής εναντι εξόδων Μετάθεσης;

 Δείτε τη ΕΔΩ στην 2η παράγραφο αναγράφεται  '''..ως σημαντικότερο εμπόδιο για τη χορήγηση προκαταβολής εξόδων μετάθεσης, εις βάρος της Παγίας Προκαταβολής, αποτελεί το γεγονός της μειωμένης ρευστότητας των Μονάδων ...Το παραπάνω εχει ως αποτέλεσμα να συσσωρευονται εξοφλημένες δαπάνες σε βάρος της Παγίας Προκαταβολής ανελαστικού χαρακτήρα μεχρι την αποδεσμευση των σχετικών κονδυλίων.. και την εν συνέχεια αποκατασταση της Παγίας Προκαταβολής των Μονάδων.
Δείτε ΕΔΩ την απάντηση απο το Υ.Οικονομικών για την διαδικασια τακτοποιησης του ΕΕΤΗΕΔΕ η οποία ισχύει απο 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012..  
Δεν θα ήταν προτιμότερο για το Στρατό ξηράς, καθως  Αεροπορία και Ναυτικό δεν τίθεται θέμα, να καταθέσει  το ΤΕΘΑ τα ποσά που ειναι σε βάρος του στις Υπηρεσίες Χρηματικού απο το τέλος του 2011 ωστε να αποδεσμευθει το Χρήμα και το ΤΕΘΑ ως κυριως μισθωτης να εισπραξει τα ωφειλόμενα ποσά απο το Υ.Ο., όποτε αυτό γίνει;

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠεΔΜ

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε στις 25 Φεβρουαρίου 2013, συνάντηση  με το αντίστοιχο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης. Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων. Η Ένωσή μας, ευχαριστεί το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για τη θερμή υποδοχή και υπόσχεται την συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι στους ευαίσθητους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Ενημέρωση της μισθοδοσίας μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής

 Δειτε ΕΔΩ το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ που διαβιβάζει το έγγραφο της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΥΠΕΘΑ με πρόταση για ενημέρωση της μισθοδοσίας μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής  (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο-πρόταση μας)

 Νέες μειώσεις έως 200 ευρώ στη μισθοδοσία, για την οποία... τελείωσε το χαρτί!


Δεν φτάνει που τους μειώνουν τις αποδοχές, δεν τους δίνουν ούτε καν τη δυνατότητα να βλέπουν πόσα χάνουν! Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν στρατιωτικοί:

“Το ΓΕΣ για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί στην Μέριμνα για το προσωπικό του. Για τρίτο συνεχόμενο μήνα το προσωπικό δεν λαμβάνει αναλυτικό φύλλο μισθοδοσίας γιατί έχει τελειώσει το χαρτί -τουλάχιστον έτσι λένε- με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί αιματηρές μειώσεις το προσωπικό και να μην ξέρει από που έχουν μειωθεί οι αποδοχές του.
Στην σημερινή εκκαθάριση μισθοδοσίας που κατατέθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις τράπεζες υπάρχουν και νέες μειώσεις που ξεκινούν από 40 ευρώ και φτάνουν τα 200 ευρώ και εικάζεται πως προέρχονται από την φορολογία εισοδήματος που πλήττει περισσότερο τους πολύτεκνους.
Την διακλαδικότητα που πολύ εκθειάζουν δεν μπορούν να την ακολουθήσουν οι του ΓΕΣ σε αυτό το απλό θέμα πως επίλυσαν το θέμα τα άλλα Γενικά Επιτελεία με πρωτοπόρο βέβαια την Αεροπορία που με μέσω διαδικτύου ενημερώνεται ξεχωριστά κάθε ένας για τις αποδοχές του.
Τι λένε για όλα αυτά οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΓΕΣ , τι λέει για όλα αυτά ο κ. Α/ΓΕΣ , θα επιλυθούν;”

EAAΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ομοψυχία - Ενότητα - Συντονισμός - Οργάνωση - Καθορισμός Στόχου - Εφαρμογή "Τίποτα δεν είναι τυχαίο"

Χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν όπου οι Απόστρατοι ΕΔ και ΣΑ νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων προέβησαν όλοι μαζί σε διάφορες μορφές διαμαρτυρίας (συγκεντρώσεις - πορείες - επισκέψεις σε φορείς και βουλευτές κλπ) θα παραθέσουμε τη δράση μας για το έτος 2013 όπως προκύπτουν μέσα από τις εφημερίδες "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και "ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΗΡΥΚΑ".
15 Ιανουαρίου 2013 
Για πρώτη φορά συνάντηση εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχων ΕΔ και ΣΑ στη Λάρισα
 

Μέριμνα προσωπικού (Επιμέλεια και ασφαλή μετάβαση των τέκνων σε Σχολείο Υποχρεωτικής εκπαίδευσης)


ΠΡΟΣ : Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων
ΚΟΙΝ : Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών
ΘΕΜΑ :  Μέριμνα προσωπικού (Επιμέλεια και ασφαλή μετάβαση των τέκνων σε Σχολείο Υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
  
1. Σας γνωρίζουμε, όπως μας μεταφέρθηκε από μέλη μας που είναι και οι 2 στρατιωτικοί ή μονογονεική οικογένεια με επιμέλεια τέκνου/ων και τα παιδιά του φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ότι δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε τρίτους για να πάνε τα παιδιά τους με ασφάλεια στο σχολείο ή ότι θα πρέπει να αφήσουν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι από τις 7:00 έως 8.00 σχολείο, άνευ ενήλικης επιμέλειας, λόγω του υποχρεωτικού ωραρίου εργασίας των Στρατιωτικών από 07.00 έως 15.00.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 41 του .................Διαβάστε ΕΔΩ το έγγραφο

Αδικίες του Ν. 3883/2010 (Κρίσεις Αξιωματικών προελεύσεως ΣΜΥ, Έτους 2012 και 2013 )

                                                                                       
ΠΡΟΣ:     Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων      
                  
ΘΕΜΑ :     Αδικίες του Ν. 3883/2010 (Κρίσεις Αξιωματικών προελεύσεως ΣΜΥ, Έτους 2012 και 2013 )  

1.   Από μέλη της Ενώσεως, μας μεταφέρθηκαν προβληματισμοί, στο ζήτημα των αδικιών και των προβλημάτων που προκάλεσε ο Ν. 3883/2010 αναφορικά με την εξέλιξη και την ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με την (γ) και (δ) σχετική εγκύκλιο κρίσεων έτους 2012 και 2013, οι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΣΥ) και συγκεκριμένα οι Τάξεις Ανθυπολοχαγών ΣΜΥ 1991 και 1992 δεν συμπεριλαμβάνονται στις αντίστοιχες κρίσεις για τον επόμενο βαθμό του Υπολοχαγού.

2.   Η Τάξη ΣΜΥ 1990, η οποία κατατάχθηκε το έτος 1988, κρίθηκε και προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού το 2011, μετά από 23 έτη συνολικής υπηρεσίας και έχοντας τρία (3) έτη  παραμονής στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού. H τάξη 1993 και οι επόμενες αυτής, κατόπιν του (α) ομοίου, προήχθησαν ή θα προαχθούν στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, μετά από 19 έτη συνολικής υπηρεσίας και θα κριθούν για προαγωγή στο βαθμό του Υπολοχαγού μετά από 4 έτη παραμονής στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού, ήτοι συνολικά 23 έτη υπηρεσίας.   

3.   Οι Τάξεις ΣΜΥ 1991 και 1992, οι οποίες κατατάχθηκαν το έτος 1989 και 1990, προήχθησαν  στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, μετά από 20 έτη συνολικής υπηρεσίας και θα προαχθούν στο βαθμό του Υπολοχαγού μετά από 4 έτη παραμονής στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού, ήτοι συνολικά 24 έτη υπηρεσίας....................Διαβάστε ΕΔΩ όλοκληρο το έγγραφο

Ενημέρωση για δικαιούχους Στρατιωτικούς με τέκνα, για το επίδομα στήριξης τέκνων, το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ηλίας Νατσιούλας
Λοχαγός (Ο)
Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας

Πολλά μέλη μας ρωτούν, ποιοι είναι δικαιούχοι για:
  1. Το νέο επίδομα στήριξης τέκνων
  2. Το νέο ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων

και τι έγινε με:


  1. Το αφορολόγητο ποσό
  2. Τα πολυτεκνικό επίδομα
  3. Την εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 ευρώ
  4. Την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας
  5. Το επίδομα τρίτου τέκνου
Για όλα τα παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθειτε αναλυτικά παρακάτω με το τι ισχύει. Αφορά όλους τους έγγαμους ή αγαμους στρατιωτικούς με επιμέλεια τέκνου/ων

Ν.4110/2013 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ )
Στη σελίδα 15 (267) στο Ν.4110/2013 «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις», στο άρθρο 7 αναγράφεται:


1.   ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ


«Η τέταρτη περίπτωση της υποπαραγράφου ΙΑ.2 της παραγράφου ΙΑ του ν. 4093/2012 αντικαθίσταται ως εξής:«Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτωμένων τέκνων σε σαράντα (40) ευρώ ανά μήνα για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.»

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.

Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο πρώτος γονέας έχει στάθμιση 1, ο δεύτερος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο εισόδημα) διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδυνάμου εισοδήματος σε εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (Α) έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (Β) από έξι χιλιάδες και ένα (6.001) ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος, (Γ) από δώδεκα χιλιάδες και ένα (12.001) ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.

Όπως είπαμε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων σε σαράντα (40) ευρώ ανά μήνα για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.



ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ. ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.



2.    ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ


«Θεσπίζεται ειδικά για τα εξαρτώμενα τέκνα από το τρίτο τέκνο και πάνω, ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων το οποίο ορίζεται σε πεντακόσια (500) ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45 000) ευρώ.»


ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 1-11-2012


  1. Η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, 
  2. Το επίδομα τρίτου τέκνου και 
  3. Η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέο τέκνο  
  4. Το δε πολυτεκνικό επίδομα αντικαθίσταται από 1/1/2013 από το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων με εισοδηματικά κριτήρια και από το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων που δικαιούνται όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 €.
  "Οι παράγραφοι 1 (επίδομα τρἰτου τέκνου) και 4 (ισόβια σύνταξη) του άρθρου 63 του ν. 1892/1990 και η παράγραφος 1 (επίδομα γέννησης τέκνου) του άρθρου 1 του ν. 3454/2006, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, καθώς και η κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθείσα νομοθεσία, καταργούνται από 1.11.2012."

Για το τελευταίο  δίμηνο του 2012 το πολυτεκνικό επίδομα καταβλήθηκε μόνο σε όσους  το καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο εισόδημα) του έτους 2011 δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.
 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ 2012
 Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και στη θέση του καθιερώνεται σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Η  νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος καθιερώνει:

  • Συντελεστή 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.
  • 32% για τα επόμενα 17.000  ευρώ (κλιμάκιο εισοδήματος από 25.001 έως 42.000 ευρώ).
  • 42%  για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ. 
 Ολοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα έως 21.000 ευρώ δικαιούνται σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος και μηδενίζεται για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ. 
Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Απεικόνισης Συναλλαγών ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγός του ή τα τέκνα που τους βαρύνουν.

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ
 Με την Υπ Αρ.Πρ.: Δ27/οικ.25530/790 της 21/11/2012 Απόφαση του Υπ. Εργασίας δόθηκαν οδηγίες «περί καθορισμού της διαδικασίας χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ) 
Οπως είπα και πιο πάνω η παρ ΙΑ του Ν.4093/2012 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αντικαταάσταθηκε μόνο ως προς το ποσό. Οταν θα δωθουν νεοτερες οδηγιες το πως θα υποβληθουν τα δικαιολογητικα και λοιπες διαδικασίες θα ενημερωθείτε.

Συνοπτικά  οι διαδικασίες που καθορίζει η απόφαση:

Αρμόδιες υπηρεσίες

1. Αρμόδια όργανα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι οι κατά τόπους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και υπάλληλοι του Δήμου που ορίζονται για τον σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο.



Χρόνος και τρόπος καταβολής

1. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.
2. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού.

Αίτηση - Δήλωση για τη χορήγηση του επιδόματος

1.Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληρ

οφοριακών Συστημάτων.

2. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του ν.4093/2012, οι δικαιούχοι συμπληρώνουν το μηχανογραφημένο έντυπο Ε20 – Αίτηση/ Δήλωση για τη χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και το υποβάλλουν μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. 


Απαιτούμενα δικαιολογητικά


1 Οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν, εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του Ο.Γ.Α., στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και σε υπαλλήλουςτου Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα κάτωθι δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Ε20:



α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του/των τέκνου/ων για το οποίο/α θα χορηγηθεί το επίδομα.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη  συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση..
δ) Σε περίπτωση που το/τα τέκνα έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
υποβάλλεται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ….



Αναστολή – επαναχορήγηση επιδόματος



1. Η καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων αναστέλλεται:

α) Την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, προκειμένου να ελεγχθεί το εισόδημα που θα δηλωθεί το έτος αυτό. Το επίδομα επαναχορηγείται από την ημερομηνία αναστολής, αφού διαπιστωθεί μη υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου εισοδήματος........



Έναρξη ισχύος  της Αποφάσεως



Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από 1.1.2013.
 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ . ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

Σημείωση: Δειτε την γραμμή με τα τέκνα που έχετε και την στηλη (Α), (Β), ή (Γ) με το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα και μετά το συνολο των δυο επιδομάτων που δικαιούστε να λάβετε το μήνα.






NEO ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟ 2014; ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ή ΜΕΙΩΣΕΙΣ; ΜΕ 40ΩΡΟ;



Σύμφωνα με το νέο Μεσοπρόθεσμο που διαβάσαμε   ΕΔΩ αναγράφεται  κατάργηση αυτόματων προαγωγών στις ένοπλες δυνάμεις έως το 2014 με ετήσια απόδοση τουλάχιστον 88 εκατομμύρια ευρώ.
ΕΔΩ διαβάσαμε την έγκριση επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Σύμφωνα με αυτό στις Μισθολογικές Παρεμβάσεις αναγράφεται για το 2013 περικοπές ειδικών μισθολογίων (ένστολων) 78 εκατ ευρώ, νέο μισθολόγιο για ένστολους το 2014 με εξοικονόμηση 88,2 εκατ ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται μείωση των νεοεισερχομένων στις στρατιωτικές Ακαδημίες και των υψηλόβαθμων θέσεων κατά 30% με εξοικονόμηση 4 εκατ ευρώ για κάθε έτος από 2013 έως 2016.

 Πάμε όμως σε ένα ερώτημα που προκύπτει διαβάζοντας τα παραπάνω. Δεν έχουν καταργηθεί στην πράξη οι μισθολογικές προαγωγές, με τις μειώσεις που υπεβλήθησαν από 1-8-2012 με το Ν.4093/2012;

Ας δούμε 3 μόνο παραδείγματα, για να μην κουραστούν οι αναγνώστες,  για τον Μισθό ενός ΛΟΧΑΓΟΥ, ενός ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ και ενός ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ μέσα από μια μελέτη  (Ν.3016/2012, Ν.3205/2003,Ν.4093/2012 και το Μεσοπρόθεσμο που αναφέραμε παραπάνω).

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο

Έστω ένας ΛΟΧΑΓΟΣ με 14 συμπληρωμένα έτη υπηρεσίας. Ο ΛΟΧΑΓΟΣ δικαιούται σύμφωνα με το Ν.3016 το μισθολογικό βαθμό ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, δηλαδή 971€ που ισχύει από 1-8-2012 (Ν.4093/2012).

Πόσο ήταν ο Βασικός Μισθός του Υπολοχαγού του Λοχαγού και του Ταγματάρχη πριν την 1-8-2012 (Ν.3205/2003);

Αναλυτικά ήταν ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1-8-2012:

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ        971€

ΛΟΧΑΓΟΣ                 1.016€

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ       1.070€

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΛΟΧΑΓΟΣ αμείβεται με το βασικό μισθό υπολοχαγού που ήταν πριν την 1-8-2012. Αν και μισθολογικά φαίνεται ότι αμείβεται με ταγματάρχη, εντούτοις  το ποσό αντιστοιχεί σε βασικό μισθό ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ. Πληρώνεται δηλαδή κάτω και από το φερόμενο διοικητικό βαθμό, σε σχέση με πριν την 1-8-2012.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο

Έστω ένας ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ με 24 συμπληρωμένα έτη υπηρεσίας. Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ δικαιούται σύμφωνα με το Ν.3016 να πληρώνεται με το μισθολογικό βαθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ  δηλαδή 1.146€ που ισχύει από 1-8-2012 (Ν.4093/2012)..

Πόσο ήταν ο Βασικός Μισθός του του Συνταγματάρχη, του Αντισυνταγματάρχη πριν την 1-8-2012 (Ν.3205/2003);

Αναλυτικά ήταν ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1-8-2012 :
                                               
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ                  1.151€                              

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ                             1.295€

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ αμείβεται με το βασικό μισθό ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ που ήταν πριν την 1-8-2012. Αν και μισθολογικά φαίνεται ότι αμείβεται με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, εντούτοις  το ποσό αντιστοιχεί σε βασικό μισθό ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ. Πληρώνεται δηλαδή με τον ιδιο φερόμενο διοικητικό βαθμό, σε σχέση με πριν την 1-8-2012.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο

Έστω ένας ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ με πάνω από 29 συμπληρωμένα έτη υπηρεσίας. Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ δικαιούται σύμφωνα με το Ν.3016 να πληρώνεται με το μισθολογικό βαθμό 1/3 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  δηλαδή 1.426€ που ισχύει από 1-8-2012 (Ν.4093/2012). .

Πόσο ήταν ο Βασικός Μισθός του Ταξιάρχου, του Συνταγματάρχη πριν την 1-8-2012 (Ν.3205/2003);

Αναλυτικά ήταν ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1-8-2012 :
                                               
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ                      1.295€                         

2/3 ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ                                1.438

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ                                      1.510€

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ αμείβεται με το βασικό μισθό περίπου 2/3 ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ που ήταν πριν την 1-8-2012. Αν και μισθολογικά φαίνεται ότι αμείβεται με 1/3 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ , εντούτοις  το ποσό αντιστοιχεί σε βασικό μισθό κάτω του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Πληρώνεται δηλαδή κάτω και από το φερόμενο διοικητικό βαθμό, σε σχέση με πριν την 1-8-2012.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Αν υιοθετηθεί στην πράξη κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών σύμφωνα με τα παραπάνω παραδείγματα και μόνο:

1ο  Ο ΛΟΧΑΓΟΣ θα αμείβεται με το διοικητικό βαθμό δηλαδή 928 ευρώ. Ο μισθός αυτός πριν την 1-8-2012 αντιστοιχούσε λίγο πάνω από τον μισθό του ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ.
.

2ο Ο  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ θα αμείβεται με το διοικητικό βαθμό δηλαδή 1.033 ευρώ. Ο μισθός αυτός πριν την 1-8-2012 αντιστοιχούσε λίγο πάνω από τον μισθό του ΛΟΧΑΓΟΥ.

3ο Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ θα αμείβεται με το διοικητικό βαθμό δηλαδή 1.313 ευρώ. Ο μισθός αυτός πριν την 1-8-2012 αντιστοιχούσε λίγο πάνω από τον μισθό του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ . 


ΟΙ απόστρατοι της Λάρισας στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ της Λάρισας {βίντεο χαιρετισμού εκπροσώπου άτυπου συντονιστικού αποστράτων}

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού

Συντοπίτισσες, Συντοπίτες, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα για εμάς τους απόστρατους που συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, να χαιρετίσουμε τη σημερινή μας συγκέντρωση, βροντοφωνάζοντας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
· ΟΧΙ άλλα βάρη στα ίδια υποζύγια!

· ΠΙΑΣΤΕ τους φοροφυγάδες!

· ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ τους κλέφτες!

· ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ τα λαμόγια!

· ΒΑΛΤΕ νόμους και κανόνες στις τράπεζες! Μας πίνουνε το αίμα!

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Ίσως είμαστε η πιο αδικημένη και παρεξηγημένη κοινωνική ομάδα. Με τη βοήθεια των κατευθυνόμενων Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης της Αθήνας, μας κρέμασαν την ταμπέλα του προνομιούχου Έλληνα. Σας ρωτώ όμως! Δεν κάνετε παρέα με στρατιωτικούς; με αστυνομικούς; με πυροσβέστες; με απόστρατους; Δε βλέπετε ότι το 99% από αυτούς προέρχεται από τα πιο λαϊκά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας; Παιδιά αγροτών; εργατών; βιοπαλαιστών; ΕΙΔΑΤΕ ένα … ΕΝΑ παιδί βουλευτή να είναι στρατιωτικός, αστυνομικός ή πυροσβέστης;

Φίλες και φίλοι, οι συνάδελφοι μου είναι πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε υπό διωγμό, όχι μόνον την τελευταία διετία, αλλά καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια χαμηλά το δικό μας ειδικό μισθολόγιο (φτωχολόγιο για εμάς), ενώ από το 2010 και μετά μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις μας δυσανάλογα με άλλες κοινωνικές ομάδες με διπλές και τριπλές περικοπές. Ακόμη και προχθές στα μουλωχτά ψηφίσθηκε η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπου μόνο για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ προβλέπονται νέες μειώσεις για το 2014. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών διαλαλούν και υπόσχονται «όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» επειδή λένε δεν αντέχει άλλο ο Έλληνας. Κι εμείς ρωτάμε. Κύριε Παπούλια, κύριε Σαμαρά, κύριε Στουρνάρα, τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ δεν είναι Έλληνες πολίτες; Είναι Τούρκοι;

Τελειώνοντας σας δηλώνουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να αγωνιστούμε, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο, για την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας. 
Ευχαριστώ τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες που ήρθαν σήμερα εδώ και γέμισαν την πλατεία. Ευχαριστώ.Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ

2 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ





Αφορμή στάθηκαν:

Οι 2 νέες διαταγές έγκρισης 20 ωρών υπερωριακής εργασίας το μήνα του πολιτικού προσωπικού στο ΜΤΣ και ΝΙΜΙΤΣ των Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα και κ. Δημήτριου Ελευσινιώτη Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ
Οι προηγούμενες διαταγές έγκρισης ωρών υπερωριακής εργασίας ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΝ, ΠΒΚ ΚΑΙ ΜΤΝ του κ. Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου Δείτε ΕΔΩ
Οι υπερωριές που εγκρίθηκαν στο τέλος Δεκ 2012 για κάθε πολιτικό προσωπικό του ΓΕΣ (Διαταγή για την οποία ΄’’ έτρεχαν στο κλείσιμο του οικονομικού έτους όλα τα 1α γραφεία να μαζέψουν-συντάξουν δικαιολογητικά όπως αποσμασματα Ημερήσιας Διάταγης, φωτοαντίγραφα σελίδων που φαίνονται οι ώρες υπερωριακής εργασίας ανά υπάλληλο, βεβαιώσεις Δκτων που βεβαίωναν ότι εκτέλεσε την υπερωριακή εργασία το πολιτικό προσωπικό)
               Οι πάγιες Ημέρες Εκτός Έδρας που δινόταν στο πολιτικό προσωπικό (πάγια 5 ΗΕΕ το
 μήνα) μέχρι και το τέλος του 2012 ακόμη και σε αυτούς που τελούσαν σε άδεια κυησεως , 
αναρρωτική, ανατροφής, κ.λ.π. ως συνέχιση των εξόδων κίνησης τα οποία είχαν 
καταργηθεί  και ενσωματωθεί αρχικά, ως ειδική παροχή 176€ στο μισθό (Το 2002), 
στη συνέχεια αντικατάσταθηκαν από το επίδομα προσωπικής διαφοράς (Το 2004)
 και επανεμφανίσθηκαν με Υπουργική Απόφαση  και διατηρήθηκαν ακόμη και με την 
εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου παρά τα καθοριζόμενα στο άρθρο 30 το Ν.4024/2011 
(ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 30)
Οι απαντήσεις στην Βουλή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριου Ελευσινιώτη σε κοινοβουλευτικές 
ερωτήσεις για την καταβολή των παγίων οδοιπορικών στο στρατιωτικό προσωπικό με τα οποία η καταβολή των μηνιαίως
 χορηγούμενων ΗΕΕ κατά τα προηγούμενα έτη διέπονταν από τις διατάξεις του ΠΔ 200/1993, 
δεν αποσκοπούσαν στην οικονομική ενίσχυση του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ, αλλά στην αποζημίωση του για
πραγματοποιθείσες υπηρεσιακές μετακινήσεις που πηγάζουν από τις ποικίλες δραστηριότητες-υποχρεώσεις
κατά την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων τους και οι οποίες δεν αποζημιώνονταν (βραδινές εκπαιδεύσεις, 
εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας με
υπηρεσιακό όχημα, υπερωριακή απασχόληση κλπ). Δείτε ΕΔΩ



ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΝΟΜΟΣ 4024/2011 ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 20 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα:
Συμφωνα με το αρθρο 20 του Ν.4024/2011 Οι ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις είκοσι (20) ανά υπάλληλο μηνιαίως. Η ωριαία αμοιβή των υπαλλήλων που απασχολούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραπάνω παραγράφων ορίζεται για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών και μέχρι την 22η ώρα, ίση με το ωρομίσθιο. Το ωρομίσθιο ορίζεται στο ένα διακοσιοστό ογδοηκοστό (1/280) του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου της κατηγορίας του κάθε υπαλλήλου.







Έγκριση Υπερωριακής Απασχόλησης των Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων
του ΜΤΣ για την Αντιμετώπιση Αναγκών 2013»

Υπερωριακή Απασχόληση Στρατιωτικού Προσωπικού



ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
Την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης προσωπικού για την
κάλυψη εκτάκτων αναγκών [διαδικασίες απονομής μερίσματος (μεγάλος αριθμός αποστρατειών εντός του έτους 2012, εφαρμογή διατάξεων Ν. 2913/2001 που αφορά στην αναγνώριση συντάξιμης υπηρεσίας των νέων μερισματούχων ως χρόνο μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ, εφαρμογή ΚΥΑ «Περί μισθολογικών προαγωγών», εφαρμογή Ν. 3943/2011), ….. παρακολούθηση της εισροής των εσόδων του ΜΤΣ] που δεν δύνανται να αντιμετωπισθούν εντός του κανονικού ωραρίου.


Η καταβολή των μηνιαίως χορηγούμενων ΗΕΕ κατά τα προηγούμενα έτη (Μέχρι το 2012 ) διέπονταν από τις διατάξεις του ΠΔ 200/1993, δεν αποσκοπούσαν στην οικονομική ενίσχυση του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ, αλλά στην αποζημίωση του για πραγματοποιθείσες υπηρεσιακές μετακινήσεις που πηγάζουν από τις ποικίλες δραστηριότητες-υποχρεώσεις κατά την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων τους και οι οποίες δεν αποζημιώνονταν (βραδινές εκπαιδεύσεις, εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας με υπηρεσιακό όχημα, υπερωριακή απασχόληση κλπ). Ειδικότερα για το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ δεν προβλέπεται, κατά τις διατάξεις του ανώτερου Νόμου, η αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση καθώς και για απασχόληση πέραν του πενθημέρου (Σαββατοκύριακα και Αργίες), όπως αντίστοιχα προβλέπεται στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στον Π/Υ του ΥΠΕΘΑ για το 2013 και στο πλαίσιο τήρησης των εξαιρετικά μειωμένων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και δεσμευτικών οροφών που τίθενται από το Υπ Οικονομικών, δεν εγγραφήκαν από τους Φορείς αυτού οι αναλογούσες πιστώσεις που θα καθιστούσαν εφικτή τη χορήγηση των μηνιαίως χορηγούμενων ΗΕΕ, προκειμένου να καλυφθούν τα στελέχη των ΕΔ για τις ως άνω περιγραφόμενες μετακινήσεις-υποχρεώσεις.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
27 μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού


-
ΩΡΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ :
.

Δύο χιλιάδες εννιακόσιες ογδόντα (2.980) απογευματινές
ώρες, για 13 υπαλλήλους.
229 ΩΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
19 ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ
(α) Δύο (2) έως πέντε (5) 24ωρες υπηρεσίες το μήνα. Με μέσο όρο
τις τρεις (3) υπηρεσίες το μήνα, εκ των οποίων η μία (1) τουλάχιστον αργία, ο στρατιωτικός εργάζεται πλέον του κανονικού ωραρίου εργασίας 32 ώρες καθημερινής
υπερωρίας και 24 ώρες αργίας. Για τους ΕΠΟΠ οι οποίοι αποτελούν το 30% των στελεχών και οι οποίοι κατά κανόνα χρησιμοποιούνται σε υπηρεσίες σκοπού και περιπόλου φύλαξης εγκαταστάσεων, ο αριθμός των 24ωρων υπηρεσιών αυξάνεται σε έξι (6) το μήνα. Για τις παραπάνω καθημερινές υπηρεσίες, τα στελέχη δεν αποζημιώνονται ενώ λαμβάνουν χρόνο ανάπαυσης (ρεπό) μόνο για τις 8 από τις 16 συνολικά ώρες υπερωριακής απασχόλησης. Δηλαδή για τις υπόλοιπες 16 ώρες υπερωριακής εργασίας, σε ημέρα αργίας, από τις οποίες 8 νυχτερινές (24 ώρες μείον 8 ώρες υποχρεωτικής ημερήσιας εργασίας,) τα στελέχη δε λαμβάνουν κανένα ρεπό, αλλά και καμία αποζημίωση.
(β) Μία (1) εβδομαδιαία υπηρεσία το μήνα, κατά την οποία τα στελέχη χρεώνονται με επιπλέον 3 ώρες και 20 λεπτά, καθημερινής εργασίας πέραν του ωραρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και 3 ώρες και 15 λεπτά εργασία πέραν του πενθημέρου το Σάββατο. Μηνιαίως οι επιπλέον ώρες απασχόλησης, που επωμίζονται τα στελέχη, αθροίζονται σε 17 καθημερινές και 3 πέραν του πενθημέρου.
(γ) Μία (1) τουλάχιστον υπηρεσία εφόδου το μήνα, η οποία εκτελείται πάντα τη νύχτα και διαρκεί κατά μέσο όρο 4 ώρες. Αυτές πραγματοποιούνται τόσο κατά τις εργάσιμες ημέρες όσο και κατά τις αργίες.
(6) Επιπλέον, βάσει του προγράμματος ωρών και εκπαιδεύσεως αλλά και των περιοδικά εκδιδομένων σχετικών οδηγιών, το στρατιωτικό προσωπικό, συμμετέχει ανάλογα με τον τύπο εκπαίδευσης της μονάδος του, και ιδίως για το Στρατό Ξηράς, συνοπτικά στις εξής δραστηριότητες: (α) Νυκτερινές και καθολικές εκπαιδεύσεις (7,5 ώρες υπερωρίες).
(β) 12ημερα εκπαίδευσης σε καταυλισμό (25 ώρες υπερωρίες και
8 ώρες πέραν του 5νθημέρου.).
(γ) Εκπαίδευση σε πλωτά μέσα (5,5 ώρες υπερωρίες).
(δ) Πενθήμερα βολών (7 ώρες υπερωρίες).
(ε) Ασκήσεις ετοιμότητας και συναγερμού (1,5 ώρα υπερωρίες)
(στ) Τακτικές ασκήσεις μονάδος, (4 ώρες υπερωρίες).
Από όλες τις παραπάνω δραστηριότητες έχουν αφαιρεθεί οι 8 ώρες υποχρεωτικής εργασίας. Εντός παρενθέσεως αναγράφεται ο χρόνος υπερωριακής εργασίας, υπολογιζόμενος μηνιαίως, αλλά και η εργασία σε μη εργάσιμη ημέρα, που χαρακτηρίζεται ως πέραν του 5νθημέρου.
Δύο χιλιάδες εννιακόσιες εξήντα (2.960) απογευματινές ώρες,
για 13 υπαλλήλους.
227 ΩΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
19 ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ
Διακόσιες σαράντα (240) απογευματινές ώρες, για 1
υπάλληλο.
Το σύνολο των έξι χιλιάδων εκατόν ογδόντα ωρών (6.180) ωρών αντιστοιχούν μηνιαίως σε 20 ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης για
27 υπαλλήλους.
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΑΡΘΡΟ 20

Η ωριαία αμοιβή των υπαλλήλων που απασχολούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραπάνω παραγράφων ορίζεται για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών και μέχρι την 22η ώρα, ίση με το ωρομίσθιο. Το ωρομίσθιο ορίζεται στο ένα διακοσιοστό ογδοηκοστό (1/280) του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου της κατηγορίας του κάθε υπαλλήλου.




       0,00€
























































































































ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ (ΈΩΣ ΚΑΙ 464 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ):

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

ΕΝΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΠΆΛΛΗΛΟΥ ΜΕ 22 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΑΘΜΟΥ Β. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 1906 ΕΥΡΩ ΚΑΙ  Η ΩΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 6,80€.

ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ  2/3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ.
''ίση αµοιβή για ίσης αξίας εργασία''




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ-ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ


ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΒΑΣΙΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
22
22
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ +ΕΧΥ

1.906€

1.595€
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ:
1. ΕΥΘΥΝΗΣ
2. ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
3. ΕΙΔ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
4. ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ

0€
0€
0€
0€

47,77€
65€
170€
100€
ΣΥΝΟΛΟ
1.906€
1.978€
ΔΙΑΦΟΡΑ
+68 ΕΥΡΩ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
+ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
20 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ
136,00€
0,00€
ΣΥΝΟΛΟ
2.042,00€
1.978,00€
ΔΙΑΦΟΡΑ
- 64 ΕΥΡΩ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
+ ΠΡΟΣΤΑΜΕΝΟΙ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
250,00€
57,00€
ΣΥΝΟΛΟ
2.292,00€
2.035€
ΔΙΑΦΟΡΑ
- 257 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ  Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
+ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
100€
43€
ΣΥΝΟΛΟ
2.392,00€
2.078,00€
ΔΙΑΦΟΡΑ
- 314 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
+ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
150,00€
0,00€
ΣΥΝΟΛΟ
2.542€
2.078,00€
ΔΙΑΦΟΡΑ
-464 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ