Η Ε.Σ.ΠΕ.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ 30 ΜΑΪΟΥ 2013 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Ανακοίνωση

Ενότητα χωρίς εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και ειλικρίνεια δεν είναι ενότητα

Ανακοινώνουμε/γνωρίζουμε στα μέλη μας από την Πιερία ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη Πανθεσσαλική (+Πιερίας) Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ε.ε. και ε.α. Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ που διοργανώνεται στη Λάρισα την 30 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00

Τι σημαίνει η ίδρυση μιας Ομοσπονδίας;

Άρθρο του Προέδρου του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ Λγου (ΕΜ) Ιωάννη Τσιώλη

''..Tο ζητούμενο είναι να θέλουν οι άνθρωποι να συμμετάσχουν στην δημιουργία του μέλλοντος. Το να βλέπεις απογοητευμένος την κατασκευή ενός μέλλοντος που δεν σου αρέσει, είναι παραίτηση από την ίδια την ζωή. Το να ανατρέπεις με την βία, είναι καταστροφικό.
Η λύση βρίσκεται στην συμμετοχή και στην δημιουργία.
Βρείτε λοιπόν τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σας, συμμετέχετε, εκφράστε και ακούστε απόψεις και ας αρχίσουμε όλοι την δημιουργία...''
 
 
Πριν λίγες ημέρες, στις 27 Απριλίου 2013, είκοσι άνθρωποι, συναντηθήκαμε φανερά και σε δημόσιο χώρο. 
Θα με ρωτήσετε "γιατί μας το γράφεις αυτό; έχει σημασία;"
Φυσικά και έχει. Ουδεμία συνωμοσία. Ουδεμία παρανομία. Υπό το λαμπρό φως του Θεσσαλικού ήλιου, στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, είκοσι άνθρωποι, εκπροσωπώντας τα εκατοντάδες (αθροιστικά χιλιάδες) μέλη των Σωματείων που φέρουν τον τίτλο "Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας ....", συναντήθηκαν, μίλησαν, διαφώνησαν, έπεισαν αλλήλους και τελικά συμφώνησαν.
Οκτώ Περιφέρειες (Αττική, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη(πλην Έβρου)) της Ελλάδας, εκπροσωπήθηκαν σε αυτήν την συνάντηση.
Οι εκπρόσωποι συνειδητοποίησαν ότι, άσχετα με την γεωγραφική τοποθέτηση, πλήθος προβλημάτων δεν διαφέρουν. Απαιτείται λοιπόν, συντονισμός των προσπαθειών και κεντρική εκπροσώπηση. Αυτή η εκπροσώπηση, δεν δύναται να είναι αυθαίρετη. Δεν μπορεί να είναι "διορισμένη". Πρέπει να προέρχεται από την κοινή και με κανόνες δικαίου εκφρασμένη βούληση, των ανθρώπων που ανεξάρτητα από θέση, προέλευση ή καταγωγή, έχουν αναλάβει να υπηρετούν την Άμυνα της Ελλάδας.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Δημιουργούμε το υπόβαθρο και την "δομή" η οποία θα επιτρέψει στο κάθε μέλος των Σωματείων να εξωτερικεύει το πρόβλημά του, να το θέτει σε Εθνικό επίπεδο, να βρίσκονται να βέλτιστες εφικτές λύσεις και να τίθενται ως προτάσεις προς εφαρμογή στους αρμόδιους κατά Νόμον Θεσμούς.
Ποια είναι αυτή η "δομή"; Είναι μία ένωση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). 
Τα Σωματεία ή ποιο ορθά οι Ενώσεις Στρατιωτικών είναι κατά την έννοια του Νόμου ΝΠΙΔ αποτελούμενα από φυσικά πρόσωπα. Οι Ενώσεις Στρατιωτικών, με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών τους, προχωρούν σε σύσταση ενός κεντρικού οργάνου, μιας επιτροπής αν προτιμάτε την λέξη αυτή. Η επιτροπή αυτή δεν μπορεί να μην έχει νομική υπόσταση. Η υπόσταση η οποία επελέγη είναι αυτή του δευτεροβάθμιου οργάνου. Με μία λέξη : Ομοσπονδία.
Τι θα διεκδικήσουν οι Ενώσεις Στρατιωτικών μέσω της Ομοσπονδίας ;
Δεν τίθεται μόνο θέμα διεκδικήσεων, αλλά και η δυνατότητα τέλεσης πράξεων. Ως προς τις διεκδικήσεις θα σταχυολογήσω ελάχιστες :
- Σύνταξη και νομοθέτηση μισθολογίου αντίστοιχου με το Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο θα καλύπτει τις ιδιαιτερότητες της υπερωριακής απασχολήσεως και της επικινδυνότητας που ενέχει η τέλεση των διακριτών καθηκόντων.
- Δημιουργία προϋποθέσεων και ευκαιριών για την επιμόρφωση μελών των Σωματείων και την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.
- Εκπροσώπηση των ε.ε. μελών των ΕΔ της Χώρας στην Euromil και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.
- Δημιουργία δεσμών και οργάνωση κοινών εκδηλώσεων με φορείς που εκπροσωπούν άλλες επαγγελματικές (και όχι μόνο) ομάδες, προς σύσφιξη των σχέσεων στρατιωτικών και λοιπών πολιτών, με σκοπό την ανάδειξη της θέσεως, του ρόλου, της καθημερινότητας και της προσφοράς των Στρατιωτικών.
- Σύνταξη και υποβολή μελετών (τεχνικών, οικονομικών, στρατηγικών), που αφορούν τον χώρο της Εθνικής Άμυνας, σε φορείς της Εκτελεστικής και της Νομοθετικής Εξουσίας.
- Εκπροσώπηση σε φορείς της Δικαστικής Εξουσίας, επί θεμάτων του αφορούν την πλειοψηφία των Ελλήνων Στρατιωτικών.
Φυσικά, θα υπάρξουν πολλοί οι οποίοι, θα προσπαθήσουν να εκφράσουν πολλές και διάφορες απόψεις. Δεν θα είναι παράξενο να κατηγορηθούμε για πράγματα ξένα προς την νοοτροπία ή τις προθέσεις μας. Όμως οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν. Δεν είναι δυνατόν να προσευχόμαστε για να γλυτώσουμε από τον πνιγμό και παράλληλα να αρνούμαστε να κολυμπήσουμε.
Ο "από μηχανής θεός" είναι μια πλάνη. Μια εφεύρεση. Το πως θα δημιουργηθεί το μέλλον είναι αποτέλεσμα των πράξεων του παρόντος. 
Το ζητούμενο είναι να θέλουν οι άνθρωποι να συμμετάσχουν στην δημιουργία του μέλλοντος. Το να βλέπεις απογοητευμένος την κατασκευή ενός μέλλοντος που δεν σου αρέσει, είναι παραίτηση από την ίδια την ζωή. Το να ανατρέπεις με την βία, είναι καταστροφικό.
Η λύση βρίσκεται στην συμμετοχή και στην δημιουργία.
Βρείτε λοιπόν τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σας, συμμετέχετε, εκφράστε και ακούστε απόψεις και ας αρχίσουμε όλοι την δημιουργία.
 

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η 1η Συνάντηση εκπρόσωπων (εν ενεργεία στελεχών) 8 Περιφερειακών Ενώσεων

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


Λάρισα, 27η Απριλίου 2013
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Σάββατο 27-4-2013, στην πρωτεύουσα και καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στη Λάρισα, χωροταξικά στο κέντρο της Χώρας μας, αλλά και σε σημείο ορόσημο, όπου αρκετές δεκαετίες πριν διαδραματίστηκαν ιστορικά γεγονότα εναντία στην ανέχεια και στην κατήφεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπρόσωπων των υφισταμένων Περιφερειακών Ενώσεων των εν ενεργεία Στρατιωτικών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ένα πολύ εγκάρδιο και συναδελφικό περιβάλλον και για τα θέματα που συζητήθηκαν υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν:

·      Η γνωριμία μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων.

·      Η ανταλλαγή απόψεων για την από κοινού δράση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας.

·      Ο συντονισμός και η λήψη απόφασης για την άμεση σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ως δευτεροβάθμιο όργανο.

Οι αντιπρόσωποι των Περιφερειακών Ενώσεων μετέφεραν την προσδοκία των συναδέλφων για την ανάσχεση, με κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, των όποιων αρνητικών επιπτώσεων προέκυψαν από την εφαρμογή των μνημονίων, στη ζωή των ιδίων, των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Ενός λαού που δοκιμάζεται με πρωτόγνωρα για την εποχή μας βάρβαρα μέτρα στα όρια της εξάντλησης, της ανέχειας και της απελπισίας.

Εκφράστηκε από όλους ότι, η δύναμη βρίσκεται στη βούληση του συνόλου και όχι σε ελάχιστες μεμονωμένες ομάδες που προσπαθούν να κερδίσουν πρόσκαιρα προνόμια και οφέλη.

Κοινή δε απόφαση όλων παραμένει η προσήλωση στο σκοπό λειτουργίας των Ενώσεων, όπως αυτός εκφράζεται από τα εγκεκριμένα καταστατικά τους.

Προς αποφυγή διασποράς ψευδών στόχων και διαβολής του χαρακτήρα αυτών, τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Ενώσεων, θα εργαστούν αδιάκοπα, ενάντια σε αυτούς οι οποίοι πολλές φορές με προσωπείο «ανθρωποκεντρικό» και άλλες φορές αποκαλύπτοντας τον πραγματικό «χωμάτινο» εαυτό τους, εντεταλμένοι από αυτούς που τους διόρισαν, ενεργούν, προκειμένου να πετύχουν αλλότριους στόχους προς το έννομο συμφέρον του τόπου και του λαού που θα έπρεπε να υπηρετούν.



Οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις;Τροπολογία στη Βουλή για αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών που κατετάγησαν τα έτη 1990 -1992.

Δείτε την από 24-4-2013 τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος στο σχέδιο νόμου «Εθνικό σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» και αφορά σε αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών που κατετάγησαν τα έτη 1990 -1992

Δείτε επίσης την επιστολή του ΣΥΣΜΕΔ ΕΔΩ προς τους Βουλευτές της ΒτΕ με την οποία ζητάει την υποστήριξη του θέματος καθώς αρκετοί στις επαφές με ΣΥΣΜΕΔ και Περιφερειακες Ενώσεις το υποσχεθήκαν ή κατέθεσαν ερωτήσεις για αλλαγη του ασφαλιστικού..

Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί προχωρούν σε ομοσπονδία

Στην Λάρισα  την 27 Απρ 2013 πραγματοποιήθηκε  Συνάντηση  εκπρόσωπων των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών με κύριο θέμα την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για  την ίδρυση Ομοσπονδίας την ανταλλαγή απόψεων για την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.   Στα πλαίσια αυτής της  διαδικασίας το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν εκλογές σε όλες τις Περιφερειακές ενώσεις για την ανάδειξη σύνεδρων ώστε  να κινηθούν  όλοι προς το ιδρυτικό συνέδριο της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Η επιστολή του κ. Δασταυρίδη έγινε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο ''Απαράδεκτες δηλώσεις σε βάρος των απόστρατων αξιωματικών από τον Υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας / Στερεάς Ελλάδας''

 Δυναμη μας η φωνή μας.
 ''Τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού οφείλουν να λύνουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα "

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή του Προέδρου της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας Λγου (Ο) Ηλία Νατσιούλα προς την Δντρια της Εφημερίδας Ελευθερία για άρθρο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του και με ερωτήματα ζητούσε να του απαντηθούν'' τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτό το άκρως δυσφημιστικό για τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει της διαδικασίας κατάρτισης του νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που δρομολογείται από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ...την ιδιότητα του αρθογράφου...καθώς και από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/εις) άντλησε τις παραπάνω πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες-παροχές που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ η πατρίδα"

Δείτε παρακάτω την ερώτηση με την Υπ αρίθμ 10054 που  κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής Γιάννης Μιχελάκης:

 «Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Λάρισα στα πλαίσια του προσυνεδρίου της ΝΔ, έγινα δέκτης εύλογων, δικαιολογημένων και έντονων διαμαρτυριών από απόστρατους αξιωματικούς, με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες θέσεις που διατύπωσε δημόσια εις βάρος τους ο Υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Γρηγόρης Δασταυρίδης.
Θεωρώ αδιανόητο ένα στέλεχος που έχει κληθεί από την κυβέρνηση να υπηρετήσει υπεύθυνο κυβερνητικό πόστο, να κάνει απαράδεκτες αξιολογικές κρίσεις εις βάρος των αποστράτων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει λόγος, και ιδίως την ώρα που η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις.
Τα στελέχη που επιλέγονται από την κυβέρνηση για να επανδρώσουν την κρατική μηχανή μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουν να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν νέα.  Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με στελέχη της πολεμικής μας αεροπορίας, αλλά και ολόκληρη η χώρα, τιμούν τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους απόστρατους αξιωματικούς. 
Όποιος λοιπόν διαφωνεί με τη θέση αυτή και προσβάλλει τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν μπορεί να εξακολουθεί να υπηρετεί σε κυβερνητική θέση και θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.    

 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ : 

 Ποια είναι η θέση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα  και τι  σκοπεύετε να πράξετε επ’ αυτού;

Νewsit: ''......Με πίεζε να σβήσω πρόστιμο μαμούθ σε εταιρεία''

''.........Η υπόθεση, που ερευνήθηκε από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αφορά καταγγελίες συνταξιούχου πλέον εφοριακού ότι ο πρώην υφυπουργός φέρεται να παρενέβη, ώστε να «παγώσει» οικονομικός έλεγχος στην επίμαχη εταιρεία στην οποία είχε καταλογιστεί οφειλή από ΦΠΑ και τελικώς να μην εισπραχθεί η οφειλή..........'' πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο

 

ONLARISSA.GR: Ζητούν την «κεφαλή» Δασταυρίδη επί πίνακι

Το απόλυτο «άδειασμα» του Δασταυρίδη από την επίσημη Νέα Δημοκρατία για την περιβόητη επιστολή για τους ενστόλους, φαίνεται πως «φούντωσε» ακόμη περισσότερο το μένος των αποστράτων.
Αρκετοί μάλιστα εκ των συνδικαλιστών του χώρου, είχαν σπεύσει στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στα πρωτοκλασάτα στελέχη για τον υποδιοικητή της 5ης ΔΥΠΕ και τη συμπεριφορά του.
Κι αφού η δικαίωση ήρθε δια στόματος… Μιχελάκη για τους στρατιωτικούς, τώρα οι «θιγόμενοι» από την επιστολή, ζητούν την «κεφαλή» του κ. Δασταυρίδη επί πίνακι.
«Η συγνώμη δεν φθάνει. Αφού τους εκθέτει να τον στείλουν σπίτι του…» σχολίαζε με νόημα Λαρισαίος απόστρατος στο onlarissa.gr
Το τι θα συμβεί εν τέλει, μάλλον θα χρειαστεί να αναμένουμε ορισμένες ημέρες για να το μάθουμε…

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΓΕΛΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 ΑΠΡ 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/04/2013
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας  κ. Ηλία Νατσιούλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Χρήστο Γραμμένο, Ιωάννη Παπαϊωάννου, Ανδρέα Σαντέ, με αφορμή σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Γελαλής.
Συγκεκριμένα ο κ. Νατσιούλας ενημέρωσε το βουλευτή για τα παρακάτω θέματα:
  • Το επικείμενο νέο Ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Το ωράριο εργασίας με τη μη αποζημίωση υπερωριακής- νυκτερινής εργασίας.
  • Τη μη καταβολή των παγίων οδοιπορικών από τον Νοέμβριο του 2012, που είχαν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.
  • Ζητήματα που απασχολούν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, οι μεταθέσεις, η παρακράτηση φόρου.
  • Η χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου.
Ο βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι: «Η εκ νέου συρρίκνωση που έχουν υποστεί τα  εισοδήματα, το ¨ελαστικό¨ ωράριο εργασίας, η μη αποζημίωση των υπερωριών και των νυχτερινών, οι πιέσεις και η τρομοκρατία, τα μέτρα δίωξης απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα κεκτημένα του,  έχουν οδηγήσει στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και έχουν  μετατρέψει τη διαβίωση σε μαρτύριο.
Η πρωτοφανής επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με τη μισθολογική συρρίκνωση, τη μείωση των συντάξεων και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα τους, δεν κάνει διακρίσεις, βάζει στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους μαζί και τους στρατιωτικούς.
Τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνειδητοποιούν ότι λύση στα αιτήματα τους θα δοθεί μόνο αν διεκδικήσουν αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους συντονισμένη και ενταγμένη σε ένα ευρύτερο μέτωπο, κοινό με τους υπόλοιπους εργαζομένους και την κοινωνία στο σύνολο της».

Συνάντηση μελών ΔΣ ΕΣΠΕΘ με τον Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτριο Γελαλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Ηλίας Νατσιούλας και μέλη του ΔΣ (Γραμμένος Χρήστος, Παπαϊωάννου Ιωάννης, Σαντές Ανδρέας) συνεχίζουν τις επαφές με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κόμματων στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Το Σάββατο 20 Απρ 2013, συναντήθηκαν με το βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Γελαλή προκειμένου να του γίνει ενημέρωση με τα κύρια σημεία της δραστηριότητας της Ένωσης, αλλά και να συζητηθούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Λάρισα και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα, για τα οποία του παραδόθηκε υπόμνημα, όπως:
  1. Το επικείμενο νέο Ειδικό μισθολόγιο των ΕΔ.
  2. Το ωράριο εργασίας με τη μη αποζημίωση υπερωριακής- νυκτερινής εργασίας.
  3. Η μη καταβολή των παγίων οδοιπορικών από τον Νοε 2012, που είχαν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.
  4. Διάφορα θέματα που απασχολούν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας όπως η καταβολή εφάπαξ βοηθήματος μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, οι εισφορές που ζητήθηκαν να καταβληθούν και το αμετάθετο.
  5. Η χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου.
Η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας ζήτησε την υποστήριξη του βουλευτή κ. Δημήτριου Γελαλή προς την κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που συζητήθηκαν, αλλά και την συμβολή του για τη νομοθέτηση  αποζημίωσης της εργασίας πέραν του 40ωρου, της νυχτερινής εργασίας αλλά και της εργασίας πέραν του πενθημέρου , καθώς  πλέον η Πολιτεία θα πρέπει να δει σοβαρά την υπερωρία, τα νυκτερινά και τα εξαιρέσιμα των Ελλήνων στρατιωτικών και να καταβάλλει τα ανάλογα ποσά προς αναπλήρωση των απολεσθέντων, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. 
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επί των παραπάνω υπήρξε δέσμευση για συνέχιση των επαφών και ανάδειξή τους με ερωτήσεις που θα κατατεθούν στην Βουλή.

Ο μύθος των προνομιούχων στρατιωτικών

Ενα νέο άρθρο με τίτλο''Ο μύθος των προνομιούχων στρατιωτικών'' του Θεόδωρου Πετκίδη  και του Βασίλειου Γκαβαρδίνα προέδρου του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕΔΜ και μέλος του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕΗΠ, αντίστοιχα. 
Επιπλέον ακόμη περιμένουμε απάντηση στην ερώτηση '' από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/εις) άντλησε τις παραπάνω πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες-παροχές που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ η πατρίδα''


Αφορμή μου για το άρθρο αυτό αποτέλεσε ένα κείμενο του δικηγόρου Δασταυρίδη Γρηγορίου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Και για όσους δεν γνωρίζουν θα πω ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα διαβάζεται σε όλη τη Θεσσαλία και είναι πρώτη σε κυκλοφορία πανελλαδικά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της περιφέρειας. ( πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης). Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν κάνει μια άνευ λόγου επίθεση σε όλους τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, και μάλιστα χρησιμοποιεί και επιχειρήματα για να μας πείσει για ποιούς λόγους δεν θα έπρεπε οι στρατιωτικοί να διαμαρτύρονται για τις μειώσεις που υφίστανται. Θεωρεί και αυτός ότι οι στρατιωτικοί ανήκουν στη κατηγορία των προνομιούχων λειτουργών που απολαμβάνουν σωρεία παροχών από το Ελληνικό κράτος. Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου να αντικρούσω έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του κυρίου Δασταυρίδη με επιχειρήματα.
Γράφει λοιπόν απευθυνόμενος σε όλους τους στρατιωτικούς:

«σε έναν αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού θα έγραφα «ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ» η πατρίδα:

«σε σπούδασε δωρεάν »......διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Απόφοιτοι ΣΣΑΣ: Απαντήσεις σε 24 ερωτήσεις για τη φορολογία φυσικών προσώπων

Από τον  Ηλία Πολυμενίδη 
 
Απαντήσεις σε 24 ερωτήσεις για τη φορολογία φυσικών προσώπων
"Το υπουργείο Οικονομικών δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων

Αναλυτικά:

1) Ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την απαλλαγή από την αντικειμενική δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, στην περίπτωση αγοράς τους με επαναπατριζόμενα κεφάλαια;

Για τη μη εφαρμογή του τεκμηρίου απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση που αυτά αγοράζονται με επαναπατριζόμενα κεφάλαια του άρθρου 18 τουν.3842/2010, υποβάλλεται το λογιστικό παραστατικό της συναλλαγής – εισαγωγής των κεφαλαίων που εκδίδει η τράπεζα που διενεργεί την εισαγωγή, όπως ορίζεται με τις 10732/Β0012/ΠΟΛ.1058/14.05.2010 και 10733/Β0012/ΠΟΛ.1059/14.05.2010 αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Η Τράπεζα εκδίδει ένα παραστατικό το οποίο είναι μοναδικό. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού ο ένας από τους συνδικαιούχους παίρνει το πρωτότυπο και οι λοιποί επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτού, στα οποία πάνω σημειώνουν ενυπόγραφα ποιος έχει πάρει το πρωτότυπο και ποια είναι η Δ.Ο.Υ. (ΠΟΛ.1080/2011).

2) Τα γεωργικά εισοδήματα συμπληρώνονται και στο Ε3;

Τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν γεωργική εκμετάλλευση και τα οποία δεν τηρούν ή τηρούν βιβλία Β’ Κατηγορίας του Κ.Β.Σ. δεν συνυποβάλλουν το έντυπο Ε3. Αντίθετα, το Ε3 θα συνυποβληθεί με το έντυπο Ε5 από τους υποχρέους που δηλώνουν εισοδήματα από γεωργική εκμετάλλευση.

3) Πώς αποδεικνύεται ότι ένα ακίνητο παρέμεινε κενό;
...........διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Αναπλήρωση καθηκόντων του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ, λόγω απουσίας - κωλύματος του, από τον Αντιπρόεδρό της



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζω ότι για μικρό χρονικό διάστημα, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων μου στην Κοζάνη και της αδυναμίας πλήρους εξάσκησης των καθηκόντων που απορρέουν από το Καταστατικό της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, χρέη προέδρου της Ένωσης αναλαμβάνει, όπως ορίζει η παρ 7 του άρθρου 21 του Καταστατικού, ο Αντιπρόεδρός της κ. Χρήστος Γραμμένος. Με μέριμνα του θα γίνει η σύγκληση του επομένου τακτικού μηνιαίου ΔΣ (άρθρο 19), η αντιμετώπιση των κατεπειγόντων ζητημάτων που τυχόν προκύψουν καθώς και η οποιαδήποτε εκπροσώπηση του Σωματείου.
                                                                      Με εκτίμηση

                                                          Λγος (Ο) Ηλίας Νατσιούλας
                                                                   Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ                

ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ....



" Έχουν γνώση οι φύλακες…"

Διαβάζουμε τόσο στον ηλεκτρονικό ΕΔΩ όσο και στον έντυπο τύπο για το επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών. Ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα καταργηθεί ή θα παραμείνει. 

Ας υποθέσουμε ότι καταργείται. Είναι αυτός λόγος να ανησυχούμε, εάν δεν δούμε τη δομή του Νέου Μισθολογίου μας;

Άποψη μας ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ γιατί λαμβάνοντας υπόψη τις διαβεβαιώσεις από τους Κύκλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αυτόματα με την κατάργηση του ορισμένες κατηγορίες στελεχών θα δουν αύξηση από 50 έως 100 ευρώ.

Στο τέλος του άρθρου θα δείτε αναλυτικό παράδειγμα σε πίνακες πως προκύπτει αυτό συγκρίνοντας το μισθό που λαμβάνουν σήμερα 4 στελέχη που υπηρετούν στην ίδια Μονάδα, έχουν τα ίδια καθήκοντα, τα ίδια χρόνια υπηρεσίας αλλά διαφορετική οικογενειακή κατάσταση (Άγαμος, έγγαμος, έγγαμος με τέκνα).



ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ:

Το ειδικό μισθολόγιο των ΕΔ στηρίζεται σε βασικούς μισθούς και Επιδόματα. Όλα τα στελέχη ανάλογα την κατηγορία προελεύσεως (ΣΣΕ-ΣΜΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ), τα χρόνια υπηρεσίας, τα καθήκοντα και την περιοχή που υπηρετούν λαμβάνουν βασικό μισθό και συγκεκριμένα επιδόματα όπως ΕΧΥ-ΕΙΔ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ-ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΟΒ ΚΑΙ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ.

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ:

Πάμε όμως να εξετάσουμε δυο Επιδόματα του Ειδικού Μισθολογίου τα οποία δίνονται βάσει της οικογενειακής κατάστασης του στελέχους.

Α.        Το ένα είναι το επίδομα Οικογενειακής παροχής το οποίο όμως δίνεται στους έγγαμους με τέκνα  και σε συγκεκριμένο ύψος ανάλογα με τα παιδιά. Αυτό το επίδομα δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα γιατί έχει θεσπιστεί με τον Ν.4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο) και δίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και σε όλο το προσωπικό των Ειδικών μισθολογίων στο ίδιο ύψος και με τα ίδια κριτήρια. Κατ επέκταση δηλαδή δεν είναι ΚΑΘΑΡΑ του Ειδικού Μισθολογίου μας. Αν κοπεί η δοθεί σε άλλο ύψος επηρεάζει όλο το προσωπικό που είναι ενταγμένο στο Ενιαίο Μισθολόγιο αλλά και το προσωπικό που έχει ενταχθεί στα Ειδικά Μισθολόγια.

Β.        Πάμε στο δεύτερο και το βασικότερο για εμάς που είναι το  επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών. Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών υπολογίζεται, από 1-8-2012, με βάση την οικογενειακή κατάσταση και διαμορφώθηκε ως εξής:

1          Άγαμος                      100€

2.         Έγγαμος                   150€

3.         Έγγαμος με τέκνα  200€

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ αυτού  του επιδόματος μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα καταργηθεί. Ο λόγος είναι απλός ώστε να μην επέλθουν μειώσεις σε έγγαμους και έγγαμους με τέκνα. Αλλά αν πάλι καταργηθεί τότε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την εφαρμογή νέου μισθολογίου στις ΕΔ θα επιφέρει κατ ελάχιστο:
(Α)       100€ ΑΥΞΗΣΗ στους άγαμους.
(Β)       50€ ΑΥΞΗΣΗ στους έγγαμους.
 (Γ)      0€ ΑΥΞΗΣΗ στους εγγάμους με τέκνα.

Θα πείτε όμως από πού αντλείτε αυτή την Αισιοδοξία;
 Η απάντηση όπως είπαμε ΕΔΩ ΥΠΕΘΑ από τους Κύκλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι «απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» που ανέφερε για νέες περικοπές των απολαβών των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πληροφόρησαν ότι τα  αναγραφόμενα περί νέων περικοπών στις συγκεκριμένες απολαβές είναι παντελώς ανακριβή. Γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η διαδικασία κατάρτισης του νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σχετικές συσκέψεις, δρομολογούνται από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για να βρεθούν ακριβώς εκείνες οι σωστές πολιτικές και τα κατάλληλα μέτρα που θα επιτρέψουν την υποστήριξη και την ενίσχυση των ανδρών και των γυναικών, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στους πολύ δύσκολους, από δημοσιονομικής πλευράς καιρούς που διανύουμε…»

Και για να γίνει πιο ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ θα το περιγράψουμε με ένα απλό παράδειγμα:
ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Όπως διαβεβαιώθηκε παραπάνω δεν θα έχουμε ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: Τέσσερα στελέχη βαθμού Υπλγου, συμμαθητές από τη ΣΣΕ έχουν καταταγεί στη σχολή το έτος 2002. Υπηρετούν και οι 4 στη ΘΗΒΑ και είναι όλοι τους διμοιρίτες Λόχου.
Δηλαδή έχουν την ίδια ημερομηνία εισαγωγής (ίδια χρόνια υπηρεσίας), τα ίδια καθήκοντα, υπηρετούν στην ίδια Μονάδα και περιοχή αλλά έστω ότι:
 1.        ο πρώτος είναι ανύπαντρος (Α)
2.         ο δεύτερος είναι παντρεμένος  (Β)
3.         ο τρίτος παντρεμένος και έχει ένα παιδί  (Γ) και
4.         ο τέταρτος παντρεμένος και έχει δύο παιδιά (Δ).
Ας δούμε τις απολαβές τους σήμερα με το ειδικό μισθολόγιο που ισχύει από 1-8-2012. (Τις ΜΕΙΚΤΕΣ-ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ)

ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΜΟΝΑΔΑ

ΑΓΑΜΟΣ
ΕΓΓΑΜΟΣ
ΕΓΓΑΜΟΣ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ
ΕΓΓΑΜΟΣ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ

(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
ΒΜ
928
928
928
928
ΕΧΥ
185,6
185,6
185,6
185,6
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ
0
0
50
70
ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ
100
150
200
200
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
170
170
170
170
ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
65
65
65
65
ΕΠΙΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
32
32
32
32
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΟ-ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
1480,6
1530,6
1630,6
1650,6
Όπως είπαμε πιο πάνω το ΕΟΒ (Οικογενειακή παροχή ) είναι επίδομα στήριξης τέκνων και δίνεται σε όλα τους δημοσίους υπαλλήλους και σε όλο το προσωπικό των Ειδικών Μισθολογίων και κατ επέκταση αφού δεν είναι ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΘΑΡΑ του Ειδικού Μισθολογίου μας δεν θα προσμετρηθεί στον επόμενο πίνακα . Δηλαδή είτε κοπεί  είτε δοθεί σε άλλο ύψος αυτή η μεταβολή θα επηρεάσει και όλους του υπαλλήλους που είναι στο Ενιαίο Μισθολόγιο και αυτούς που είναι στα Ειδικά Μισθολόγια. Άρα δεν επηρεάζει τη δομή του νέου Ειδικού μας Μισθολογίου που θα έλθει. Τι προκύπτει τώρα.

ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΜΟΝΑΔΑ

ΑΓΑΜΟΣ
ΕΓΓΑΜΟΣ
ΕΓΓΑΜΟΣ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ
ΕΓΓΑΜΟΣ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ

(Α)
(Β)
(Γ)
(Δ)
ΒΜ
928
928
928
928
ΕΧΥ
185,6
185,6
185,6
185,6





ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ
100
150
200
200
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
170
170
170
170
ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
65
65
65
65
ΕΠΙΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
32
32
32
32
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΟ-ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
1480,6
1530,6
1580,6
1580,6

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Η μόνη διαφορά στις απολαβές των 4 Υπλγών είναι το Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών. Δηλαδή:

1.         Ο έγγαμος λαμβάνει 50 € παραπάνω από τον άγαμο.

2.         Οι έγγαμοι με 1, 2 και πάνω τέκνα λαμβάνουν 100 € παραπάνω από τον άγαμο

3.         Οι έγγαμοι με 1, 2 και πάνω τέκνα λαμβάνουν 50 € παραπάνω από τον έγγαμο χωρίς τέκνα.

4.         Ο Έγγαμος με 1 τέκνο λαμβάνει τα ίδια χρήματα  με τον έγγαμο με 2 τέκνα.

ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ:

Ας υποθέσουμε ότι θεσπίζεται νέο μισθολόγιο στις ΕΔ που δεν συμπεριλαμβάνει το Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών και όλα τα υπόλοιπα επιδόματα-βασικοί μισθοί είτε αναπροσαρμόζονται είτε συγχωνεύονται. Το αποτέλεσμα που θα επέλθει θα είναι να λαμβάνουν κατ ελάχιστον τα ίδια χρήματα όλοι και να μην λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από ότι σήμερα, δηλαδή ό άγαμος, ο έγγαμος και οι έγγαμοι με ένα, δύο και πάνω τέκνα.

Ο ΛΟΓΟΣ από την στιγμή που έχουμε διαβεβαιώσεις ότι τα αναγραφόμενα περί νέων περικοπών στις συγκεκριμένες απολαβές είναι παντελώς ανακριβή. Γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο,  

ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ το  Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών ΕΙΤΕ:
1.         Αν καταργηθεί όλοι να λαμβάνουν κατ ελάχιστο με το Νέο μισθολόγιο 1.580,60€ Μεικτά. Αρα ο άγαμος Υπλγος θα δει 100€ ΑΥΞΗΣΗ, ό έγγαμος Υπλγος θα δει 50€ ΑΥΞΗΣΗ και οι έγγαμοι με τέκνα  0€ ΑΥΞΗΣΗ.
2.         Αν δεν καταργηθεί ή μετονομασθεί-αναπροσαρμοσθεί όλοι θα λαμβάνουν πάλι τα ίδια ή και παραπάνω χρήματα (από τις αναπροσαρμογές Βασικού Μισθού και επιδομάτων) σε σύγκριση με το εν ισχύ Ειδικό Μισθολόγιο.
Σημείωση: Το Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών προσμετράται και στον υπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ (το υψηλότερο που έλαβε στην καριέρα του το στέλεχος και όχι αυτό που λαμβάνει-ισχύει σήμερα).

O  ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.