ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ Η ΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.

Κατόπιν δημοσιευμάτων ( 1 2 3 4 5 κ.λ.π.) στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) στην αίτηση ακυρώσεως που υποβλήθηκε στο ΣτΕ αλλά και ερωτημάτων μελών μας περί συμμετοχής η μη σας γνωρίζουμε ότι, την 14-1-2013 κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ένωσής μας, κ. Γ. Αντωνακόπουλο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η αίτηση των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών και πλήθους συναδέλφων από την Επικράτεια, για ακύρωση της κανονιστικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος επιστροφής των αποδοχών μας που θεωρήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, κατόπιν των αναδρομικών περικοπών που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις του Ν.4093/2012.

Στα δημοσιεύματα αναγράφεται Περιφέρεια Θεσσαλονίκης αντί του ορθού Θεσσαλίας. 

Διαβάστε στη συνέχεια την αίτηση που κατατέθηκε:

ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

1. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής» (Ε.Σ.ΠΕ.Α.), με έδρα την Αθήνα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας», με έδρα τη Λάρισα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
3. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου», με έδρα την Τρίπολη, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
4. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης», με έδρα την Κομοτηνή, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
5. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης», με έδρα το Ηράκλειο, όπως εκπροσωπείται νόμιμα. 
6. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
7. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με έδρα την Κοζάνη, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
8. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου», με έδρα τα Ιωάννινα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα. 
9. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου», με έδρα την Αλεξανδρούπολη, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
10. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», με έδρα τη Χαλκίδα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
11. .............................
ΚΑΤΑ

Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

1. Της υπ’ αριθμ. οικ.2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Α’ 3017/14-11-2012), για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, καθ’ ό μέτρο αφορά στην επιστροφή αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης......Διαβάστε όλο το κείμενο της αίτησης που κατατέθηκε εδώ.



Επιπλέον η ΕΣΠΕΘ στο παρελθόν μέσα από μελέτες και όταν είχε κατατεθεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο είχε ενημερώσει για το εύρος των νέων μειώσεων που θα επέρχονταν στο μισθολόγιο των στελεχών των ΕΔ, αναδρομικά από 1-8-2012 και σε συνέχεια των πρότερων μειώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.