Σημεία των καιρών...


Αναδημοσίευση άρθρου  του Ιωάννη Τσιώλη, Λγου (ΕΜ), Εκ του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕΠΕΛ 


Ίσως, αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, ζούμε απλά τα σημεία των καιρών. Ίσως απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πλήρες νόημα των λόγων και των πράξεων, ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις. Ίσως απλά είμαστε ελάχιστοι.
Πλην όμως και εμείς οι ελάχιστοι, οφείλουμε να δίνουμε το παρών, υψώνοντας δημόσιο λόγο, πάντα με σεβασμό προς το Σύνταγμα και τους Νόμους της Χώρας. 

Προ ολίγον ημερών, είχαμε την διαβεβαίωση της Ανώτατης φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω δημοσιεύσεως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι δεν θα πειραχτούν επιπλέον οι αποδοχές των στρατιωτικών. Σήμερα, μαθαίνουμε, από ΜΜΕ και δικτυακούς τόπους, ότι συζητείται η παύση του επιδόματος εξομάλυνσης.
Για όσους δεν το γνωρίζουν το επίδομα εξομάλυνσης, είχε εισαχθεί στο μισθολόγιο, αντί αυξήσεως, με μοναδικό σκοπό να διορθωθεί το βιοτικό επίπεδο των στρατιωτικών, ώστε να "είναι αντίστοιχο της ιδιότητας του Στρατιωτικού". Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, που οι διοικητές μας, μας ενημέρωναν ότι, "το σπίτι που διαβεί ένας Αξιωματικός, οφείλει να είναι κοσμιότατο". Ολίγα χρόνια πριν, δεχόμασταν αυστηρότατες παρατηρήσεις, εάν εμφανιζόμασταν δημοσίως χωρίς να "φέρουμε την πρέπουσα περιβολή". Με λίγα λόγια, ακόμα και η πολιτική μας ενδυμασία, καθώς και η κατοικία μας, ελέγχεται (ή έστω δύναται να ελεγχθεί), ως προς την καταλληλότητά της.

Πως όμως θα διατηρηθεί αυτή η κοσμιότατη εμφάνιση;
Πώς θα τηρήσει ο στρατιωτικός έναν δημόσιο χαρακτήρα άμεμπτο και αξιοπρεπή;

Με την συνεχή απαξίωσή του εκ μέρους της επίσημης Πολιτείας; Με την εξαθλίωση των αποδοχών του; Με την υπαγωγή, αυτού και της οικογένειάς του σε λίστες αστέγων και σε συσσίτια απόρων;

Εάν θεωρείτε ότι υπερβάλλω, σκεφτείτε απλά ότι το επίδομα εξομάλυνσης, κυμαίνεται σε πραγματικό ποσό μεταξύ των € 200,00 και των € 300,00. Δηλαδή :
-> Αφαιρείται ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ένα ενοίκιο σε επαρχιακή πόλη.
-> Ο μισθός του Μόνιμου Λοχία θα εμφανίζει πληρωτέο (αυτό που φτάνει στα χέρια του) ~ € 600,00 τον μήνα. 
-> Ο μισθός του Ανθυπολοχαγού, που εξέρχεται της ΣΣΕ, θα εμφανίζει πληρωτέο ~ 730,00
----> Με αυτά πρέπει να νοικιάσει σπίτι, επιπλωμένο φυσικά διότι δεν μπορεί να αγοράσει έπιπλα, να εξασφαλίσει τροφή για ~25 ημέρες τον μήνα (τις υπόλοιπες είναι 24ωρη υπηρεσία ή σε άσκηση), να μεριμνήσει για τα παρελκόμενα της στολής που δεν χορηγούνται και φυσικά να μην δημιουργεί χρέη και να είναι πάντα άμεμπτος και αξιοπρεπής με υψηλότατο ηθικό!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πως ακριβώς θα γίνει αυτό;
Και αν είναι απλά δύσκολο για ένα ανύπανδρο νέο, πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κατάσταση ενός παντρεμένου με παιδιά που θα πρέπει να αρχίσει να εξηγεί ότι, πρέπει να διακοπούν τα φροντιστήρια, οι ξένες γλώσσες και η ελπίδα για την είσοδο σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ;

Τι προτείνουμε εμείς. Προτείνουμε την δημιουργία ενός νέου μισθολογίου, σε απόλυτη συμφωνία με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Απαλλαγμένο από των απίστευτο κυκεώνα των επιδομάτων και των κρατήσεων.
Ως πρότυπο προτείνουμε την μελέτη του ΣΥΣΜΕΔ. (Δείτε όλο το κείμενο πατώντας εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.