Πιθανή ΕΚ ΝΕΟΥ μείωση της τιμης μεριδίου του ΜΤΣ κατα 25% οδηγεί σε μειωση της τιμης του κατά 43,75% μέσα σε 1 και 1/2 χρόνο.

Το ΔΣ/ΜΤΣ με το υπ’ αριθμ. 14/2/21-9-2012 Πρακτικό έλαβε απόφαση για νέα μείωση της τιμής του μεριδίου . δείτε την ανακοίνωση για νέα μείωση του Μερισματος

Το χορηγούμενου ΒΟΕΑ εχει αμεση σχεση με την τιμή μεριδίου του ΜΤΣ. Συγκεκριμένα το ύψος του ΒΟΕΑ  είναι ίσο με το γινόμενο των 60 άρτιων μηνιαίων μερισμάτων  ΜΤΣ του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του ταμείου δικαιουται μέρισμα ο μέτοχος επί τοσα 25/25 οσα τα χρόνια ασφαλισης του παιδιού κατα το χρόνο της καταβολής του δικαιούμενου ποσού. Ως δικαιούμενο μερισμα εν προκειμένω θεωρείται το προβλεπόμενο απο τις διατάξεις του αρθρου 1 του Ν.1106/1980.

πατήστε εδώ για να δείτε το δικαιούμενο μέρισμα που χορηγεί το ΜΤΣ. Από το έτος 2011 έχει μειωθεί η τιμή μεριδίου κατά 25% σε σχέση με αυτή που ίσχυε το 2010 (από 10,16 έπεσε στο 7,6190)

Μια εκ νεου πιθανη κατα 25% μειωση του μερισματος του ΜΤΣ θα οδηγησει την τιμη μεριδίου στο 5,714 και ετσι σε σχεση με το 2010 η τιμη μεριδίου του μερίσματος του ΜΤΣ θα εχει μειωθεί κατα 43,75%

Από μέλος της ΕΣΠΕΘ είχε υποβληθεί μια πρόταση (δείτε τη εδώ), είχαν τεθει καποιες παραμετροι ωστε να τεθεί προς συζητηση εκ νεου ο τροπος χορηγησης του ΒΟΕΑ στους μερισματούχους καθως απο τις συνεχόμενες μειώσεις καθισταται αβεβαιη η μελλοντική του χορήγηση (ΕΚΡΕΜΜΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΟΕΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΕΚ 2008) και το βοηθημα που θα λαβουν τα τεκνα θα ειναι πιθανόν κατα πολυ μικρότερο από τις εισφορες που εχουν καταβληθεί. Για υπενθυμιση η κρατηση για ΜΤΣ/ΒΕΑ είναι υποχρεωτική χωρις δικαιωμα επιλογής του μερισματουχου. 

Η ΕΣΠΕΘ θα προβει σε ολες τις απαιτουμενες ενέργειες και δικαστικές διεκδικησεις σε  περιπτωσεις μελων μας που θα τους καταβληθεί το ΒΟΗΘΗΜΑ μικροτερο απο τις καταβαλλομενες κρατησεις του, που υποχρεωτικά του παρακρατήθηκαν.


Το ΒΟΕΑ στο Σ.Ξ  δικαιούνται τα τέκνα (αγόρια – κορίτσια) των ενεργών μετόχων και μερισματούχων:


1. Mε τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας και μέχρι συμπληρώσεως το 30 έτος της ηλικίας του.
2. Λόγω τέλεσης γάμου
3. Για σοβαρούς, αποδεδειγμένους λόγους υγείας:Δείτε εδω τους ορους και το δικαιουμενο ΒΟΕΑ για ΣΞ-ΠΑ-ΠΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.