Υψηλόμισθοι πετυχαίνουν πάγωμα σε μειώσεις και άλλοι διεκδικούν να υποστούν την οσο το δυνατον χαμηλοτερη μειωση στο εισόδημα τους (Παράδειγμα).


Διαβάζωντας το προσχεδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στη σελιδα της ελληνικής βουλής, στο άρθρο 4 προβλεπεται οτι οσοι υπεστησαν μείωση ανω του 25% το 2011 (Προφανως και όλα τα προηγούμενα χρόνια αμειβονταν καλά) με την εφαρμογή του Ενιαιου μισθολογιου, το ποσο της παραπανω μειωσης θα ανασταλλει μεχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.».  

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αναστείλει την περικοπή της διαφοράς μείωσης στους μισθούς των δημοσίων Υπαλλήλων έως το κράτος θα είναι σε θέση να δώσει τα επιδόματα Κ.Ε.Σ(κίνητρο επίτευξης στόχων) και Κ.Ε.Δ.Σ (κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων). Προφανως δηλαδή επιδομα που αφορα  επιτευξης στοχων 80% ή 90%  που τίθεται, οπως ορίζει ο Ν.4024/2011 π.χ αυξησης εσόδων στη φορολογία κ.λ.π. Παρακάτω θα καταλαβετε γιατι το λεώ αυτο και θα το εξηγησω απλα με ενα παραδειγμα.

Ποιες κατηγορίες θα λάβουν το Κ.Ε.Σ. και Κ.Ε.Δ.Σ.; Πιθανόν λογω του ότι αναστελλεται η περικοπη της διαφοράς σε όλους οσους εντασσονται στο Ενιαιο Μισθολογιο (δείτε τις κατηγορίες των υπαλληλων στο άρθρο 4 του Ν.4024/2011Πατήστε εδώ), θα το λαβουν όλοι οι υπάλληλοι π.χ μάλλον απο την καθαριστρια μεχρι τον εφοριακό. 

Ας θυμηθουμε το προσχεδιο της μελετης του Υπουργείου Οικονομικών, για τις μισθολογικές εξελίξεις και την συγκριση των αποδοχών ανα φορεα Πατήστε εδώ για να το δείτε στα συμπερασματα της ανάλυσης προκυπτει οτι:

 «Αρχικά εγινε αναλυση των προβλεπομένων αμοιβών ανα Υπουργείο, συνολο βασικου μισθού......ωστε να εξαχθούν συμπεράσματα ήδη απο τις προβλεπόμενες αμοιβές των Υπουργείων. Στην αναλυση έχουν ληφθεί υπόψη τα κυριότερα υπουργεία....Απο την ανάλυση προεκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

Τα Υπουργεία Οικονομικών, εσωτερικών και Δικαιοσυνης προηγουνται απο πλευρας προβλεπομένων τακτικών αμοιβων....Ιδιαιτέρως το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται 38% -41% πάνω απο το μέσο όρο αναλογως της κατηγορίας για έναν νεοδιόριστο και 55-64% πάνω απο το μέσο όρο αναλόγως της κατηγορίας για έναν εργαζόμενο που έχει 33 έτη υπηρεσίας.....Τα υπουργεία που φαινεται ότι ηδη απο τις προβλεπόμενες αμοιβες πληρώνουν χαμηλα σε σχεση με τα υπόλοιπα, ειναι το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας....το οποίο πληρώνει τους νεοδιοριστους 19% με 20% χαμηλότερα απο το μέσο όρο των Υπουργείων.

Δειτε τι λεει το αρθρο 4 του προσχεδιου που κατατέθηκε στη Βουλή πατήστε εδώ «Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών  κλπ» στη παρ. 2α προβλέπεται το εξής: « Η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β’ του τελευταίου εδαφίου της  παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.».  2β: Η ισχύς της παρούσας παραγράφου αρχίζει την 3η Οκτωβρίου 2012».
Δείτε και την αιτιολογική εκθεση του αρθρου αυτού πατήστε εδώ «η διάταξη αυτή κρινεται αναγκαία προκειμένου να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις που προκαλεί η σημειούμενη εως τωρα καθυστερηση εφαρμογης του αρθρου 19 του ιδιου Νομου για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων.»

 ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Στην πράξη έστω ενας υπαλληλος π.χ κατηγορία ΔΕ πληρωνόταν πριν τον Νοε του 2011 με ακαθαριστες αποδοχές 2.500 (μην μου πείτε ότι δεν υπαρχει) και με την εφαρμογη του Ενιαιου θα επρεπε να λαμβανει 1200 ευρω. Του περικόπτονταν αμεσα...................................................
απο 1 Νοε το 25% δηλαδή 625 ευρω το μήνα και τα υπόλοιπα 675 ευρω το μήνα θα περικοπτονταν σε 3 χρονιες ισοποσα, δηλαδη το Νοε του 2012 θα μειώνονταν ο μισθός κατα 225 ευρω, το Νοε 2013 κατα άλλα  225 και το Νοε του 2014 κατα 225, ώστε το 2014 να εξισωθουν οι αμοιβές του, με τους λοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Να αρθεί δηλαδη η μισθολογικη αδικια  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ και όλοι οι υπάλληλοι με τα ιδια προσοντα και την ιδια κτηγορία εκπαίδευσης να αμειβονται το ιδιο. Σημειωνεται ότι αρχικά η ισοποση μειωση του υπερβάλλον ποσου του 25% θα γινόταν σε 2 χρονια ισοποσα, αλλα αργότερα με νέα διαταξη Νόμου τροποποιήθηκε και έγινε σε 3 χρόνια.

Με την αναστολή τωρα που υπαρχει στο προσχεδιο Νόμου στο παραδειγμα ο υπάλληλος εχει υποστει μόνο τη μειωση των 625 ευρώ  δεν θα υποστεί τη νεα μείωση των 225 ευρω φετος αλλα και τα επομενα χρονια, μεχρι να του χορηγηθεί το επιδομα επιτευξης δημοσιονομικων στοχων. Οποιος δεν γνωριζει ποσο ειναι αυτο το επιδόμα  ας ανατρεξει στη μελετη που καναμε ως ΕΣΠΕΘ πατήστε εδώ. Για αυτο και δια της ατόπου απαγωγης κατόπιν αποριών λεμε οτι αφου αναστελλεται για ολους, αρα προφανως θα το παρουν και όλοι, διαφορετικά δεν θα συνετρεχε λόγος να ανασταλλει σε όλους που εντασσονται στο Ενιαιο Μισθολόγιο (αρθρο 4 Ν.4024/2011 οι κατηγορίες που ενταχθηκαν στο Ενιαιο και αναφερεται κα στην αιτιολογική εκθεση) αλλα μόνο σε αυτους που δικαιουνται το επίδομα επιτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Στο ιδιο παραδειγμα ας κανουμε και την συγκριση με εναν άλλο υπαλληλο αλλου υπουργειου με τα ιδια προσόντα και ίδιας κατηγοριας, που αμειβόταν  πχ με ακαθάριστες αποδοχές 1500 ευρω. Αυτος ο υπαλληλος με την εφαρμογη του ΕΝΙΑΙΟΥ, απο 1 Νοε 2011, αμειβόταν με 1200, οσα θα επρεπε δηλαδή να φτασει και ο αλλος υπαλληλος, εκεινος όμως επειδη ηταν υψηλομισθος όλα τα χρονια θα εφτανε στα 1200 σε βαθος τετραετίας. Ερχόμαστε τωρα το 2012 ο ενας να αμειβεται με 1200 και ο άλλος με 1875 ευρω. Και με την ψηφιση αυτης της διαταξης δηλαδη της αναστολής θα συνεχισει να αμείβεται πλουσιοπάροχα και εις βάρος άλλων. 

Την επιπλεον επιβαρυνση της μισθολογικης αυτης δαπάνης ποιος θα την επωμισθεί; Ποια ειναι η μεγαλυτερη αιτια της καταστασης που βρισκεται η χώρα μας σημερα; Ποση ειναι η φοροδιαφυγή σημερα και πως εφτασε εκεί, ποιος ηταν υπευθυνος για την εισπραξη των εσοδων; Το να κάνεις σημερα σωστα τη δουλεια σου να εκτελεις την αποστολη σου για την οποια προσφληθηκες, όπως κανουν πολλες χαμηλομισθες κατηγορίες,  απαιτει νεο κινητρο, νεα παροχή;  Μηπως για άλλη μια φορά κατηγορίες υπαλληλων των ειδικων ΄΄Φτωχομισθολογιων’’ οπως γινόταν δηλαδή όλα τα χρόνια (Το λεει και το προσχεδιο της μελετης του Υπουργείου, δεν το λέω εγώ) θα πληρωσουν παλι; Οι στοχοι σε εσοδα και δαπάνες  για να επιτευχθουν δημοσιονομικοι στόχοι, δεν εξαρτωνται σημερα απο το πακετο τον 13.5 δις, δηλαδη της αυξησης των φορων και της περιστολής των δαπανών; Μην ξεχνάμε οτι οι στρατιωτικοί εχουμε υποστει ηδη μειωσεις μεχρι και 60 %, επιπλέον εχουν ανεσταλλει  οι μισθολογικές προαγωγες και το ΕΧΥ, παρόλο που αυτες προβλεποταν να καταργηθουν με τη θέσπιση του  ΕΝΙΑΙΟΥ μισθολόγιου.

Τωρα να πω ευτυχώς που ήμουν και είμαι ακόμη ενταγμενος σε Ειδικό μισθολογιο, πληρωνομαι ως λειτουργός, εργαζομαι 40ωρο και καθε ώρα που εργαζομαι περαν του ωραρίου δεν την αμειβομαι ή μάλλον την αμείβομαι στο 20% απο αυτο που πραγματικά δικαιουνται οι υπάλληλοι του Δημοσίου; Να μην ξεχνω και οτι σε διαφορα ΜΜΕ με κατηγορουν οτι λαμβανω εικονικά Φ.Π, ακόμη και αν μου χρωστουν τις μετακινησεις μου για εκτελεση 24ωρης υπηρεσίας για πάνω απο 3 μήνες.

Ευτυχώς θα πώ για το καλό της χωρας και την προσπαθεια που καταβάλλει για να ξεπερασει την δημοσιονομική συγκυρία δεν εργάζομαι σε Υπουργεία που πριν την εφαρμογή του Ενιαιου Μισθολογιου, ακομη και κατηγορίας ΔΕ, λαμβανε αποδοχές μεχρι και 64% παραπανω από τον μέσο όρο; 

Αλλα όπως ειπαμε ή όπως μας χαρακτηριζουν διαφορα  λίγα ΜΜΕ, οι επικεφαλείς των Νομιμων Ενωσεων που συσταθηκαν μετα την αποφαση του Αρειου Πάγου και αποφασεις πρωτοδικείων, διεκδικουν αιτηματα μόνο των μελών που ειναι εγγεγραμμενα σε αυτες και η οποιαδηποτε διαδηλωση διαμαρτυρίας δεν απαιτειται. Για αυτό και λιγα ΜΜΕ αποκρυπτουν την δραστηριοτητα μας και τους σκοπους μας με την αιτιολογία  οτι δεν χρειαζεται καμία ενημερωση το στρατιωτικό προσωπικό των Ε.Δ, καθως είτε δεν εχει προβλήματα ή τα προβληματα του εχουν λυθει. Δηλαδή θεωρούν οτι μονο τα μελη μας υπεστησαν και θα υποστουν εκ νεου μειωσεις και μόνο σε εμάς η καθημερινοτητα μας παρουσιαζει δυσκολίες διαβίωσης.

Πως όμως και με πιο τρόπο καταφερνουν οι υπαλληλοι των αλλων Υπουργειων αν και υψηλομισθοι όλα τα χρόνια να πετυχαίνουν το παγωμα των μειωσεων που είχε γίνει για να αρθεί η μισθολογική αδικία; Ουσιαστικα δηλαδή πως στην πραξη λαμβανουν αυξήσεις, σε βαρος άλλων, οπως γινόταν τα τελευταια 30 χρονια με το να αμειβονταν συγκριτικα 50 και 60% πανω από τον μεσο όρο, οπως λεει και η μελετη του Υ.Ο. 

Πως γίνεται το στρατιωτικό προσωπικό στα πλαισια της δυσμενους συγκυριας της χωρας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, αν και προβλέπεται με Νομοθετικές διατάξεις, να μην αποζημιώνεται κινήσεις π.χ αυθημερόν, να μην διαμένει σε ξενοδοχεία σε εκτέλεση υπηρεσίας αλλα σε ξενώνες, να χορηγηται μόνο μια απαλλαγη σε 24ωρη υπηρεσία και αυτη τα τελευταία 2 χρονια κατόπιν πιεσεων απο το ΣΥΣΜΕΔ, μέσο της αναδειξης του θέματος και επιπλέον να μην αποζημιωνεται η υπερωριακή εργασία κ.λ.π.;

                                                Ηλίας Νατσιούλας
                                                    Υπολοχαγος (Ο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.