ΕΠΕΙΓΟΝ.ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ. ΚΑΤ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η συμμετοχή σας κρινεται απαραίτητη εαν θελουμε να δωσουμε λυση στα προβλήματα μας.

Κατόπιν και της νεας κοινοβουλευτικής απάντησης στην Υπ αριθμ 2229 ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικόλαου Νικολόπουλου με Θέμα ''ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΕΛΟΣ'' στο απο 27/12/2012 δημοσιεύμα του kRANOSGR@GMAIL.COM  
 Παρακαλούμε τα μέλη μας αλλα και όποιος επιθυμει

να μας υποβάλλει τεκμηριωμένες προτάσεις εξευρεσης πόρων-κονδυλίων , ώστε να υποβληθουν με έγγραφο μας προς τους αρμόδιους και να  θεσπιστεί με Νόμο αποζημιώση για την νυχτερινή εργασία και την πέραν του πενθημέρου απασχόληση στα στελέχη των Ε.Δ.κατ αναλογία με τα ισχύοντα για τα στελέχη στα Σώματα ασφαλείας.
Η συμμετοχή σας κρινεται απαραίτητη καθως διαβάζωντας τις δυο τελευταίες παραγράφους της απάντησης που δώθηκε από το Υπουργειο Εθνικής Αμυνας γίνεται προσπάθεια καθιερωσης της παραπάνω αποζημίωσης, προυποθέση όμως είναι η ευρεση των σχετικών κονδυλίων προς κάλυψη της.
Και επιπλέον η μισθολογική πολιτική ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών που την εξειδικευει με Νομους, λαμβάνοντας παντοτε τις εκαστοτε δημοσιονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.
 Προς υποβοηθηση δική σας αλλά και δική μας οι προτάσεις σας για εξεύρεση των πόρων-κονδυλιών δεν χρειάζεται απαραίτητα να στηριχθούν στα κονδύλια του ΥΠΕΘΑ αλλά  μπορούν να εξευρεθούν και πόροι μέσα απο τον Προυπολογισμό της Γενικης κυβέρνησης ή και της Βουλής. (δείτε μεσα στη σελιδα του Υπουργείου Οικονομικών την εκετελεση του Κρατικού Π/Υ και οσα χρησιμα στοιχεία απαιτουνται)
Τα μέτρα και οι προτασεις που θα μας υποβάλλεται να είναι κοστολογημένες και το ποσό που εκτιμάμαι ότι απαιτείται έχοντας ώς βάση το κονδύλιο των παγιών οδοιπορικών του 2012 να κυμαίνεται κοντα στα 200 εκατ ευρώ.
Κατόπιν της συγκεντρωσης όλων των προτάσεων σας θα συνταχθεί έγγραφο και θα αποσταλλει στους αρμοδιους.  
Για υπενθύμιση σας η καταβολή των μηνιαίως χορηγούμενων ΗΕΕ κατά τα προηγούμενα έτη, οι οποίες διέπονταν από τις διατάξεις του ΠΔ 200/1993, δεν αποσκοπούσαν στην οικονομική ενίσχυση του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ, αλλά στην αποζημίωση του για πραγματοποιθείσες υπηρεσιακές μετακινήσεις που πηγάζουν από τις ποικίλες δραστηριότητες-υποχρεώσεις κατά την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων τους και οι οποίες δεν αποζημιώνονταν (βραδινές εκπαιδεύσεις, εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας με υπηρεσιακό όχημα, υπερωριακή απασχόληση κλπ).
Βάζοντας κατω σε χαρτί υπολογίστε τι χασαμε απο΄δωρα, μειωσεις αναδρομικες απο 1-8-2012 και παγια οδοιπορικά. Επιπλέον βάλτε κατω τις μειωσεις των προηγούμενων ετών συγκρίνετε εαν θελετε και με τον υπολοιπο δημόσίο τομέα, βαλτε κατω τις ειδικες συνθηκες εργασίας (μεταθεσεις καθε 2 χρονια, ανεργη συζηγου, εξευρεση κατοικιας, παιδικων σταθμων κλπ) και αποστειλτε μας επειγόντως προτάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.