Επιστρέφεται ποσό μέχρι 5,00€ την ημέρα καθώς και η μηνιαία συνδρομή 2,69€, με προσκόμιση αποδείξεων, όταν σιτίζεσαι σε Στρατιωτική Λέσχη.

Του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα
Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Πως θα σας φαινόταν να ισχύσει και στους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας  ίδιο πρόγραμμα με αυτό που διαβάσαμε ότι υπάρχει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους επιστρέφεται ποσό μέχρι 5,00€ την ημέρα (150€ το μήνα) καθώς και η μηνιαία συνδρομή 2,69€ όταν σιτίζονται σε Στρατιωτικές Λέσχες .  
Γιατί να μην γίνει αντίστοιχο πρόγραμμα όταν από τον Κρατικό ΠΥ δόθηκαν 185 εκατ στο ΜΤΣ ως έκτακτη επιχορήγηση. Ένα μνημόνιο συνεργασίας απαιτείται. 
Θα μου πείτε ας βρεθούν πρώτα τα κονδύλια για το επίδομα παραμεθορίου, τα κονδύλια για την αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας, ας καταργηθεί και στους εν ενεργεία η υποχρεωτική καταβολή της μηνιαίας εισφοράς υπέρ Λέσχης, όπως αντίστοιχα δεν εφαρμόζεται στους εν αποστρατεία συναδέλφους και μετά ας ζητήσουμε το παραπάνω.
Διαβάστε παρακάτω τι διάβασα στη σελίδα http://www.inedivim.gr ότι ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το έργο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, αποφάσισαν να τους παραχωρηθεί πρόσβαση σίτισης στις κατά τόπους Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ. Η κοινή αυτή δράση των δύο Υπουργείων εντάσσεται στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει, με θέμα: «Καθορισμός πλαισίου Παροχής Αμοιβαίων Διευκολύνσεων» και υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ»

Το Πρόγραμμα παρέχει στους ωφελούμενους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των νομών στις οποίες λειτουργούν Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σίτισης που οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέχουν στο προσωπικό τους, έναντι εξαιρετικά χαμηλών τιμών και χορήγηση τροφείων για τις προαναφερθείσες υπηρεσίες σίτισης που έλαβαν. Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘΠΑ καθορίζει το μέγιστο ύψος των ημερήσιων τροφείων που θα καταβάλλονται στους δικαιούχους σε 5,00 €. Δηλαδή το ανώτατο ποσό μπορεί να φθάσει και μέχρι 150€ σε ένα μήνα αν τρώει καθημερινά από τη Στρατιωτική Λέσχη. 

Σημείωση: αν όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ο δικαιούχος αποστέλλει στο Φορέα Διαχείρισης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, η ημερήσια δαπάνη είναι χαμηλότερη, το ποσό αυτό θα ληφθεί υπόψη για την ημέρα εκείνη ως ύψος τροφείων. Αντίστοιχα, αν το καταβληθέν ποσό υπερβαίνει το μέγιστο, το μέγιστο θα ληφθεί υπόψη κατά την ημέρα εκείνη. 

Το ακόλουθο παράδειγμα υπολογισμού τροφείων αποσαφηνίζει τα ανωτέρω: 
Έστω ότι δικαιούχος προσέρχεται στη Λέσχη Αξιωματικών για σίτιση τις ακόλουθες ημερομηνίες του Φεβρουαρίου 2013: 1/2, 3/2, 4/2, 8/2, 20/2 και 25/2. Για την περίοδο αυτή συγκεντρώνει τις αποδείξεις σίτισης για τα ποσά που κατέβαλε στη Λέσχη Αξιωματικών και τις αποστέλλει στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κατά το πρώτο 10-ήμερο του Μαρτίου, προκειμένου να του καταβληθούν τα τροφεία. Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται ανά ημέρα και συνολικά το ύψος των δαπανών σίτισης σε αντιστοιχία με τα τροφεία που θα υπολογίσει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και θα του εμβάσει στον τραπεζικό του λογαριασμό: 
Ημέρες που ο δικαιούχος σιτίσθηκε στη Λέσχη
Αξιωματικών στη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου 2013
Δαπάνες σίτισης του
δικαιούχου που
βεβαιώνονται με
αποδείξεις ανά ημέρα (€)
Τροφεία
που θα του καταβληθούν από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (€)
ΕΓΓΡΑΦΗ
2,69€
2,69€
1-2-2013
7,00€
5,00€
3-2-2013
8,00€
5,00€
4-2-2013
3,00€
3,00€
8-2-2013
4,00€
4,00€
20-2-2013
2,00€
2,00€
25-2-2013
5,00€
5,00€
ΣΥΝΟΛΟ
31,69€
26,69€

Ο ακόλουθος κατάλογος παραθέτει τις πόλεις όπου εδρεύουν οι Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ που μετέχουν στο Πρόγραμμα. 

Αλεξανδρούπολη, Μεγίστη, Αμύνταιο, Μεσολόγγι,Άργος Ορεστικό, Νάουσα, Βέροια, Ναύπλιο, Βόλος, Νέα Σάντα, Γρεβενά, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Δράμα, Ορεστιάδα, Ρίζια, Ελευθερούπολη, Ηράκλειο, Πλάτη Έβρου,Ιωάννινα, Πολύκαστρο, Καβάλα, Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Ρόδος, Κάλυμνος, Σαμοθράκη, Καστοριά, Σάμος, Κιλκίς, Σέρρες, Κοζάνη, Σούδα, Κομοτηνή, Σουφλί, Κόνιτσα, Σπάρτη, Κως, Σύμη, Λαμία, Τρίκαλα, Λέρος, Τρίπολη, Λέσβος / Καλλονή, Τυχερό, Λέσβος / Μανταμάδος, Φέρες, Λέσβος / Μυτιλήνη,Φιλιάτα, Λήμνος / Κούταλη, Φλώρινα, Λήμνος / Μούδρος,Χανιά, Λουτράκι, Χίος 

Υ.Γ.
Λέτε ο κ. Γρηγόριος Δασταυρίδης να μπερδεύτηκε, όταν είχε γράψει την 5 Απρ 2013 στην Ελευθερία άρθρο με τίτλο « Να θυμάσαι…», σε έναν αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού θα έγραφα «ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ» η πατρίδα διέθετε λέσχες για φαγητό και διασκέδαση, σχεδόν δωρεάν για εσένα και την οικογένειά σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.