Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελ/σου:Το μέλλον των Ενώσεων

Αγαπητοί αναγνώστες,

μετά από πολύ καιρό δικτυακής απουσίας, η Ένωση οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν γεννηθεί σε κάποιους φίλους μας.

Η συνηθέστερη ερώτηση είναι "τι γίνεται; ".
Γίνονται πολλά. Όχι κάτι άμεσο ή ηχηρό. Οι Ενώσεις συνεχίζουν να εργάζονται και κυρίως να συνεργάζονται.. Δεν έχουμε εγκαταλείψει τους σκοπούς της ιδρύσεως μας, και δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Εργαζόμενοι χωρίς φανφαρονισμούς και τυμπανοκρουσίες, ετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα. Ο δρόμος που ακολουθούμε δεν είναι ούτε εύκολος ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει να είμαστε ακριβής, προσεκτικοί και κυρίως νόμιμοι. Κάθε ενέργειά μας πρέπει να είναι, κατά την ρήση του όρκου μας, σύμφωνη με "το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους".

Έχοντας περάσει από μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης από τον χώρο στο οποίον "ζούμε και κινούμαστε", μόλις τώρα ανακάμπτουμε και αποκτούμε με υπομονή και επιμονή κάτι τόσο ουσιώδες όσο και η δικαστική αναγνώριση : η de facto αναγνώριση των κοινωνικών θεσμών και Πολιτειακών Αρχών. Είναι ουσιώδες να έχουμε την αποδοχή της Κοινωνίας και αυτή στοχεύουμε να έχουμε.

Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι η ύπαρξη Σωματείων, που στελεχώνονται μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν ανατρέπει κάποιο status-quo. Είμαστε πιστοί τόσο στο Σύνταγμα και τους Νόμους, όσο και στους οικείους Κανονισμούς εκάστου Κλάδου. Δεν ήρθαμε να χαλάσουμε την πειθαρχία αλλά να την βελτιώσουμε μέσα από την βελτίωση της κατάστασης των στρατιωτικών. Ως κατάσταση εννοούμε το αλγεβρικό άθροισμα του ηθικού, της γνώσης, της αξιοπρέπειας, της εξειδίκευσης και της ικανότητας να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες.

Δεν αξιώνουμε τον ρόλο του "σωτήρα". Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο "μαγικό ραβδάκι" που θα αυξήσει αποδοχές ή θα εξαλείψει αδικίες. Κυρίως δε, δεν πρόκειται να αφομοιώσουμε τον ρόλο του "αεί προστάτη". 
Αναζητούμε να διασπείρουμε τις αξίες της αλληλοβοήθειας και του αλληλοσεβασμού, δίνοντας στον κάθε έναν την ευκαιρία να συμβάλλει, να συμμετέχει και να εκπροσωπείτε.

Το μέλλον των Ενώσεων λοιπόν είναι μια μεγαλύτερη "Ένωση" που θα εκπροσωπεί όλο και περισσότερους, ώστε με τον καιρό να λάβουμε την αναγνώριση που μας αξίζει μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Το μέλλον λοιπόν είναι εδώ και ζητάμε από όλους να το ασπασθούν και να συμμετέχουν.

Με σεβασμό,
το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ
πηγή: http://espepel.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.