Παράδοση -παραλαβή σε ΑΤΑ και ΣΤΡΑΤΙΑ. ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ. Θυμάται άλλες εποχές η Ένωση ΣυντακτώνΜε επισημότητα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού κ. Δημ. Ελευσινιώτη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου, αλλά και των αρχηγών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν χθες οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης - παραλαβής στους δύο μεγάλους σχηματισμούς της Λάρισας και της χώρας και συγκεκριμένα σε 1η Στρατιά και ΑΤΑ. Οι εκδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι θεωρούνται καθαρά εθιμοτυπικές, έλαβαν χώρα κάτω από πρωτόγνωρα για τα τέτοιου είδους τελετές μέτρα ασφαλείας, ενώ απαγορεύτηκε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η κάλυψή τους με κάμερες, φωτογραφίες και ήχο!..........
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ

Θυμάται άλλες εποχές η Ένωση Συντακτών

H Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, ανακοίνωσε χθες τα εξής: «Πρωτόγνωρη, άκομψη και τουλάχιστον προσβλητική για τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ η απόφαση της 1ης Στρατιάς να μην επιτρέψει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης Στρατιάς τη «χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου», από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούσαν να παραστούν. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που απέστειλε το Επιτελικό Γραφείο του Δ/τού της 1ης Στρατιάς αναφέρεται: 
«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης Στρατιάς δεν θα επιτραπεί η χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραστούν, καθόσον ολόκληρη η τελετή θα καλυφθεί τηλεοπτικά από συνεργείο του Γραφείου Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα διανεμηθεί οπτικοαουστικό υλικό σε όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδα Μακρή». H τακτική που επιλέγει η 1η Στρατιά παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, γνωρίζουν πολύ καλά να ασκούν το λειτούργημά τους και να καλύπτουν δημοσιογραφικά το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Ο νέος διοικητής της Στρατιάς και η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ας επανεξετάσουν το θέμα καθώς προκύπτει μείζον θέμα ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας. Και όλα αυτά την περίοδο που υπουργός Άμυνας είναι ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος ο οποίος άσκησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου επί σειρά ετών».


πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της 20 Μαρ 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.