Δείτε: Προκλητικές αυξήσεις στις συντάξεις Βουλευτών και αφαλιστικό για τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992

Της Ρούλας Σαλούρου
Η εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος που υπεγράφη από τη διοίκηση του ταμείου στις 8 Αυγούστου του 2013 έρχεται απλώς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις σε προηγούμενη εγκύκλιο βάσει διάταξης νόμου που ψηφίστηκε το 2012. Πρόκειται στην ουσία για το δεύτερο Μνημόνιο που μεταξύ των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους αντίστοιχα, περιελάμβανε την διάταξη που δίνει δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας στους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες, ακόμη κι αυτούς που είχαν θητεία πριν από τον Καλλικράτη. 

Μάλιστα, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου που αντιστοιχεί στη βουλευτική θητεία, στο ΙΚΑ και το επικουρικό του ταμείο, ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του κατά τόσο χρόνια, όσα κατείχε δημόσια αξιώματα....http://www.capital.gr

Δείτε επίσης:
http://skrekaskostas.gr
Συνάντηση στρατιωτικών με τον Κ. Σκρέκα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Ηλίας Νατσιούλας και μέλη του ΔΣ ( Βλαχοθανάσης Άγγελος , Κουκουράβας Στέφανος, Κούτσικος Δημήτριος, Σαντές Ανδρέας) συνεχίζοντας την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην περιοχή της Θεσσαλίας συναντήθηκαν, την Παρασκευή 4 Ιαν 2013, με τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΝΔ) κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στα Τρίκαλα και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκε το ασφαλιστικό και τα έγγραφα με τα οποία ο ΣΥΣΜΕΔ ανέδειξε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από άνιση μεταχείριση, από το νέο συνταξιοδοτικό νόμο, προς τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992 αποκόπτωντας από το κύριο σώμα της κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, στην οποία μέχρι πρότινος συμπεριλαμβάνονταν όσοι κατετάγησαν από 1-1-1984 έως 31-12-1992.
Για το ίδιο θέμα και η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας με έγγραφο της από 7 Δεκ 2012 ζητούσε ενημέρωση για το εάν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου για προσθήκη τροπολογίας στο Ν.3865/2010.
Με την υπ αριθμ 2079/20-12-2012 κατατέθηκε αναφορά ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας (με συνημμένο το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ) προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και με την οποία επισημαίνει την ανάγκη τροποποίησης του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου των στρατιωτικών.
Τέλος Δείτε και
Εξέλιξη της τροπολογίας που αφορά σε αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών που κατετάγησαν τα έτη 1990 -1992.

Σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε πληθώρα email από μέλη μας, για την εξέλιξη της κατατεθέν από μέρους σας (α) σχετικής τροπολογίας που αφορά σε αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών που κατετάγησαν τα έτη 1990 -1992, στο σχέδιο νόμου «Εθνικό σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις»

Το υπόψη Νομοσχέδιο που κατατέθηκε, την 11 Απρ 2013, στην Βουλή είναι προς συζήτηση και ψήφιση με ημρομηνία 16-5-2013. Σύμφωνα με την σελίδα της Βουλής (http://www.hellenicparliament.gr) και τις μέχρι σήμερα κατατεθέν τροπολογίες, για το υπόψη Νομοσχέδιο, η Υπ αριθμ 490/44/25-4-2013 τροπολογία δεν εμφανίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.