Πληροφορίες για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 φυσικών προσώπων έτους 2013. Υποβολή μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2013.

Για το έτος 2013 η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) υποβάλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο και ατομικά από κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται σύμφωνα με την ΠΟΛ 1159/2013 μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2013. Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στην εφαρμογή.

Τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2012, θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013.

Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των γηπέδων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά. 

Επίσης, μέσω αυτής της εφαρμογής, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) για τα έτη 2010 και μετά, εφόσον έχουν εκδοθεί.

Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet παρέχεται η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης, με τους κωδικούς πρόσβασης του συζύγου της, όπως προκύπτει από τα αρχεία μητρώου της Υπηρεσίας μας. Από τη στιγμή όμως που αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, θα μπορεί πλέον αποκλειστικά και μόνο με αυτούς να εισέλθει στην εφαρμογή. 

Επίσης, εάν καταχωρηθεί στο μητρώου του taxis, διακοπή έγγαμης σχέσης ή διάσταση (έστω και από τον ένα σύζυγο), τότε διακόπτεται η πιο πάνω δυνατότητα χρησιμοποίησης των κωδικών πρόσβασης του πρώην ή εν διαστάσει συζύγου.

Όσον αφορά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων των ανήλικων τέκνων, εφόσον από τα μηχανογραφικά τηρούμενα στοιχεία προκύπτει ποιος είναι ο υπόχρεος γονέας βάσει του άρθρου 7 του ΚΦΕ, η δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία πιστοποίησης νέου χρήστη στο TAXISnet. 

Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο ΤΑΧΙΣnet.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος χρήστης με βάση τις ανωτέρω προϋποθέσεις μπορεί να εισέλθει στην παρούσα εφαρμογή όχι μόνο για τον ΑΦΜ του αλλά και για σύζυγο ή και ανήλικα τέκνα, θα ενημερώνεται μέσω ανοίγματος σχετικής οθόνης, στην οποία θα επιλέγει για ποιο ΑΦΜ θέλει να μπει στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.