Καταβολή εξόδων αποστρατείας ακόμη και όταν αποδειχθεί εγκατάσταση σε οικία συγγενικού προσώπου 1ου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας (Γονείς, τέκνα)

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 15/2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΣΜΕΔ


Σας γνωρίζουμε ότι ψηφίσθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ. Υπουργών Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την οποία καθορίζεται ότι σε περίπτωση απόλυσης ή αποστρατείας του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας να απαιτούνται επιπλέον δικαιολογητικά για να γίνει η καταβολή των εξόδων αποστρατείας όπως Ε9 κ.λ.π,.Δείτε ΕΔΩ την ΚΥΑ 

Η καταβολή των εξόδων γίνεται ακόμη και όταν αποδεικνύεται ότι το παραπάνω προσωπικό εγκαταστάθηκε στον τόπο της οριστικής διαμονής σε οικία συγγενικού του προσώπου 1ου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας (Γονείς, τέκνα). Επιπλέον δεν τους ζητείτε η προσκόμιση φ/α λογαριασμού ή συμβολαίου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα τους ή του/της συζύγου.

Επισημαίνεται ότι για το στρατιωτικό προσωπικό καθορίστηκε ότι σε περιπτώσεις φιλοξενίας του σε σπίτι συγγενικού προσώπου, η προσκόμιση του Ε9 του συγγενή – κατόχου της οικίας δε στοιχειοθετεί την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων μετακίνησης και επιπλέον απαιτείται από τον Ιουν 2013 και η προσκόμιση φ/α λογαριασμού ή συμβολαίου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα τους ή του/της συζύγου για να καταβληθούν τα οδοιπορικά έξοδα.

Για λόγους ισονομίας και δικαίου ζητάμε να εφαρμοσθεί και για το στρατιωτικό η προσκόμιση των ίδιων πρόσθετων δικαιολογητικών για περιπτώσεις απόλυσης-αποστρατείας, μακράς αναρρωτικής άδειας, άδειας κύησης ή ανατροφής τέκνου, που προβλέπει η ΚΥΑ. 

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το έγγραφο που αποστείλαμε στο ΣΥΣΜΕΔ για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.