Πρόταση χορήγησης τροφείων έως 5 ευρώ/ημέρα στο Στρατιωτικό Προσωπικό που σιτίζεται σε Στρατιωτικές Λέσχες και υπηρετεί εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 361/2012 διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του αυτού δικαστηρίου
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 30, Νίκαια Λάρισας, ΤΚ 41500
(Υπόψη Λγου (Ο) Ηλία Νατσιούλα)
ηλεκτρονική διεύθυνση: espeth.blogspot.gr
e-mail: natsioulas.ilias@gmail.com
ΠΡΟΣ   :          Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας                  Αρ. Πρωτ. 16/2013


              Μελών Ενόπλων Δυνάμεων                                           Λάρισα, 23 Οκτ 2013
ΚΟΙΝ    :         Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών
               
ΘΕΜΑ :          Σίτιση Στρατιωτικού Προσωπικού σε Στρατιωτικές Λέσχες

ΣΧΕΤ   :        Πρόγραμμα Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του ΥΠΕΘΑ και ΥΠΑΙΘΠΑ «Σίτιση Αναπληρωτών  Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ».

1.         Σας γνωρίζουμε οτι στην ηλεκτρονική σελίδα του  Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βιου Μάθησης έχει αναρτηθεί πρόγραμμα με θέμα «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ».

2.         Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί κοινή δράση των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει, με θέμα: «Καθορισμός πλαισίου Παροχής Αμοιβαίων Διευκολύνσεων» και στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το έργο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

3.         Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στον οδηγό του προγράμματος αποφάσιστηκε να παραχωρηθεί στους αναπληρωτές εκπαιδευτές πρόσβαση σίτισης στις κατά τόπους Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ και χορήγηση τροφείων για τις υπηρεσίες σίτισης που έλαβαν. Με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ καθορίζεται το μέγιστο ύψος των ημερήσιων τροφείων που θα καταβάλλονται στους δικαιούχους σε 5,00 €.

 4.        Αν για παραδειγμα προσέρχεται καθημερινά (30 ημέρες) ο δικαιούχος  σε Λέσχη Αξιωματικών για σίτιση και συγκεντρώνει ημερήσιες αποδείξεις σίτισης 5 ευρώ για  ποσά που κατέβαλε στη Λέσχη Αξιωματικών, τότε αφού αποστείλλει τις αποδείξεις στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., κατά το πρώτο 10-ήμερο του επομένου μηνα, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα του εμβάσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 152,69 (Συμπεριλαμβάνεται και η μηνιαία εισφορά εγγραφής).

5.         Κατόπιν των παραπάνω προτείνεται να εξετασθεί η δυνατότητα να εφαρμοσθεί αντίστοιχο πρόγραμμα και για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες σε περιοχή εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας, ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή και να του επιστρέφεται ποσό, μέχρι το ύψος των 5,00€ την ημέρα, αν σιτίζεται απο στρατιωτικές Λέσχες.

6.         Παρακαλούμε, σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης σας, για την προώθηση του παρόντος εγγράφου στους αρμοδίους.

                         Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Νατσιούλας
Λοχαγός (Ο)
6936773450, *715451
Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Κούτσικος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6937449973,*788970

Διαβάστε ΕΔΩ επίσης το έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.