Πρόταση αύξησης πόρων ΕΚΟΕΜΣ, μίας πηγής εσόδων του (ΚΑΑΥ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Σας θέτουμε σε διαβούλευση, πρόταση αύξησης των εσόδων του ΕΚΟΕΜΣ, μιας συγκεκριμένης πηγής εσόδων του και περιμένουμε τις θέσεις-απόψεις σας.

Συγκεκριμένα προτείνεται μια μικρή αύξηση του ποσού που καταβάλλεται για τη διαμονή 10-12 ημερών στα ΚΑΑΥ μόνο στην περίοδο υψηλής ζήτησης, Ιούλιο και Αύγουστο (Περίπου 40 ευρώ).

Αν και η παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέπει τη χώρα μας λειτουργεί ως αντικίνητρο για οποιαδήποτε απόφαση αύξησης τιμών σε υπηρεσίες η εφαρμογή της όμως, ο αντίκτυπος και η επίπτωση στο ηθικό του προσωπικού που θα ζητήσει και θα επιλεγεί για στέγαση την περίοδο Ιούλιος –Αύγουστος  σε ΚΑΑΥ είναι αμελητέα και μπορεί να ξεπεραστεί με την κατάλληλη προβολή και ενημέρωση του προσωπικού από τα οφέλη προς το Ταμείο σε συνδυασμό με τις μελλοντικές παροχές του. 

Δείτε ενδεικτικά στη σελίδα της ΕΑΑΣ ΕΔΩ τη ζήτηση των εν αποστρατεία συναδέλφων με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΑΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (κατ' αλφαβητική σειρά επωνύμου. Γύρω  στις 1000 αιτήσεις και δείτε ΕΔΩ τις παραθεριστικές σειρές ΚΑΑΥ του 2013

Ενδεικτικά για παραθερισμό 12 μερών την σημερινή περίοδο από ενημέρωση μελών μας:

α.         Στο Στρατό Ξηράς σε ΚΑΑΥ ο Λοχαγός καταβάλλει το ποσό των 3 ευρώ ανά ημέρα ή των 36 ευρώ συνολικά.

β.       Στην Πολεμική Αεροπορία σε ΚΕΔΑ στέλεχος βαθμού ΕΠΟΠ Λχιας καταβάλλει το ποσό των 7,5 ευρώ ανά ημέρα ή 90 ευρώ συνολικά.

Μέσω ΕΟΤ με δελτία κοινωνικού τουρισμού ΕΟΤ το κόστος για ένα ζευγάρι ανέρχεται άνω των 15€ την ημέρα.

Τα τελευταία 3 χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης και μείωσης των εισοδημάτων μας, για ενίσχυση των εσόδων των Ταμείων αποφασίσθηκε ειδικά στο ΜΤΣ αύξηση των μηνιαίων εισφορών μέσω της μισθοδοσίας, περίπου άνω των 20 ευρώ το μήνα για κάθε στέλεχος ή 240 ευρώ το χρόνο. 

 Αλλά και προ κρίσης, σε περίοδο που ευημερούσε η Χώρα μας μειώθηκαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ από τα μισθώματα (ΣΟΑ-ΚΑΑΥ), λόγω της μείωσης κατά 40% περίπου του αντιτίμου που κατέβαλλε το προσωπικό για στέγαση.

Συμπερασματικά εκτιμάται ότι εάν καθορισθεί αύξηση της τιμής πχ από τα 3€ σε 7 ή 8€ την ημέρα στο μίσθωμα των ΚΑΑΥ για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο  μπορεί  να διπλασιασθούν τα έσοδα αυτής της πηγής για τον ΕΚΟΕΜΣ χωρίς αξιόλογη επιβάρυνση και δυσαρέσκεια στα στελέχη λόγω της υψηλής ζήτησης και της δυνατότητας επιλογής να διαμείνουν και σε περιόδους με χαμηλότερο κόστος

Ήδη ο ΕΚΟΕΜΣ απώλεσε το έτος 2013 ποσό άνω των 4 εκατ ευρώ λόγω της μεγάλης μείωσης του ΚΑΕ 0700 (οδοιπορικά) κατά 70% σε σχέση με το 2012 καθώς 5% από αυτά τα ποσά προέρχονταν ως νόμιμος πόρος του.

Καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας από εμάς τους μετόχους του ΕΚΟΕΜΣ και του ΜΤΣ έχει υποχρέωση και πρέπει να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις για αύξηση των εσόδων των Ταμείων μας καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο στο μέλλον οι νέοι μερισματούχοι να λάβουμε χαμηλό μέρισμα και από τη μηνιαία καταβαλλόμενη εισφορά μας σήμερα.

Για την εξεύρεση πόρων αύξησης των εσόδων του ΕΚΟΕΜΣ, της ανάγκης συνεισφοράς της επαγγελματικής μας τάξης, υπέρ των απομάχων της ίδιας τάξης αλλά και στο ότι τα στελέχη του Στρατού επιθυμούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπέστερη και ανετότερη διαβίωση στους συνταξιούχους συναδέλφους μας, κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε μελλοντικά και εμείς, θα μας  ήταν χρήσιμο αν γνωρίζαμε τα έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ για τα τελευταία 3 έτη αναλυτικά ανά κατηγορία-πηγή προέλευσης (Από Αντίτιμο άδειας οπλιτών, συσσίτιο, κυλικείο, μισθώματα από ΣΟΑ,  Κερδη κ.λ.π) προκειμένου να υποβάλλουμε προτάσεις αύξησης των εσόδων του

Φυσικά για  να κοστολογηθεί και τεκμηριωθεί καλύτερα η παραπάνω πρόταση θα μας ήταν χρήσιμο αν γνωρίζαμε για τα 3 τελευταία έτη, από τα 3 μεγαλύτερα ΚΑΑΥ σε αριθμό «παραθεριστών»:

α.         Τα έσοδα κάθε παραθεριστικής σειράς (1η, 2η, 3η ….12η).

β.         Το συνολικό αριθμό οικιών (διαμερισμάτων-ξύλινων) που διατίθενται προς στέγαση στο προσωπικό σε κάθε παραθεριστική περίοδο.

γ.        Το συνολικό αριθμό προσωπικού που στεγάσθηκε σε κάθε παραθεριστική σειρά.

δ.         Το συνολικό αριθμό ανά κατηγορία προσωπικού που στεγάσθηκε σε κάθε παραθεριστική σειρά (Ανώτεροι, Ανώτατοι, Κατώτεροι, Ανθστες, Υπξκοι, Πολιτικό προσωπικό, ε.α προσωπικό).

ε.         Το συνολικό αριθμό προσωπικού, ανά παραθεριστική σειρά, που δήλωνε πρώτη επιλογή σε παραθεριστικές σειρές Ιουλίου –Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.