Προτάσεις ΕΑΑΣ προς ΜΤΣ. «...Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να λαμβάνουν μικρότερη τιμή μεριδίου από τους πρόσφατα εξερχόμενους...»

Διαβάσαμε σε δημόσια ανάρτηση στο kranosgr έγγραφο με Προτάσεις της ΕΑΑΣ για αύξηση εσόδων του ΜΤΣ και «πρέπει να το μελετήσουμε όλοι, περιμένουμε σχόλια...»

Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β» Προτάσεις ΕΑΑΣ για την Κατανομή των Μερισμάτων του Μ.Τ.Σ προτείνεται η τιμή του μεριδίου να αποτελείται από 2 τμήματα, το «σταθερό» τμήμα, και το «μεταβλητό» τμήμα.

 Και όπως διαβάσαμε στο έγγραφο

«Με την πρόταση μας έχουμε την άποψη ότι υπηρετείται ο στόχος αυτός της αναλογικότερης και δικαιότερης καταβολής μερίσματος για τους παρακάτω λόγους: γ. Εξυπηρετεί την προοδευτική μείωση της τιμής του μερίσματος με αντιστροφή της ηλικιακής κατηγορίας, δηλαδή οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να λαμβάνουν μικρότερη τιμή μεριδίου από τους πρόσφατα εξερχόμενους εφαρμόζοντας την αρχή της «αλληλεγγύης» των γενεών, αλλά και της αναλογικότητας.»

Παράδειγμα

    α. Ενας Αξκος από ΣΣΕ που κατέστη  μέτοχος  στο ΜΤΣ το 1970 σε ηλικία 20 ετών και αποστρατεύτηκε το 2005 έχοντας καταβάλλει συνεχόμενα εισφορές 35 ετών και σήμερα είναι ηλικίας 63 ετών.

  β.Μια εθελόντρια  που κατέστη  μέτοχος  στο ΜΤΣ το 1991 σε ηλικία 20 ετών και αποστρατεύτηκε το 2011 έχοντας καταβάλλει συνεχόμενα εισφορές 20 ετών και σήμερα είναι ηλικίας 43 ετών και πρόσφατα εξερχόμενη.

Ο 63χρονος σήμερα λαμβάνει μέρισμα τα τελευταία 8 χρόνια και η 43χρονη λαμβάνει μέρισμα 2 ετών  αλλά ο 63 χρονών πλήρωνε συνεχόμενα 35 έτη εισφορές και η 43χρονη κατέβαλλε συνεχόμενα 20 ετών εισφορές.

Σύμφωνα με την πρόταση που εξυπηρετεί την προοδευτική μείωση της τιμής του μερίσματος με αντιστροφή της ηλικιακής κατηγορίας, δηλαδή οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να λαμβάνουν μικρότερη τιμή μεριδίου από τους πρόσφατα εξερχόμενους,  ο 63χρονος που κατέβαλλε συνεχόμενα 35 έτη εισφορών βγήκε στη σύνταξη το 2005 θα λαμβάνει μικρότερη τιμή μεριδίου από κάποιον που βγήκε πρόσφατα και κατέβαλλε μόνο 20 έτη εισφορές στο ταμείο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.