Καταβολή οδοιπορικών Εξόδων με προσκόμιση αποδεικτικού δικαιολογητικού από εφαρμογή του TAXIS-NET

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

1.         Κατόπιν ενημέρωσης μελών μας, που δεν τους καταβλήθηκαν τα οδοιπορικά έξοδα αποστρατείας ή τα έξοδα μετάθεσης λόγω άδειας κυήσεως τοκετού όταν υπέβαλλαν Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με αιτιολογία «δωρεάν παραχώρηση οικίας», αντί επικυρωμένου από την εφορία φ/α συμβολαίου ενοικίασης οικίας με αναγραφή «δωρεάν παραχώρηση» από συγγενείς πρώτου βαθμού, σας γνωρίζουμε  τα εξής:

Α.       Από τον Μάρτιο του 2013 με τη Φ.845/5/127404/Σ.295/15 Φεβ 2013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και τη Φ.845/16/685969/Σ.2360/22 Μαρ 2013/ΓΕΣ/ΔΟΙ καθορίστηκε η δικαιολόγηση των άνω οδοιπορικών εξόδων με  την προσκόμιση επικυρωμένου από την εφορία φ/α συμβολαίου ενοικίασης οικίας με αναγραφή «δωρεάν παραχώρηση». Έως τότε καταβάλλονταν τα έξοδα εάν προσκομίζονταν ενοικιαστήριο συμβόλαιο με μίσθωμα η αποδεικνύονταν η ύπαρξη ιδιόκτητης κατοικίας (Ε9 κ.λ.π.). Η ΕΣΠΕΘ αλλά και μέλη μας για να τους καταβληθούν τα οδοιπορικά έξοδα, όταν προσκομίζεται δικαιολογητικό δωρεάν παραχώρησης, προέβησαν σε μια σειρά ενεργειών που είχε ως αποτέλεσμα από τον Μάρτιο 2013 να εφαρμοστεί το ανωτέρω.
   
Β.        Στους επόμενους μήνες μέλη μας απευθύνθηκαν στις αρμόδιες εφορίες για να αντικαταστήσουν την παραπάνω Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με το μισθωτήριο συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης που καθορίστηκε. Η εφορία δεν θεωρούσε το μισθωτήριο συμβόλαιο καθώς δεν απαιτείτο και επιπλέον τους γνώρισε ότι η δωρεάν παραχώρησης οικίας γίνεται με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 χωρίς θεώρηση. Θεώρηση από την εφορία απαιτείτο στην περίπτωση που μια επιχείρηση η ένα Νομικό πρόσωπο υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση άρθρου 9 Ν.1599/1986 δωρεάν παραχώρησης χώρου (θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής).

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

2.         Για να "παρακάμψετε" το παραπάνω που προέκυψε αναφορικά με την  Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 και το μισθωτήριο συμβόλαιο σας γνωρίζουμε ότι από 1-1-2014 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ανέπτυξε νέα υπηρεσία για την Ηλεκτρονική υποβολή του Μισθωτηρίου συμβολαίου ώστε οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους μέσα από τον υπολογιστή τους.  https://www1.gsis.gr/sgsisapps/plcs/protected/displayConsole.htm

3.         Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης, εκτυπώνεται «ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των πληροφοριών που καταχώρησε ο χρήστης και η οποία αποτελεί αποδεικτικό υποβολής των πληροφοριακών στοιχείων της μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, την οποία δύναται να προσκομίζει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. (ΑΡΘΡΟ 3 της ΠΟΛ 1013/2014 ).

            4.         Η ΕΣΠΕΘ σκοπό έχει την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας και την προώθηση αυτών των προβλημάτων, μέσω εισηγήσεων, στους αρμόδιους. Η επίλυση των προβλημάτων δεν εξαρτάται από εμάς.

5.         Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο με χθες. Τίποτα και για κανέναν δεν πρέπει να προεξοφλείτε πια. Και κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί. Η διαρροή του περιεχομένου της απόφασης του ΣτΕ για τις άδικες μειώσεις αποτελεί αναγνώριση του αγώνα που καταβάλλουμε όλοι μας. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι 23 Φεβ 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στης ενώσεως μας για το συνέδριο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  http://espeth.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

6.         Ο ΣΥΣΜΕΔ και οι περιφερειακές Ενώσεις στο οποίο αποστέλλεται το παρόν παρακαλείται για την κατά την κρίση ενημέρωση των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.