Θέματα που προέκυψαν για ΄΄Κράτηση ΒΟΕΑ τέκνου/ων στις μηνιαίες αποδοχές, Φ/Α ταυτότητας-ΑΜΚΑ-ΑΦΜ, κράτηση για ΛΑΦ και Πάγιες ΗΕΕ"

Επανερχόμενος, μετά από μια περίοδο ενός μηνός, λόγω αυξημένων προσωπικών υποχρεώσεων (όχι επαγγελματικών), παρακαλώ από τα μέλη μας όπως μας ενημερώσουν για τα παρακάτω θέματα που προέκυψαν με την πληροφόρηση που είχαμε και για τα οποία η ΕΣΠΕΘ τα επεξεργάζεται προκειμένου εν ενθέτω χρόνο να συνταχθούν έγγραφα προς τους αρμοδίους και αναλόγως της απαντήσεως να κινηθούμε.

Θέμα 1ο  «Κράτηση ΒΟΕΑ τέκνων στις μηνιαίες αποδοχές»

Παρακαλούμε όσοι είναι παντρεμένοι και έχετε τέκνο/α, είστε και τα δύο στελέχη στρατιωτικοί όπως ελέγξετε τα αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας (δείτε τα από την εφαρμογή στο www.army.gr ) για το εάν σας έχει επιβληθεί κράτηση ΒΟΕΑ και στους δύο στις μηνιαίες αποδοχές σας ή και αν σας έγινε και αναδρομική παρακράτηση, μειώνοντας σας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε το μηνιαίο εισόδημα σας.

Υπενθυμίζεται ότι η κράτηση ΒΟΕΑ τέκνου/ων, όταν και οι 2 είναι στρατιωτικοί, γίνεται στο ένα στέλεχος και για να δοθεί μεταβολή για κράτηση στο ΒΟΕΑ τέκνου/ων σας από το ΚΤΣ Λάρισας θα  πρέπει με Υπεύθυνη Δήλωση να έχετε δηλώσει ο καθένας σε ποιόν από τους 2 θα γίνει.

Θέμα 2ο«Φ/Α Ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ»,

Παρακαλούμε οπως μας ενημερώσετε εάν σας ζητήθηκε από το ΚΤΣ Λάρισας είτε τηλεφωνικώς, είτε εγγράφως να προσκομίσετε σε φ/α την ταυτότητα, Βεβαίωση ΑΜΚΑ και έγγραφο ή βεβαίωση που να φαίνεται ο ΑΦΜ λόγω μη αναγραφής αυτών των στοιχείων στο Αναλυτικό Φύλλο Μισθοδοσίας σας.
Θέμα 3ο «Εισφορά στη ΛΑΦ Λάρισας»

Παρακαλούμε τα εν αποστρατεία μέλη μας, που σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού μας διατηρούν κατόπιν αιτήσεως τους το δικαίωμα να παραμένουν μέλη μας για 2 έτη μετά την αποστρατεία τους, να μας γνωρίσουν εάν καταβάλλουν μηνιαία εισφορά στη ΛΑΦ για τη λήψη γεύματος.

Θέμα 4ο «Πάγιες Ημέρες Εκτός Έδρας Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού»

Επιπλέον για την ενημέρωση σας, μόλις συγκεντρωθούν και τα τελευταία απαραίτητα στοιχεία θα υποβληθεί έγγραφο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συνήγορο του Πολίτη για να μας προσκομισθούν επιπλέον στοιχεία καθώς και να ενημερωθούμε επί των ενεργειών που προέβησαν σε αναφορά μέλους μας, ώστε κατόπιν αυτών να υποβληθούν όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Φορέα για τη διερεύνηση τους.

Υπενθυμίζεται στα μέλη του Σωματείου μας το άρθρο 3 του καταστατικού μας που αφορά στην παροχή νοµικής ή άλλης βοήθειας για αντιµετώπιση υπηρεσιακών ή άλλων προβληµάτων.

Λοχαγός (Ο) Ηλίας Νατσιούλας
Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.